Opintokäynnit ja SAGA-tiedeluokka

Tiedeluokka SAGA - Science Activities Growing Awareness

Tervetuloa vierailemaan Vaasan yliopistoon ja tiedeluokka SAGAan! SAGA sijaitsee opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa, joka on Vaasan yliopistonVaasan ammattikorkeakoulun ja Yrkeshögskolan Novian yhteinen laboratorio. Otamme vastaan ryhmiä päiväkodeista ja kouluista. Tervetuloa innostumaan luonnontieteistä ja tekniikasta!

Katso video tiedeluokka SAGAsta

Syksyllä 2023 LUMA-keskus Pohjanmaan henkilöstö jalkautuu maakuntaan, jonka vuoksi tiedeluokkavierailutarjontamme on syksyn osalta suppea.

Syksyllä 2023 tarjoamme seuraavia työpajoja: 

  • Tulivuori  (viskarit, esiopetus, alakoulu 1.–2. lk). Tulivuoret kuuluvat luonnon jännittävimpiin ilmiöihin. Mikä tulivuori oikeastaan on, ja miten tulivuoret purkautuvat? Työpajassa askarrellaan omat tulivuoret, jotka saadaan purkautumaan helpon kemiallisen reaktion avulla. HUOM! Työpajat järjestetään osana Vaasan Lätäkkö - lasten kulttuuriviikon 2023 ohjelmatarjontaa. Syksyn tulivuorityöpajat ovat täynnä. Järjestämme työpajoja taas kevätkaudella 2024.
  • Energiaa kestävästi ja uusiutuvasti (alakoulu 5.–6. lk). Miltä ihminen näyttää lämpökameralla kuvattuna? Saadaanko discopallo valaisemaan ja pyörimään aurinkopaneelin avulla? Pajassa  oppilaat pääsevät itse kokeillen tutustumaan lämpökameroiden ja STEK Voimala energian oppimispakettien avulla eri energiamuotoihin.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu syksyn työpajoihin: 
Lomakkeilla näkyvät jäljellä olevat työpaja-ajat.

Yhteyshenkilö: Hanna Hankaniemi, hanna.hankaniemi@uwasa.fi 

Lapset ja aikuinen hyppää ilosta ilmaan labratakit päällä