Päivitetty 19.8.2022 | 08:08

Nyytin chat: Pakko-oireisena opinnoissa

Aika
To 20.10.2022 | 18:00 - 20:00
Paikka

Suomi

Koetko jatkuvasti mieleen tunkeutuvia ahdistavia ajatuksia, joista yrität pyristellä eroon kaikin keinoin, mutta jotka eivät jätä rauhaan? Tuntuuko, että ”mitä jos” kysymyksiä on loputtomasti?

OCD eli pakko-oireinen häiriö on ahdistuneisuushäiriö, johon liittyvät pakkoajatukset sekä -toiminnot. Pakkotoiminnot voivat näkyä ulospäin toimintana tai tapahtua mielessä esimerkiksi varmisteluna, loputtomana analysointina tai laskemisena. Lievät pakkoajatukset ja -toiminnot voivat olla osa normaalia arkea. Koetko, että pakko-oireesi ovat ahdistavia tai alkaneet rajoittamaan opiskeluarkeasi?

Tervetuloa jakamaan kokemuksia ja näkökulmia aiheesta. Pakko-oireisena opinnoissa -chatissä mukana myös kokemusasiantuntijavieras.

***

Nyytin chat on paikka opiskelijoiden yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissä jutellaan anonyymisti erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista asioista vaihtuvin teemoin. Chatteihin pääset mukaan ilman ennakkoilmoittautumista sekä ilmaiseksi. Mukana juttelemassa chateissä kanssasi ovat aina myös Nyytin vapaaehtoiset tai työntekijä. Käyttäydythän turvallisemman tilan periaatteiden mukaisesti. 

Mikäli haluat keskustella kahdenkesken anonyymisti mielenterveyden ammattilaisen tai koulutetun vapaaehtoisten kanssa, se onnistuu Sekasin-chatissa alle 30-vuotiaille (arkisin klo 9–24 ja viikonloppuisin klo 15–24) sekä Solmussa-chatissa yli 30-vuotiaille (ma-to klo 15-19). Voit jutella mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta asiasta tai kysymyksestä.