Liikuntapalvelut

Vaasan yliopiston liikuntapalveluiden vuorot on suunnattu Vaasan yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle sekä Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Vaasan yksikön tutkinto-opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Kevään liikuntavuorot päättyvät sunnuntaina 25.4.

Uimahallin sekä Tennis Center Vaasan kertakäyntien subventointi jatkuu toukokuun loppuun saakka.

Liikuntapalvelut alkavat syksyllä 6.9.2021.

Hyvää kesää!

Liikuntavuorot

Voit osallistua liikuntavuoroille, vaikka et olisikaan harrastanut lajia aikaisemmin. Vuoroille ei myöskään tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Joissakin lajeissa vaaditaan kuitenkin omia suojavarusteita. Saat asiasta lisätietoa vuoron vastuuhenkilöltä.

Monipuoliseen lajivalikoimaan kuuluu mm. kehonhuoltoa, joogaa ja ryhmäliikuntaa, cheerleadingiä, eri palloilulajeja ja ultimatea. Yliopiston omien liikuntavuorojen lisäksi yliopisto tekee yhteistyötä mm. Åbo Akademin ja kampusalueella sijaitsevan Wasa Sports Clubin kanssa.

Lajit, aikataulut, paikat ja vuorovastaavien yhteystiedot löydät Liikuntalukujärjestyksestä.

Seuraa Vaasan Yliopistoliikuntaa Facebookissa! Seuraathan myös VYY:n järjestöjen liikuntatarjontaa.

Kahvakuulajumppaa kampuksen nurmikolla

Liikuntatarrat

Liikuntatarran myynti

VYY:n palvelutoimisto Domus Bothnicalla järjestää liikuntatarran myynnin ajanvarauksella. Aika tulee varata VYY:n verkkosivuilta. Maksuvälineenä toimii pankki- ja luottokortti sekä Smartumpay sovellus.

Tarra liimataan opiskelijakorttiin tai erilliseen maksuttomaan liikuntakorttiin, jonka saat tarran ostamisen yhteydessä.

Liikuntatarrojen hinnat keväällä 2021

Liikuntapalveluiden käyttäjämaksut määritellään lukuvuosittain.

Vaasan yliopiston opiskelijat: 20 €

Opiskelijahintaan ovat oikeutettuja Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan kevätlukukauden 2021 jäsenmaksun maksaneet perus- ja jatkotutkinto-opiskelijat.

Vaasan yliopiston henkilökunta: 25 €

Henkilökuntahintaan ovat oikeutettuja Vaasan yliopiston henkilökunta sekä jatkotutkinto-opiskelijat, jotka eivät ole maksaneet ylioppilaskunnan jäsenmaksua.

Muut: 30 €

Hintaan ovat oikeutettuja Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Vaasan yksikön läsnäolevat tutkinto-opiskelijat ja henkilökunta sekä Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan henkilökunta.

Kevään 2021 liikuntatarraa on mahdollista ostaa 12.1.2021 lähtien VYY:n palvelutoimistolta (huom. ajanvaraus).

 

Liikuntalukujärjestys

Liikuntapalveluiden kevään vuorot alkavat maanantaina 4.1.2021. Syksyn liikuntatarra oikeuttaa liikuntapalveluihin aina 18.1.2021 saakka.

Liikuntatarran ostaneet voivat käyttää WSC:n palveluita 4.1. alkaen normaalisti, kuntosali ma-to klo 13.30-17.30 ja ryhmäliikunta keskiviikkoisin klo 16.30-17.30. Tiedot WSC:n ja Vaasan uimahallin palveluista ja mahdollisesti poikkeavista aikatauluista löydät niiden verkkosivuilta.

Liikuntapalveluiden omat etänä järjestettävät vuorot alkavat maanantaina 11.1.2021. Tarkemmat aikataulut löydät reaaliaikaisesta online-lukujärjestyksestä.

Seuraa Vaasan Yliopistoliikuntaa Facebookissa!

Ohjeistus poikkeusajan liikuntavuoroille

Otathan poikkeusaikana huomioon liikuntapalveluiden ohjeistuksen:

 • Pese kädet huolellisesti saippualla ja lämpimällä vedellä ennen treenaamista.
 • Ryhmäliikuntatunneilla pidetään vähintään 1,5 m turvavälit muihin.
 • Puhdistathan yhteiskäytössä olevat liikuntavälineet Domus Bothnicalla ennen tuntia ja sen jälkeen.
 • Ethän osallistu flunssaisena tai muuten sairaana liikuntavuoroille! Harjoittelemalla kipeänä vaarannat oman terveytesi ja tartutat taudin mahdollisesti muihin.

Yhteistyökumppaneiden edut ja alennukset

Vaasan yliopiston liikuntatarralla saat alennuksia yhteistyökumppaneiltamme mm. kertakäynteihin, kurssimaksuihin ja kuukausimaksuihin.

Tennis Center Vaasa

Vaasan yliopiston liikuntatarran ostaneilla on mahdollisuus käyttää Tennis Center Vaasan palveluita alennettuun hintaan ma-pe klo 8.00-22.00 (tennis klo 21.30 saakka). Etu on voimassa toukokuun loppuun 2021.

Liikuntatarran esittäneille palveluiden kertahinnasta vähennetään 2,50 €.

Tennis Center palveluihin ja hinnastoon voit tutustua Tennis Center Vaasan verkkosivuilla.

Vaasan uimahalli

Vaasan yliopiston liikuntatarran ostaneilla on mahdollisuus käydä uimahallissa alennettuun hintaan. Samalla maksulla voit käyttää kuntosalia sekä osallistua ohjattuihin vesijumppiin.

Opiskelijoiden liikuntatarran ostaneille kertahinta on 2,00 € (normaalisti 4,50 €). Henkilökunnan liikuntatarran ostaneille kertahinta on 3,70 € (normaalisti 6,20 €). Aamu-uinti 2,00 € (normaalisti 4,50 €).

Etu on voimassa toukokuun loppuun 2021.

Lisätietoja löydät Vaasan uimahallin verkkosivuilta.

Wasa Sports Club

Erikoistarjous: 1 vuoden jäsenyys 49 € / kuukausi

Kevään 2021 liikuntatarran ostaneilla on mahdollisuus ostaa uusi jäsenyys Wasa Sports Clubille 49 €:n kuukausihintaan (normaali opiskelijahinta on 69 €/kk, sama sopimushinta on voimassa myös VY:n henkilökunnalle). 49 €:n jäsenhinta on voimassa liikuntatarran voimassaoloajan. Mikäli jo olet WSC:n jäsen, voit sopia vanhan jäsenyyden kuukausihinnan alentamisesta WSC:n kanssa.

Liikuntatarran ostaneille käyttöön WSC:n asiakaskortti

Liikuntatarran ostaneet saavat käyttöönsä Wasa Sports Clubin asiakaskortin. Asiakaskortilla kirjaudutaan kuntosalille ja/tai Wednesday Workout -tunnille. Asiakaskortin tilanneet saavat sillä kulkuoikeuden Sports Gymille (Wolffintie 36) sekä lisäetuja.

Asiakaskortilla voit:

 • käyttää Sports Gymin kuntosalia ma–to klo 13.30–17.30. (Huom. salin käyttöoikeus päättyy klo 17.30 ja tiloista tulee poistua klo 18.00 mennessä.)
 • osallistua ohjatulle Wednesday Workout -tunnille Sports Gymillä ke klo 16.30–17.30. Voit valita klo 16.30 alkavista tunneista mieleisesi. (Poistuthan tiloista klo 18.00 mennessä.)

WSC:n asiakaskortin tilaaminen

 1. Avaa WSC SHOP.
 2. Valitse Treenikortit ja Sopimus-kohdasta Vaasan yliopisto.
 3. Klikkaa oikealta Valitse.
 4. Täytä avautuvalle Henkilötiedot-sivulle yhteystietosi ja valitse Jatka.
 5. Tarkista tietosi, valitse Hyväksyn sopimusehdot ja paina Vahvista.
 6. Saat näytöllesi ja sähköpostiisi vahvistuksen liittymisestä.
 7. Mene tilausvahvistuksen ja liikuntatarran kanssa Wasa Sports Clubille vastaanoton aukioloaikana. Saat WSC:ltä asiakaskorttisi, jota käytät jatkossa kuntosalille kirjautuessasi.

BREAK PRO -taukoliikuntasovellus

BREAK PRO -taukoliikuntasovellus on työkalu opiskelun tauottamiseen, ergonomian parantamiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen.

Ohjelma muistuttaa tauottamaan opintojasi ja lyhyet taukojumppavideot ohjaavat sinua tekemään päivän mittaan monipuolisia liikkeitä koko keholle. Aseta vain sinulle sopivat aikavälit tai kellonajat taukoliikunnalle. Liikkeet voit valita itse tai antaa ohjelman valita puolestasi.

Vaasan yliopiston opiskelijana saat taukoliikuntasovelluksen käyttöösi sekä puhelimeen että tietokoneellesi.

Asenna BREAK PRO puhelimeesi seuraamalla BREAK PRO mobiilin käyttöönotto-ohjeistusta.

BREAK PROn saat tietokoneellesi seuraavin askelin:

 1. Lataa ohjelma linkistä: https://breakpro.s3.amazonaws.com/3.4.166.0/breakpro_net_setup_user.msi
 2. Asenna ohjelma.
 3. Pyydettäessä anna student.univaasa.fi tai student.uwasa.fi -sähköpostisoitteesi.
 4. Syötä sähköpostiisi lähetetty aktivointikoodi.

Jokainen liikuttu minuutti lisää terveyttäsi. Hyvää taukoliikuntaa!

Break Pro -logo

Liikkuva opiskelu

Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista, eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva opiskelu -ohjelman tavoitteena on lisätä liikkumista ja opiskelukykyä. Opiskelukyky on opiskelijan työkykyä, joka on yhteydessä opintojen sujumiseen, hyvinvointiin ja tulevaan työkykyyn. Liikkumista lisäämällä voit edistää terveyttä ja opiskelukykyä, mutta myös oppimisen edellytyksiä, kuten tarkkaavaisuutta ja muistia.

Liikkuva opiskelu -ohjelmasta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes. Vaasan yliopisto on rekisteröitynyt Liikkuva opiskelu -ohjelmaan syksyllä 2018.

Tiesitkö, että liika istuminen on pahasta?

Yliopistoväen runsaaseen ja pitkäkestoiseen istumiseen luentojen ja työpäivän aikana sekä vapaa-ajalla liittyy merkittäviä terveyshaittoja, kuten niska- ja hartiaseudun sekä alaselän vaivoja. Siksi onkin hyvä tauottaa istumista luennon ja työpäivän aikana ja pitää venyttelytaukoja!

Taukovenyttely on helppoa ja vie vain pari minuuttia. Voit käyttää YTHS:n fysioterapeutin laatimia helppoja venyttelyliikkeitä.

Liikkuva opiskelu -ohjelman logo

Liikuntakoordinaattorin yhteystiedot

liikunta(at)univaasa.fi

puh. 029 449 8555 tai 050 911 1551
 

 

Seppo Evwaraye
Liikuntakoordinaattori

Yliopistopalvelut, Opiskelun ja opetuksen palvelut

 • etunimi.sukunimi@uwasa.fi
 • 029 449 8555
 • Fabriikki F414

Katso myös

 

Olemme saaneet rahoitusta hanketta varten opetus- ja kulttuuriministeriöltä. 

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?