Päivitetty 15.8.2023 | 12:08

Nyytin chat: Mitä jos ei olekaan helppoa ”mennä rohkeasti vain mukaan”?

Aika
To 14.9.2023 | 18:00 - 20:00
Paikka

Suomi

Koetko yksinäisyyttä tai ulkopuolisuutta opinnoissasi? Tuntuuko siltä, että omaa paikkaa korkeakoulusta ei vain tunnu löytyvän? Tulee tunne, että kaikki muut ovat jo porukkansa löytäneet ja itse on tuomittu elämään yksinäisyydessä?

Avuksi omanhenkisten ihmisten löytämiseen saa helposti vinkkejä, joista ei monestikaan ole apua vaan ne voivat vain pahentaa omaa oloa: ”Menet vain rohkeasti mukaan!” ”Ei saa olla tuppisuuna, pitää olla aktiivinen ja puhelias.” ”Nauti vain yksinolosta, sehän on niin voimannuttavaa!” Mikä sitten auttaisi? Onko meitä yksinäisyyttä kokevia muitakin?

Tule mukaan Mitä jos ei olekaan helppoa ”mennä rohkeasti vain mukaan”? -chattiin juttelemaan aiheesta muiden opiskelijoiden kanssa. Voit saada vertaistukea pohdintoihisi sekä tietoa siitä, millaista apua yksinäisyyteen on saatavilla. 

Mukana chatissa yksinäisyystyön asiantuntija Helsinki Missiosta.

***

Nyytin chat on paikka opiskelijoiden yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissä jutellaan anonyymisti erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista asioista vaihtuvin teemoin. Chatteihin pääset mukaan ilman ennakkoilmoittautumista sekä ilmaiseksi. Mukana juttelemassa chateissä kanssasi ovat aina myös Nyytin vapaaehtoiset tai työntekijä. Käyttäydythän turvallisemman tilan periaatteiden mukaisesti. 

Mikäli haluat keskustella kahdenkesken anonyymisti mielenterveyden ammattilaisen tai koulutetun vapaaehtoisten kanssa, se onnistuu Sekasin-chatissa alle 30-vuotiaille (arkisin klo 9–24 ja viikonloppuisin klo 15–24) sekä Solmussa-chatissa yli 30-vuotiaille (ma-to klo 15-19). Voit jutella mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta asiasta tai kysymyksestä.