Työnhaku

Työnhakua aloittaessasi mieti tarkoin, mitä osaat, mitä haluat ja mitkä ovat tavoitteesi työelämässä ja urapolulla. Kun olet selvittänyt itsellesi tavoitteet, voit aloittaa todellisen työnhaun. Työnhaku vaatii aktiivisuutta ja sinnikkyyttä. Alkuun pääset esim. alla olevilla työnhakulinkeillä, joihin on listattu kattavasti eri työnantajatahoja ja työpaikkailmoitusfoorumeita.

Työhakemuksen ja CV:n tekoon saat ohjeita esim. Urapalveluista. Voit myös varata henkilökohtaiseen opastukseen etävastaanottoajan. Vastaanottoajat ovat 30 minuutin mittaisia. Oman hakemus- ja/tai CV-tekstin voit halutessasi lähettää jo etukäteen (urapalvelut(at)uwasa.fi).

 Ohjeita löytyy lisäksi netistä esim. Aarresaaren Harjoittelu ja työnhaku -sivuilta.

Joskus työnantajat käyttävät haastattelun jälkeen soveltuvuustestejä/henkilöarviointeja. Niihin kannattaa valmistautua olemalla oma itsensä.

Yrittäjyys on myös yksi uravaihtoehto. Jos se houkuttelee, kannattaa olla yhteydessä Vaasan yliopiston, Muovan ja Vaasan ammattikorkeakoulun yhteiseen kasvuyrittäjyyshautomoon. West Coast Startup palvelee sekä opiskelijoita että henkilökuntaa. Hautomon tavoitteena on auttaa yritysideoiden tunnistamisessa ja kehittämisessä.

Työnhakulinkkejä