Anssi Alasaari

Alucar Oy:n toimitusjohtaja
Anssi Alasaari

"Suoritin JOKA-koulutuksen 2017/2018, ja sen päätyttyä kiinnostuin seuraavana syksynä alkavasta Strateginen talousohjaus -moduulista. Työtilanteen takia en kuitenkaan tuolloin pystynyt jatkamaan, ja asia tuli konkreettisesti esiin edellistalvena markkinatilanteen heikentyessä ennen korona-pandemiaa. Viime vuosi koetteli yritystämme rajusti jo ennen pandemian alkamista ja silloin päätimme hallituksessamme vahvistaa osaamistamme mm. talousohjauksen osalta.

Aloitin MBA-opinnot viime syksynä Strateginen talousohjaus -moduulilla. Odotin syksyn moduulilta enemmän lukujen ja KPI-mittareiden pyörittelemistä, mutta minulle avautui uudesta näkökulmasta esimerkiksi strategian, henkilöstön ja yrityksen arvojen vaikutukset yrityksen tulokseen.

Tänä vuonna vuorossa on ollut Johtaminen monikulttuurisessa ympäristössä -moduuli, joka on tukenut minua pohtimaan yrityksen kansainvälistymissuunnitelmia ja antanut työkaluja systemaattiseen analysointiin.

Normaalisti matkustan paljon työssäni, mutta pandemiasta johtuen matkoja ei viimeiseen vuoteen ole juurikaan ollut. Tämä aika on soveltunut hyvin kouluttautumiseen. Muutenkin maailman pysähtyminen on antanut aiheen ajatella omaa ja yrityksen voimavaroja eri näkökulmasta. Keskustelut eri alojen ihmisten kanssa on ollut avointa ja ryhmätöissä olen saanut hyvää sparrausta muilta osallistujilta omiin suunnitelmiini."