Juha Lindgren

Professori, yritysverotus

KTT, KM
Laskentatoimen ja rahoituksen yksikkö, Talousoikeus
etunimi.sukunimi@uwasa.fi
029 449 8686
Yliopistonranta 10, 65200 Vaasa
Fabriikki f316
Vastaanottoajat:
Vastaanotto sopimuksen mukaan h. F136

vCard icon Lataa yhteystietoni vCard-muodossa.


Olen toiminut yritysverotuksen professorina Vaasan yliopistossa vuodesta 2013 alkaen.

Vastaan vero-oikeuden opetuksesta Talousoikeuden oppiaineessa. Lisäkseni opetustehtäviä hoitaa eräillä jaksoilla muita verotuksen asiantuntijoita.

Talousoikeudellisen informaation tutkimusryhmämme tuottaa tutkimustietoa taloudellista päätöksentekoa varten. Toimin tutkimusryhmän johtajana.

Omat tutkimukseni Vaasan kaudella ovat tarkastelleet yritysten ja yritysten omistajien välitöntä verotusta. Kohteena ovat olleet muun muassa osakeyhtiön veronkorotus tuloverotuksessa, osakeyhtiön sukupolvenvaihdos, yhtiöoikeuden vaikutus verolain tulkintaan, korkojen vähentämisen ja sen rajoitukset yritysverotuksessa, työpanososinkojen verotus, tuloverotusta koskevan oikeuskäytännön tulkinta, yritysverotuksen reaaliaikaisuus, yritysmuodon muutosta koskeva yhtiö- ja vero-oikeuden sääntely sekä vero-oikeudellisen informaation sisältö ja luotettavuus.

Kansainvälisen verotuksen tutkimukseni ja opetukseni ovat painottuneet englanninkielisiin julkaisuihin IBFD:n EATLP:n (European Association of Tax Law Professors) kongressijulkaisuissa sekä opetukseen ulkomailla (Masarykin yliopisto, Tsekki ja Copenhagen Business School) ja englanninkieliseen jaksoon Vaasan yliopistossa (The Recent Trends in the International Taxation).

Toimin keskusverolautakunnan puheenjohtajana vuonna 2019 päättyneellä viisivuotiskaudella. Aikakausjulkaisu Verotuksen päätoimittajana olen toiminut keväästä 2016 alkaen.

Olen vuodesta 2020 alkaen Suomen edustaja EATLP:ssa sekä sen Academic Committee´ssa ja varajäsen Pohjoismaisessa Vero-oikeuden tutkimusneuvostossa kaudella 2019-2021.

Google scholar

Julkaisut ja asiantuntijatehtävät

» Tutkimustietokanta SoleCRIS