Lukuvuoden opetusajat ja ilmoittautuminen

Yliopiston virallinen lukuvuosi alkaa 1. elokuuta ja päättyy 31. heinäkuuta.

Lukuvuosi 2023-2024

Syyslukukausi 2023

  • 1. periodi 1.8.–22.10.2023. Opetus alkaa 4.9. Uusien opiskelijoiden orientaatiot vk. 34–35
  • 2. periodi 23.10.–31.12.2023. Opetus päättyy 20.12.

Kevätlukukausi 2024

  • 3. periodi 1.1.–17.3.2024. Opetus alkaa 8.1.
  • 4. periodi 18.3.–2.6.2024. Opetus päättyy 31.5.

Kesä 2024

  • 5. periodi 3.6.–31.7.2024. 

Lukuvuosi-ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika

Ilmoittautumisaika lukuvuodeksi 2023–2024 alkaa 1.6.2023 ja päättyy 15.9.2023. Kevätlukukauden 2024 osalta ilmoittautumisaika päättyy 31.1.2024. Tänä aikana sinun on ilmoittauduttava joko läsnä- tai poissaolevaksi.

Ilmoittautumisasioihin liittyvissä kysymyksissä voit kysyä apua omaohjaajaltasi ja ylioppilaskunnan palvelutoimistosta.

Ilmoittautumistavat

Ilmoittautuminen Pepin kautta

Ilmoittautuminen tapahtuu Oili-ilmoittautumispalvelussa ilmoittautumisaikana. Oiliin pääset kirjautumalla Peppiin ja klikkaamalla Ilmoittaudu lukuvuodelle -painiketta.

Voit maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksun Oilissa verkkopankissa tai luottokortilla. Ilmoittautumistiedot siirtyvät Oili-palvelusta automaattisesti Peppiin. Kortilla maksaessasi maksusta peritään maksutapalisä. 
Huom! Jos sinulla on ongelmia käyttäjätunnuksien kanssa, ota yhteyttä yliopiston IT-palveluihin puhelimitse 029 449 8001 tai sähköpostilla it(at)uwasa.fi.

Ilmoittautuminen muulla tavoin

Mikäli sinulla ei ole Peppiä käytettävissäsi, voit maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksun Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan tilille. Tilinumeron ja tarkat maksuohjeet voit pyytää osoitteesta ylioppilaskunta(at)vyy.fi. Maksun maksettuasi lähetä maksukuitti ja täytetty ilmoittautumislomake osoitteeseen edusys(at)uwasa.fi.

Jos olet ilmoittautunut läsnäolevaksi ja haluat muuttaa ilmoittautumisesi poissaolevaksi, voit tehdä muutoksen vain ilmoittautumisaikana ottamalla yhteyttä Koulutuksen järjestelmäpalveluihin (edusys(at)uwasa.fi).

Ilmoittaudu jokaiseen opiskeluoikeuteen erikseen

Lukuvuosi-ilmoittautuminen on opiskeluoikeuskohtainen. Jos sinulla on useita voimassa olevia tutkinto-opiskeluoikeuksia, sinun on ilmoittauduttava jokaiseen opiskeluoikeuteen erikseen joko läsnä- tai poissaolevaksi. Jos sinulla on opiskeluoikeus sekä kandidaatin että maisterin tutkintoon, voit ilmoittautumaan ainoastaan kandidaatin tutkinnon opiskeluoikeuteen siihen asti, kunnes valmistut kandidaatiksi. Kandidaatiksi valmistumisen jälkeen voit ilmoittautumaan ainoastaan maisterin tutkintoon.

Oilissa näkyvät kaikki aktiiviset opiskeluoikeutesi, joihin sinun tulee ilmoittautua. Muista ilmoittautua Oilissa jokaiseen opiskeluoikeuteen erikseen, jotta vältyt uudelleenkirjaamismaksulta.

Ilmoittaudu läsnäolevaksi kaikkiin niihin opiskeluoikeuksiin, joihin sisällytettäviä opintoja aiot suorittaa. Jos ilmoittaudut läsnäolevaksi useampaan opiskeluoikeuteen, ylioppilaskunnan jäsenmaksu peritään vain ensimmäisen ilmoittautumisen yhteydessä. Voit ilmoittautua poissaolevaksi opiskeluoikeuteen, johon liittyviä opintoja et aio suorittaa.

Mikäli olet jättänyt ilmoittautumatta johonkin opiskeluoikeuteen, peritään myöhästyneestä ilmoittautumisesta kyseiseen opiskeluoikeuteen uudelleenkirjaamismaksu, vaikka olisit ilmoittautunut muihin opiskeluoikeuksiisi ajoissa.

Uudelleenkirjaamismaksu

Unohditko ilmoittautua määräaikana? Määräaikaan mennessä ilmoittautumatta jättäneet poistetaan yliopiston kirjoilta.

Yliopisto perii määräajan jälkeen ilmoittautumisesta 35 euron uudelleenkirjaamismaksun, joka on maksettava erikseen ylioppilaskunnan jäsenmaksun lisäksi. Uudelleenkirjaamismaksu koskee myös jatko-opiskelijoita. Maksu perustuu valtioneuvoston asetukseen yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista. Huomaathan, että uudelleenkirjaamismaksu maksetaan eri tilille kuin ylioppilaskunnan jäsenmaksu.

Jos teet lukuvuosi-ilmoittautumisen myöhässä yhdellä kertaa useaan opiskeluoikeuteen, sinulta peritään vain yksi uudelleenkirjaamismaksu. Jos ilmoittaudut tämän jälkeen vielä johonkin muuhun opiskeluoikeuteen myöhässä, uudelleenkirjaamismaksu peritään sinulta uudelleen.

Mikäli olet viimeksi ilmoittautunut yli lukuvuosi sitten, tulee sinun hakea opiskeluoikeuden palauttamista kirjallisesti Hakemus opiskeluoikeuden palauttamiseksi -lomakkeella. Katso tarkemmat ohjeet lomakkeesta. Palauta lomake koulutusohjelmasi omaohjaajallesi.

Yliopiston tilitiedot uudelleenkirjaamismaksua varten

Danske Bank
saaja: Vaasan yliopisto
IBAN: FI37 8919 9710 0008 72
SWIFT code (BIC): DABAFIHH
Summa: 35 euroa
Uudelleenkirjaamismaksun viite: 276012

Palauta kuitti uudelleenkirjaamismaksusta osoitteeseen edusys(at)uwasa.fi samalla, kun toimitat lukuvuosi-ilmoittautumiseen tarvittavat dokumentit.

Tämän sivun lomakkeet ovat pdf-muodossa, eivätkä kaikilta osin saavutettavia.