Liikuntapalvelut

Vaasan yliopiston liikuntapalveluiden vuorot on suunnattu Vaasan yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle sekä Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijoille.

Vaasan yliopiston opiskelijoilla jotka opiskelevat Seinäjoella on mahdollisuus käyttää SEAMKin tiloissa toimivaa SAMOn kuntosalia kuin myös käyttää Seinäjoen uimahallin palveluita alennettuun hintaan.

Liikuntatarran myynti tapahtuu kokonaisuudessaan yliopiston verkkokaupassa. Liikuntatarraa ei voi ostaa fyysisenä tuotteena.

WSC:n kuntosali ja ryhmäliikunta sekä Tennis Center Vaasan ja Vaasan uimahallin palvelut ovat auki kevään  2024 liikuntatarran ostaneille. Katso tarkemmat aikataulut palveluntarjoajien verkkosivuilta.

Liikuntavuorot

Voit osallistua liikuntavuoroille, vaikka et olisikaan harrastanut lajia aikaisemmin. Vuoroille ei myöskään tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Joissakin lajeissa vaaditaan kuitenkin omia suojavarusteita. Saat asiasta lisätietoa vuoron vastuuhenkilöltä.

Lajivalikoimaan kuuluu WSC:n tuottamaa monipuolista ryhmäliikuntaa ja eri palloilulajeja. Yliopiston omien liikuntavuorojen lisäksi yliopisto tekee yhteistyötä Åbo Akademin ja kampusalueella sijaitsevan Wasa Sports Clubin kanssa.

Lajit, aikataulut, paikat ja vuorovastaavien yhteystiedot löydät Liikuntalukujärjestyksestä.

Kahvakuulajumppaa kampuksen nurmikolla

Liikuntatarrat

Liikuntatarra on mahdollista ostaa VY:n verkkokaupasta. Liikuntatarran tuoman liikuntaoikeutesi ja etusi todennat verkkokaupasta saadulla kuitilla. Kuitti tulee olla ladattuna älypuhelimeen tai tulostettuna mukana. Varaudu ajoittain näyttämään kuitti sekä henkilöllisyystodistus liikunta aktiviteeteissa. Varmista, että kuitissa kaikki kuvat ovat näkyvissä (ts. liikuntatarra). 

Liikuntatarrojen hinnat keväällä 2024

Liikuntapalveluiden käyttäjämaksut määritellään lukuvuosittain.

Vaasan yliopiston opiskelijat: 30 €

Opiskelijahintaan ovat oikeutettuja Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan kevätlukukauden 2024 jäsenmaksun maksaneet perus- ja jatkotutkinto-opiskelijat.

Vaasan yliopiston henkilökunta: 35 €

Henkilökuntahintaan ovat oikeutettuja Vaasan yliopiston henkilökunta.

Muut: 40 €

Hintaan ovat oikeutettuja Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijat sekä Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan henkilökunta.

Liikuntalukujärjestys

Liikuntatarran ostaneet voivat käyttää WSC:n palveluita 8.1.2024 alkaen, kuntosali ma-to klo 12.00-17.30 ja su 16.00-17.30, ohjattu ryhmäliikunta ti & to 10.00-20.00 sekä sunnuntaina 16.15-17.00.

Tiedot WSC:n, Tennis Center Vaasan, Padel X Vaasa sekä Vaasan uimahallin palveluista ja mahdollisesti poikkeavista aikatauluista löydät niiden verkkosivuilta.

Yksityisemmät tiedot ja lajit löydät reaaliaikaisesta online-lukujärjestyksestä.

Seuraa Vaasan Yliopistoliikuntaa Facebookissa!

Yhteistyökumppaneiden edut ja alennukset

Liikuntatarralla saat alennuksia yhteistyökumppaneiltamme kertakäynteihin, kurssimaksuihin ja kuukausimaksuihin.

Tennis Center Vaasa

Liikuntatarralla on mahdollisuus käyttää Tennis Center Vaasan palveluita alennettuun hintaan ma-su klo 8.00-22.00 (tennis klo 21.30 saakka). Etu on voimassa 9.1.-15.12.2024.

Liikuntatarran esittäneille palveluiden kertahinnasta vähennetään 5,00 €.

Lisätietoja löydät Tennis Center Vaasan verkkosivuilta.

Vaasan uimahalli

Vaasan yliopiston liikuntatarran ostaneilla on mahdollisuus käydä uimahallissa alennettuun hintaan. Samalla maksulla voit käyttää kuntosalia sekä osallistua ohjattuihin vesijumppiin.

Liikuntatarran ostaneille kertahinta on 2,00 € (normaalisti 4,60 €).

Etu on voimassa 8.1.-15.12.2024.

Lisätietoja löydät Vaasan uimahallin verkkosivuilta.

SeAMK SAMO Kuntosali

Vaasan yliopiston opiskelijoilla jotka opiskelevat Seinäjoella on mahdollisuus käyttää SEAMKin tiloissa toimivaa SAMOn kuntosalia tiloissa Frami F.

Kuntosali Frami F:ssä

Kampusranta 11, Seinäjoki

Avoinna opiskelijoille joka päivä klo 7.30-21.00. 

 • Huolehdithan hyvästä hygieniasta myös kuntosalia käyttäessäsi: pese kädet ennen treeniä, puhdista laitteet ja välineet jälkeesi, muista turvaväli muihin käyttäjiin, yski hihaan tai paperiin äläkä tule salille, jos olosi on yhtään sairas. Näin huolehdimme yhdessä, että kuntosali voidaan pitää auki!
 • Kuntosali sijaitsee Frami F:n pohjakerroksessa (Infotiskiä vastapäätä portaat alas).
 • Kellarikäytävältä löytyy pukuhuoneet suihkuineen ja kaappeineen. Kaapit ovat yleisessä käytössä, joten älä lukitse niitä koodeilla. Kuntosalilla on arvoesineille oma kaappi ja ilmastointi menee päälle oven viereisestä säätimestä.
 • Kuntosali tarjoaa hyvät mahdollisuudet perus kuntoiluun ja palvelee sekä naisia että miehiä.
 • Kuntosalilla on ylätalja, alatalja, hauispenkki, ristikkäistalja, hack-kyykky, jalkaprässi, smith-laite, painonnostohäkki, crosstrainer, kuntopyöriä, käsi- ja levypainoja, leuanvetotanko sekä paljon muita kuntoiluvälineitä.
 • Kuntosali on sekä opiskelijoiden että henkilökunnan käytössä, joten käyttöaste on ajoittain korkea ja tilat ahtaalla.
 • Salin oven viereisellä seinällä on myös yhteyshenkilöiden tiedot, joihin voit ongelmatilanteissa ottaa yhteyttä.

Ulkokuntosali (F:n ja H:n välissä)

Ulkokuntosali on kaikkien seamkilaisten sekä seinäjokisten vapaassa käytössä 24/7. 

Wasa Sports Club

Erikoistarjous: 1 vuoden jäsenyys 49 € / kuukausi

Kevään 2024 liikuntatarran ostaneilla on mahdollisuus ostaa uusi jäsenyys Wasa Sports Clubille 49 €:n kuukausihintaan (normaali opiskelijahinta on 69 €/kk, sama sopimushinta on voimassa myös VY:n henkilökunnalle). 49 €:n jäsenhinta on voimassa liikuntatarran voimassaoloajan. Mikäli jo olet WSC:n jäsen, voit sopia vanhan jäsenyyden kuukausihinnan alentamisesta WSC:n kanssa.

Liikuntatarran ostaneena saat käyttöösi Wasa Sports Clubin asiakaskortin. Asiakaskortissa on 10 € aktivointimaksu. Asiakaskortilla kirjaudutaan kuntosalille ja/tai Wednesday Workout -tunnille. Asiakaskortin tilanneet saavat sillä kulkuoikeuden Sports Gymille (Wolffintie 36) sekä lisäetuja. 

WSC:n asiakaskortin tilaaminen:

 1. Avaa WSC SHOP.
 2. Valitse Treenikortit ja Sopimus-kohdasta Vaasan yliopisto.
 3. Klikkaa oikealta Valitse.
 4. Täytä avautuvalle Henkilötiedot-sivulle yhteystietosi ja valitse Jatka.
 5. Tarkista tietosi, valitse Hyväksyn sopimusehdot ja paina Vahvista.
 6. Saat näytöllesi ja sähköpostiisi vahvistuksen liittymisestä.
 7. Mene tilausvahvistuksen ja liikuntatarran kanssa Wasa Sports Clubille vastaanoton aukioloaikana. Saat WSC:ltä asiakaskorttisi, jota käytät jatkossa kuntosalille kirjautuessasi.

Asiakaskortilla voit:

 • käyttää keväällä (8.1.-15.4.2024) kuntosalia ma-to 12.00-17.30 ja su 16.00-17.30 (Huom. harjoituksen voi aloittaa viimeistään klo 16.30 ja salin käyttöoikeus päättyy klo 17.30.)
 • Osallistua ti & to Wasa Sports Gymin ohjattuihin ryhmäliikuntatunneille klo 10.00-20.00 ajankohtaisella liikuntatarralla koko vuoden. Ryhmäliikuntatunteja varten tulee käyttää vain pääsisäänkäyntiä. Osallistuaksesi haluamallesi ryhmäliikuntatunnille varaa paikkasi WSC - kalenterin kautta. Mikäli jostain syystä et halua tai pysty osallistumaan varaamalle tunnille, muista peruuttaa varauksesi viimeistään 60 min ennen tunnin alkua.

Lisätietoja löydät Wasa Sports Clubin verkkosivuilta.

Liikkuva opiskelu

Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista, eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva opiskelu -ohjelmasta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes (Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES). Vaasan yliopisto on rekisteröitynyt Liikkuva opiskelu -ohjelmaan syksyllä 2018.

Liikkuva opiskelu -ohjelman logo

Hyvinvointi- ja liikuntakoordinaattorin yhteystiedot

liikunta(at)uwasa.fi

puh. 029 449 8555 tai 050 911 1551

Hyvinvointi- ja liikuntakoordinaattori tavattavissa sopimuksen mukaan.

Kuva
Seppo Evwaraye

Seppo Evwaraye

Hyvinvointi- ja liikuntakoordinaattori
Yliopistopalvelut, Opiskelun ja koulutuksen palvelut
etunimi.sukunimi@uwasa.fi
Puhelin
+358294498555
Toimisto
Fabriikki F414
Avaa profiilisivu