Opintopsykologi

Osana opintojen ohjauksen kokonaisuutta toimii opintopsykologi, joka on perehtynyt oppimisen, ohjauksen ja neuvonnan psykologiaan. Opintopsykologin palvelut on suunnattu Vaasan yliopiston perus- ja jatkotutkinto-opiskelijoille.

Opintopsykologin ohjauspalvelut

Opintopsykologi on perehtynyt oppimisen, ohjauksen ja neuvonnan psykologiaan. Voit selvitellä opintopsykologin kanssa esimerkiksi oppimiseen liittyviä asioita tai pohtia opiskelun tavoitteita. Opintopsykologin ohjauksen tavoitteena on edistää opiskelijan kokonaisvaltaista hyvinvointia ja tukea opintojen etenemistä.

Milloin yhteys opintopsykologiin?

Opintopsykologi tarjoaa opiskelijoille yksilövastaanottoja ja erilaisia ryhmiä. Yksilöohjauksessa tyypillisiä teemoja ovat esimerkiksi:

  • opintojen etenemisen tukeminen: motivaatio, jaksaminen, stressinhallinta ja ajankäytön hallinta
  • opiskelu- ja oppimistaitojen kehittäminen
  • tutkielmanteon ja kirjoittamisen vaikeudet
  • paluu opintojen pariin pitkän tauon jälkeen.

Opintopsykologilla on vaitiolovelvollisuus. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja kestävät noin 45 minuuttia. Käyntejä on 1-5. 

Ota yhteyttä opintopsykologiin myös, mikäli tarvitset erityistä tukea ja ohjausta tai yksilöllisiä järjestelyitä opiskelun, tenttien tai kypsyysnäytteen suorittamisen tueksi.

Opintopsykologi ei tee psykologisia tutkimuksia, hoida tai diagnosoi mielenterveyden häiriöitä tai muita terveydellisiä asioita. Ota näissä asioissa suoraan yhteyttä YTHS:ään tai omaan terveyskeskukseesi.

Drop in -opinnäytetyöpaja

Vaasan yliopiston opiskelija, graduttaako? Kangerteleeko kandi? Dippa jumissa?

Tule kokeilemaan opinnäytetyöpajaa! Työpajassa ratkotaan yhdessä opinnäytetöiden tekemiseen liittyviä ongelmia, avataan mahdollisia kirjoitusblokkeja, jaetaan vinkkejä, saadaan vertaistukea ja ennen kaikkea tehdään opinnäytetyötä. 

Opinnäytetyöpajan yhteyshenkilöinä toimivat opintopsykologi Ray Ohtonen ja tietoasiantuntija Niina Sorvari.

Ajantasaiset tiedot työpajasta löydät Tritonian verkkosivuilta kohdasta Palvelut > Ohjaus ja opetus > Vaasan yliopiston opiskelijat > Opinnäytetyöpaja, lue lisää!

Opintopsykologin blogi Tune up your studies

Tähän blogiin on kerätty opiskelua tukevia vinkkejä, Tune up your studies -videosarjan osia, tuoreimpia tutkimustuloksia sekä opiskeluasi tukevia kirjallisuusvinkkejä.

Yhteystiedot

Ajanvaraus

Ajanvaraus toimii ensisijaisesti Moodlen vastaanottoaikojen kautta, mutta voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse ray.ohtonen(at)uwasa.fi. Varatessasi aikaa Moodlesta kiinnitä huomiota siihen, onko kyseinen aika etänä vai lähitapaamisena.

Kuva
Ray Ohtonen

Ray Ohtonen

Opintopsykologi
Yliopistopalvelut, Opiskelun ja koulutuksen palvelut
etunimi.sukunimi@uwasa.fi
Puhelin
+358294498407
Toimisto
Fabriikki F115
Avaa profiilisivu