Liikuntapalvelut

Vaasan yliopiston liikuntapalveluiden vuorot on suunnattu Vaasan yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle sekä Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Vaasan yksikön tutkinto-opiskelijoille, Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Liikuntapalvelut alkavat syksyllä 6.9.2021.

Liikuntatarran myynti siirtyy kokonaisuudessaan yliopiston verkkokauppaan.

Liikuntavuorot

Voit osallistua liikuntavuoroille, vaikka et olisikaan harrastanut lajia aikaisemmin. Vuoroille ei myöskään tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Joissakin lajeissa vaaditaan kuitenkin omia suojavarusteita. Saat asiasta lisätietoa vuoron vastuuhenkilöltä.

Monipuoliseen lajivalikoimaan kuuluu mm. WSC:n tuottamaa monipuolista ryhmäliikuntaa, eri palloilulajeja ja ultimatea. Yliopiston omien liikuntavuorojen lisäksi yliopisto tekee yhteistyötä mm. Åbo Akademin ja kampusalueella sijaitsevan Wasa Sports Clubin kanssa.

Lajit, aikataulut, paikat ja vuorovastaavien yhteystiedot löydät Liikuntalukujärjestyksestä.

Syksyllä 2021 toteutettavat liikuntalajit

 • Ryhmäliikunta
 • Pöytätennis 
 • Koripallo
 • Salibandy
 • Agility
 • Ultimate Frisbee

Seuraa Vaasan Yliopistoliikuntaa Facebookissa! Seuraathan myös VYY:n järjestöjen liikuntatarjontaa.

Kahvakuulajumppaa kampuksen nurmikolla

Liikuntatarrat

Liikuntatarran myynti on alkanut

Syksyn 2021 liikuntatarra on mahdollista ostaa VY:n verkkokaupasta. Ostoa varten joudut kirjautumaan kauppaan HAKA-tunnuksillasi.Liikuntatarra on siirtynyt täysin digitaaliseksi tuotteeksi ja sitä ei ole mahdollista ostaa fyysisenä. Liikuntatarran tuoman liikuntaoikeutesi ja etusi todennat verkkokaupasta saadulla kuitilla. Kuitti tulee olla ladattuna älypuhelimeen tai tulostettuna mukana. Varaudu ajoittain näyttämään kuitti sekä henkilöllisyystodistus liikunta aktiviteeteissa. Varmista että kuitissa kaikki kuvat ovat näkyvissä (ie. liikuntatarra). 

Liikuntatarrojen hinnat syksyllä 2021

Liikuntapalveluiden käyttäjämaksut määritellään lukuvuosittain.

Vaasan yliopiston opiskelijat: 30 €

Opiskelijahintaan ovat oikeutettuja Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan syyslukukauden 2021 jäsenmaksun maksaneet perus- ja jatkotutkinto-opiskelijat.

Vaasan yliopiston henkilökunta: 35 €

Henkilökuntahintaan ovat oikeutettuja Vaasan yliopiston henkilökunta.

Muut: 40 €

Hintaan ovat oikeutettuja Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Vaasan yksikön läsnäolevat tutkinto-opiskelijat, Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta sekä Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan henkilökunta.

 

 

Liikuntalukujärjestys

Liikuntapalveluiden syksyn vuorot alkavat maanantaina 6.9.2021. Syksyn liikuntatarra oikeuttaa liikuntapalveluihin aina 19.12.2021 saakka.

Liikuntatarran ostaneet voivat käyttää WSC:n palveluita 6.9. alkaen normaalisti, kuntosali ma-to klo 13.30-17.30, ohjattu ryhmäliikunta ti & to 10.00-20.00. Tiedot WSC:n, Tennis Center Vaasan, Padel X Vaasa sekä Vaasan uimahallin palveluista ja mahdollisesti poikkeavista aikatauluista löydät niiden verkkosivuilta.

Yksityisemmät tiedot ja lajit löydät reaaliaikaisesta online-lukujärjestyksestä.

Seuraa Vaasan Yliopistoliikuntaa Facebookissa!

Ohjeistus poikkeusajan liikuntavuoroille

 • Ennen treenaamista pese kädet huolellisesti saippualla ja lämpimällä vedellä tai käytä käsidesiä.

 • Ryhmäliikuntatunneilla seuraa WSC:n ohjeistusta turvaväleistä ja muista turvallisuusohjeista.

 • Puhdistathan yhteiskäytössä olevat liikuntavälineet ennen tuntia ja sen jälkeen.

 • Ethän osallistu vuoroille sairaana

Yhteistyökumppaneiden edut ja alennukset

Vaasan yliopiston liikuntatarralla saat alennuksia yhteistyökumppaneiltamme mm. kertakäynteihin, kurssimaksuihin ja kuukausimaksuihin.

Tennis Center Vaasa

Vaasan yliopiston liikuntatarran ostaneilla on mahdollisuus käyttää Tennis Center Vaasan palveluita alennettuun hintaan ma-pe klo 8.00-22.00 (tennis klo 21.30 saakka). Etu on voimassa 30.8.-15.12.2021.

Liikuntatarran esittäneille palveluiden kertahinnasta vähennetään 2,50 €.

Tennis Center palveluihin ja hinnastoon voit tutustua Tennis Center Vaasan verkkosivuilla.

Vaasan uimahalli

Vaasan yliopiston liikuntatarran ostaneilla on mahdollisuus käydä uimahallissa alennettuun hintaan. Samalla maksulla voit käyttää kuntosalia sekä osallistua ohjattuihin vesijumppiin.

Opiskelijoiden liikuntatarran ostaneille kertahinta on 2,00 € (normaalisti 4,50 €). Henkilökunnan liikuntatarran ostaneille kertahinta on 3,70 € (normaalisti 6,20 €). Aamu-uinti 2,00 € (normaalisti 4,50 €).

Etu on voimassa 30.8.-15.12.2021

Lisätietoja löydät Vaasan uimahallin verkkosivuilta.

Padel X Vaasa

Vaasan yliopiston liikuntatarran ostaneilla on mahdollisuus varata Padel X hallissa vuoroja alennettuun hintaan. 

Liikuntatarran ostaneille on mahdollisuus varata vuoroja arkisin ma-pe (pois lukien juhlapyhät) kello 7.00-15.00 hintaan 20€ tunti (norm. 32€ tunti). Tuntivarauksen tekijän liikuntatarra ja henkilöllisyys on varmennetaan Palveluntarjoajan toimesta Palveluntarjoajan asiakasrekisteriin. Varauksen tekijä sitoutuu liikuntatarran ja henkilöllisyyden varmentamisen yhteydessä varmistamaan muiden vuoroille osallistuvien liikuntatarran.

Etu on voimassa 6.9.-15.12.2021

Lisätietoja Padel X hallista löydät verkkosivuilta.

Wasa Sports Club

Erikoistarjous: 1 vuoden jäsenyys 49 € / kuukausi

Syksyn 2021 liikuntatarran ostaneilla on mahdollisuus ostaa uusi jäsenyys Wasa Sports Clubille 49 €:n kuukausihintaan (normaali opiskelijahinta on 69 €/kk, sama sopimushinta on voimassa myös VY:n henkilökunnalle). 49 €:n jäsenhinta on voimassa liikuntatarran voimassaoloajan. Mikäli jo olet WSC:n jäsen, voit sopia vanhan jäsenyyden kuukausihinnan alentamisesta WSC:n kanssa.

Liikuntatarran ostaneille käyttöön WSC:n asiakaskortti

Liikuntatarran ostaneet saavat käyttöönsä Wasa Sports Clubin asiakaskortin. Asiakaskortilla kirjaudutaan kuntosalille ja/tai Wednesday Workout -tunnille. Asiakaskortin tilanneet saavat sillä kulkuoikeuden Sports Gymille (Wolffintie 36) sekä lisäetuja.

Asiakaskortilla voit:

 • käyttää Sports Gymin kuntosalia ma–to klo 13.30–17.30. (Huom. salin käyttöoikeus päättyy klo 17.30 ja tiloista tulee poistua klo 18.00 mennessä.)
 • Osallistua ti & to Wasa Sports Gymin ohjattuihin ryhmäliikuntatunteihin klo 10.00-20.00. Ryhmäliikuntatunteja varten tulee käyttää vain pääsisäänkäyntiä. Osallistuaksesi haluamallesi ryhmäliikuntatunnille varaa paikkasi WSC kalenterin kautta. Mikäli jostain syystä et halua tai pysty osallistumaan varaamalle tunnille muista peruuttaa varauksesi viimeistään 60 min ennen tunnin alkua.

  Lisäedut joita myös voit hyödyntää

  - yhteiskumppaneiden tarjoamat edut
  - sauna

  - infra sauna (naiset)
  - hierontatuolien käyttö
  - päivän lehdet
  - ilmainen kahvi/tee
  - lastenhuone hoitaijeen
  - pingispöydän ja biljardipöydän käyttö

WSC:n asiakaskortin tilaaminen

 1. Avaa WSC SHOP.
 2. Valitse Treenikortit ja Sopimus-kohdasta Vaasan yliopisto.
 3. Klikkaa oikealta Valitse.
 4. Täytä avautuvalle Henkilötiedot-sivulle yhteystietosi ja valitse Jatka.
 5. Tarkista tietosi, valitse Hyväksyn sopimusehdot ja paina Vahvista.
 6. Saat näytöllesi ja sähköpostiisi vahvistuksen liittymisestä.
 7. Mene tilausvahvistuksen ja liikuntatarran kanssa Wasa Sports Clubille vastaanoton aukioloaikana. Saat WSC:ltä asiakaskorttisi, jota käytät jatkossa kuntosalille kirjautuessasi.

BREAK PRO -taukoliikuntasovellus

BREAK PRO -taukoliikuntasovellus on työkalu opiskelun tauottamiseen, ergonomian parantamiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen.

Ohjelma muistuttaa tauottamaan opintojasi ja lyhyet taukojumppavideot ohjaavat sinua tekemään päivän mittaan monipuolisia liikkeitä koko keholle. Aseta vain sinulle sopivat aikavälit tai kellonajat taukoliikunnalle. Liikkeet voit valita itse tai antaa ohjelman valita puolestasi.

Vaasan yliopiston opiskelijana saat taukoliikuntasovelluksen käyttöösi sekä puhelimeen että tietokoneellesi.

Asenna BREAK PRO puhelimeesi seuraamalla BREAK PRO mobiilin käyttöönotto-ohjeistusta.

BREAK PROn saat tietokoneellesi seuraavin askelin:

 1. Lataa ohjelma linkistä: https://breakpro.s3.amazonaws.com/3.4.166.0/breakpro_net_setup_user.msi
 2. Asenna ohjelma.
 3. Pyydettäessä anna student.univaasa.fi tai student.uwasa.fi -sähköpostisoitteesi.
 4. Syötä sähköpostiisi lähetetty aktivointikoodi.

Jokainen liikuttu minuutti lisää terveyttäsi. Hyvää taukoliikuntaa!

Liikkuva opiskelu

Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista, eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva opiskelu -ohjelman tavoitteena on lisätä liikkumista ja opiskelukykyä. Opiskelukyky on opiskelijan työkykyä, joka on yhteydessä opintojen sujumiseen, hyvinvointiin ja tulevaan työkykyyn. Liikkumista lisäämällä voit edistää terveyttä ja opiskelukykyä, mutta myös oppimisen edellytyksiä, kuten tarkkaavaisuutta ja muistia.

Liikkuva opiskelu -ohjelmasta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes. Vaasan yliopisto on rekisteröitynyt Liikkuva opiskelu -ohjelmaan syksyllä 2018.

Tiesitkö, että liika istuminen on pahasta?

Yliopistoväen runsaaseen ja pitkäkestoiseen istumiseen luentojen ja työpäivän aikana sekä vapaa-ajalla liittyy merkittäviä terveyshaittoja, kuten niska- ja hartiaseudun sekä alaselän vaivoja. Siksi onkin hyvä tauottaa istumista luennon ja työpäivän aikana ja pitää venyttelytaukoja!

Taukovenyttely on helppoa ja vie vain pari minuuttia. Voit käyttää YTHS:n fysioterapeutin laatimia helppoja venyttelyliikkeitä.

Liikkuva opiskelu -ohjelman logo

Liikuntakoordinaattorin yhteystiedot

liikunta(at)uwasa.fi

puh. 029 449 8555 tai 050 911 1551

Seppo Evwaraye
Liikuntakoordinaattori

Yliopistopalvelut, Opiskelun ja koulutuksen palvelut

 • etunimi.sukunimi@uwasa.fi
 • 029 449 8555
 • Fabriikki F414

Katso myös

 

Olemme saaneet rahoitusta hanketta varten opetus- ja kulttuuriministeriöltä. 

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?