Virpi Juppo

HTT 2011, Julkisjohtaminen
Tutkimuspalveluiden päällikkö, Vaasan yliopisto, Tutkimuksen palvelut ja tutkijakoulu
Virpi Juppo

Virpi Jupon julkisjohtamisen alaan kuuluva väitöskirja "Muutoksen johtaminen suomalaisessa yliopistouudistuksessa rehtoreiden näkökulmasta" tarkastettiin perjantaina 11.2.2011.  

Millaista työsi on? 

Parasta työssäni on vaihtelevat ja monipuoliset tehtävät, saan ratkoa ja pähkäillä asioita yhdessä tiimini kanssa. Päätehtäväni on tukea tutkijoita ja jatko-opiskelijoita sekä toisaalta myös rehtoraattia siten, että palvelut ja prosessit toimivat.  Työssäni oma erityisosaamisalueeni on hyvä tieteellinen käytäntö ja tutkimuseettiset kysymykset. Lisäksi esimiestehtävät ja tiimin tukeminen vie osan työajasta.

Huippukohtia työuran aikana? 

Työurani huippukohtia on monia, mutta edelleen lämmöllä muistelen väitöskirjan valmistumista ja väitöstilaisuutta. Asiat tulivat taas mieleeni, kun vuosittain luennoin väitöskirjani aiheesta Tampereen yliopistolla. Sanoisin, että huippukohtia ovat myös aina ne, kun tiiminä onnistumme jossain kehittämisprojektissa ja asiat saadaan yhdessä maaliin. 

Miten tohtoriopinnot ovat tukeneet sinua nykyisessä työtehtävässäsi? 

Tohtoriopinnot ja väitöskirjan tekeminen opettivat todella paljon. Väitöskirjani aihe muutoksen johtaminen yliopistouudistuksessa on edelleen ajankohtainen. 

Paitsi että väitöskirjan aiheesta on ollut hyötyä, opin myös sinnikkyyttä, kehitin tiedonhaku- ja analyysitaitojani sekä osaan myös perustella asiani. 

Miten rahoitit tohtoriopinnot? 

Minulla oli hieno mahdollisuus toimia silloin työsuhteessa sekä assistenttina että yliassistenttina, opettaa ja tehdä omaa väitöskirjaa melkein koko tohtoripolkuni ajan.

Tärkeimmät oivallukset tohtoripolkusi varrelta?
Se on juurikin se matka, täynnä ideoita ja oivalluksia, josta pitää nauttia. Jos mietit tohtoriopintoja, valitse aihe, josta jaksat olla kiinnostunut useita vuosia. 

Kyse ei ole perinteisestä opiskelemisesta vaan tutkimuksen tekemisestä.