Image
Students at a lecture on campus

Smart Cities and Communities

Smart Cities and Communities, diplomi-insinöörin tutkinto

Haluatko syventää kaupunkirakentamisen osaamistasi? Opiskele johtavissa eurooppalaisissa yliopistoissa ja suorita yhteistutkinto

Smart Cities and Communities on Erasmus Mundus -yhteistutkinto-ohjelma, jonka tavoitteena on kouluttaa seuraavan sukupolven diplomi-insinöörejä ja tutkijoita älykkäiden kaupunkien ja yhteisöjen parissa.

Smart Cities and Communities -ohjelman opetussuunnitelma keskittyy kestävän kaupunkikehityksen peruspilareihin, kuten energiaan, liikenteeseen, rakennuksiin, kaupunkisuunnitteluun ja tieto- ja viestintäteknologiaan, jotka toimivat keskeisinä mahdollistajina kestävien ratkaisujen toteuttamisessa. Nämä näkökohdat hallitsevia ammattilaisia tarvitaan tukemaan kaupungeissamme meneillään olevaa kestävää ja älykästä siirtymää.

Vaasan yliopisto tarjoaa tälle yhteisohjelmalle monitieteisen Smart Grid Solutions -opintokokonaisuuden, joka on arvoltaan 30 opintopistettä ja käsittelee älykkäitä energiaratkaisuja sekä uusien teknologioiden ja liiketoimintamallien yhdistämistä. Laajennetun Erasmus Mundus -konsortion muodostavat kumppanit ympäri maailmaa, mukaan lukien tutkimuslaitokset, yritykset (suuret, keskisuuret, pienet) ja yliopistot. Opiskelijoille on tarjolla arvokkaita tutkimusharjoittelupaikkoja, ohjausta ja työkokemusta.

Smart Cities and Communities opetetaan englanniksi. Opintojen kesto on 2 vuotta (120 opintopistettä), mikä tarkoittaa neljää lukukautta kolmessa eri maassa. Muita mukana olevia yliopistoja Vaasan yliopiston lisäksi ovat University of Mons Belgiassa, International Hellenic University Kreikassa ja University of the Basque Country Espanjassa.

university students discussing

Valintaperusteet ja hakuohjeet

Haluatko tietää enemmän? Vieraile ohjelman virallisella verkkosivulla. Siellä voit myös kysyä lisätietoja ja jättää hakemuksesi.