Väitöskirjatutkija, Vaasan yliopisto

Vaasan yliopistossa ajatellaan ennakkoluulottomasti ja haluamme rakentaa kestävän tulevaisuuden. Olemme tutkimuksen ja opetuksen laatuun panostava ja aikamme haasteisiin tarttuva yliopisto. Koulutamme vastuullisia ja kansainvälisesti suuntautuneita johtajia ja asiantuntijoita. Olemme tunnettuja koulutuksen korkeasta laadusta ja innostavista opettajistamme. Yliopistomme ytimen muodostaa kauppatieteiden, tekniikan sekä hallinto- ja viestintätieteiden korkeatasoinen osaaminen. Tieteenalakohtaista tutkimusta täydentävät ilmiölähtöiset tutkimusalustamme.

Haemme nyt väitöskirjatutkijoita  2 vuotta kestävään määräaikaiseen työsuhteeseen 1.9.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävää voivat hakea keväällä 2024 jatko-opintopaikkaa Vaasan yliopiston tohtoriohjelmasta hakevat. 

Tehtäviä on rajallinen määrä ja ne sijoittuvat akateemisiin yksikköihimme: Johtamisen yksikköönLaskentatoimen ja rahoituksen yksikköönMarkkinoinnin ja viestinnän yksikköön sekä Tekniikan ja innovaatiojohtamisen yksikköön.

Tehtävät

Tehtäviisi kuuluu oman alasi tohtorin tutkintoon liittyvä tutkimustyö ja opinnot tohtoriohjelmassa. Työtehtäviisi kuuluu myös vähäisessä määrin opetus- ja yliopistohallinnon tehtäviä yliopiston urarakennemalliin kuuluvalla tavalla. Tehtävän opetustyön osuus kohdistuu kyseisen yksikön koulutusohjelmiin.

Väitöskirjatutkijan vuosittainen työaika on 1612 tuntia. Työtehtävistä sovitaan tarkemmin vuosittain laadittavassa kokonaistyöaikasuunnitelmassa.

Odotamme sinulta

Väitöskirjatutkijana olet suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon ja olet jatko-opiskelijana Vaasan yliopistossa palvelussuhteen alkaessa. Sinulla on lisäksi kyky ja motivaatio jatko-opintoihin ja tohtorin tutkinnon suorittamiseen. 

Mikäli sinulla ei ole vielä jatko-opinto-oikeutta Vaasan yliopistossa, haethan jatko-opinto-oikeutta Vaasan yliopiston tohtoriohjelmaan Opintopolussa 29.2.2024 klo 15.00 mennessä. 

Lisätietoja tohtorikoulutukseen hakemisesta: Tohtorikoulutukseen hakeminen | Vaasan yliopisto (uwasa.fi) 

Keskeisimmät valintakriteerit ovat laadukas tutkimussuunnitelma, opintomenestys, sekä aikaisemmat näytöt tutkimustyöstä (julkaisut, konferenssipaperit). Jatko-opintojen alkuvaiheessa olevan hakijan arvioinnissa painottuu aikaisempi opintomenestys ja tutkimussuunnitelman laatu.

Tehtävään otettavalta vaaditaan, että hän hallitsee suomen kielen. Yliopisto voi tarvittaessa myöntää erivapauden kielitaitovaatimuksista. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää myös sujuvaa englannin kielen taitoa. Lue lisää valintaprosessista ja kielilinjauksista: Hakemuksen käsittely ja valintaprosessi | Vaasan yliopisto (uwasa.fi) 

Paikan vastaanottamisen edellytyksenä on, että sinulle on myönnetty jatko-opinto-oikeus. 

Paikka tulee vastaanottaa opinto-oikeuden alettua tai viimeistään puolen vuoden kuluttua opinto-oikeuden alkamisesta.

Inspiroiva työyhteisö

Suomen kauneimmalla kampuksella meren rannalla viihtyvät Vaasan yliopiston 5000 opiskelijaa ja lähes 600 työntekijää. Yliopistoyhteisömme on kansainvälinen: meitä on yli 80 maasta. Työnantajana panostamme henkilöstön työhyvinvointiin tarjoamalla mahdollisuuksia osaamisen ja opetuksen kehittämiseen, joustavat työaikajärjestelyt sekä laajan työterveyshuollon. Vilkas kampuselämä pitää huolen, että pääset osaksi tiivistä työyhteisöä ja verkostoidut. Meille on myönnetty HR Excellence in Research -tunnustus. Lue lisää meistä: https://www.uwasa.fi/fi/yliopisto-tyopaikkana

Palkkaus

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Väitöskirjatutkijan tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy vaativuustasokartan tasojen 2–4 (n. 2100-2600 €/kk) mukaan. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa.

Hae tehtävää

Hae tehtävää Opintopolussa hakiessasi jatko-opiskeluoikeutta. Hakuaika on 29.2.2023 saakka. 

Lisätietoja tehtävästä

  • Kaisu Piirainen, Päällikkö, Akateemisten yksiköiden hallintopalvelut
  • Sähköposti: kaisu.piirainen(at)uwasa.fi
  • Puhelin: 029 449 8428

Tehtävässä on koeaika.