Päivitetty 21.2.2022 | 05:02

Minä & tiede: Sulkeutuuko yksityisen turvallisuusalan ympyrä?

Aika
To 21.1.2021 | 17:00 - 18:00
Paikka

Suomi

Image

Tervetuloa Minä & tiede -luennolle: Sulkeutuuko yksityisen turvallisuusalan ympyrä? torstaina 21.1. klo 17-18. Luento järjestetään verkossa.

Ilmoittaudu osoitteeseen: https://link.webropolsurveys.com/EP/33859858406B8F9F

niin saat linkin luennon katseluun.

Aiheesta kertoo turvallisuusalan tutkija, OTT, dosentti Jyri Paasonen

Yksityisen turvallisuusala on kehittynyt valtiokohtaisesti ja kasvanut voimakkaasti, kun vartijat, järjestyksenvalvojat ja turvasuojaajat ovat entistä näkyvämmässä roolissa. Tällä hetkellä useissa valtioissa käydäänkin keskustelua alan roolista ja sen merkityksestä yhteiskunnallisena toimijana. Perinteisiä turvallisuusviranomaisten tehtäviä ulkoistetaan eri puolella maailmaa. Ulkoistaminen on herättänyt keskustelua siitä, heikkeneekö valtion suvereniteetti, kun julkisen vallan tehtäviä alkavat hoitaa entistä enemmän yksityiset toimijat. Tämä on asettanut yksityisen turvallisuusalan toimijat moninaisiin ja sirpaleisiin eri tyyppisiin tehtäviin, joilta puuttuu oikeudellinen asema.

Yksityisen turvallisuusalan ja turvallisuusviranomaisten rajanveto on hämärtynyt, minkä myötä käydään keskustelua myös siitä, miten yksityinen turvallisuusala toimii ja kuinka sitä tulee valvoa. Yksityisen turvallisuusalan kasvun myötä valtiot ovat joutuneet kehittämään ja uudistamaan toimialan sääntelyä. Yksityistä turvallisuusalaa koskevassa keskustelussa on ollut tyypillistä, ettei toimialasta ole ollut saatavilla tarpeeksi luotettavaa tieteellistä tietoa.

Minä & tiede -luennot ovat yleistajuisia luentoja kiinnostavista tutkimusaiheista. Maksuttomat luennot tarjoavat hyvän tilaisuuden oppimiseen ja oivaltamiseen. Minä & tiede -luennot ovat osa Tutkitun tiedon teemavuotta 2021.

Image

PS. Lisää riskienhallintaa ja turvallisuutta! Kannattaa kuunnella myös samana päivänä aiemmin (21.1. klo 9-10) järjestettävä Vaasan yliopiston Executive Educationin webinaari, jossa Jyri Paasonen antaa ajankohtaiskatsauksen riskienhallintaan sekä kertoo liiketoiminnan jatkuvuussuunnitteluprosessin hallinnasta. Paasonen tarjoaa webinaarissa myös lisätietoa riskienhallinnan ja turvallisuuden koulutuskokonaisuudesta, joka käynnistyy Vaasan yliopistossa helmikuussa 2021. Ilmoittaudu aamun webinaariin:  https://link.webropolsurveys.com/S/CB1563843D317E3B