Viivi Lakkapää

Asiamies
Filosofian maisteri 2014, pääaineena viestintätieteet ja suuntautumisvaihtoehtona organisaatioiden viestintä.
Viivi Lakkapää

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Aivan ensimmäisenä näin opintojen jälkeen tulee mieleen kaikki ystävät, jotka sain Vaasan yliopiston ajoilta. Ehdin asua Vaasassa neljä vuotta, viimeiseksi puoleksi vuodeksi lähdin vaihtoon Yhdysvaltoihin Kansasiin, mikä oli yksi huikeimmista reissuista elämässäni. En oikein koskaan ollut ajatellut Vaasaa minun opiskelukaupunkina silloin nuorempana. Vaasasta löytyi kuitenkin sopiva koulutusohjelma ja varmaan sekin kiehtoi, etten ollut käynyt kaupungissa koskaan. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, mutta voi että, miten hurmaavaan pikkukaupunkiin pääsin lopulta opiskelemaan!

Ensimmäisen kerran elämässäni saavuin Vaasaan syksyllä 2009 ja sieltä alkoi sitten opiskelut. Olin ihan totisen vakavissani ryhtymässä toimittajaksi ja pääsin myös tekemään juttuja Vaasan ylioppilaslehteen heti toimitusharjoittelijana. Kesätyöt yritysmaailmassa sitten johdattivat sellaisen ajatuksen äärelle, että ehkä yritysviestintä onkin se minun juttu. Siinä kiinnosti erityisesti se, miten viestinnällä voidaan vaikuttaa yrityksen menestymiseen.

Yliopistossa kasasin sitten sen mukaan kiinnostustani tukevia opintoja. Tärkeimmät työkalut olen varmasti omaan työhöni löytänyt käsiteanalyysin kurssilta, jonka opiskelu sanalla sanoen tuntui alussa vähän turhalta. Käsiteanalyysista löytyy kuitenkin yksinkertaisia työkaluja monenlaisten asioiden järjestämiseen omassa työssäni, ja sellaista organisointikykyä todella tarvitsen nykyisin. Käytinpä sitä menetelmää myöskin gradussani, oikein kun siitä silloin sitten lopulta innostuin.

Millaista työsi on?

Olen Lapin kauppakamarilla asiamiehenä. Kauppakamarit toimivat linkkinä valtiovallan ja yritysmaailman välillä, joten olen päässyt kyllä enemmän kuin mieluiseen hommaan pian valmistumiseni jälkeen. Viestintä on tärkeä väline yritysmaailmassa tänä päivänä, ja alan opinnot taipuvat omassa työssäni moneksi. Hoidan markkinoinnin ja viestinnän työtehtäviä sekä hoidan tullipaperit ja pyöritän taloushallintoa.

Kielitaito on myös enemmän kuin tärkeää, jopa tärkeämpää kuin koskaan osasin kuvitella. Olen todella tyytyväinen, että lähdin Vaasasta vielä käymään vaihdossa, englanti on kuitenkin ollut valmistumisen jälkeen tärkein työkieleni.

Mikä työssäsi on parasta?

Saan olla elinkeinoelämässä mukana, vaikutta ja olla tukemassa Lapin kehitystä. Tässä työssä on tiukasti ajankohtaisissa asioissa kiinni, tapaa mielenkiintoisia ihmisiä jatkuvasti ja pääsee luoman omaa verkostoaan. Minusta on mukava huomata, että näin nuorenakin naisena pääsee kyllä huippupesteihin, pitää vain olla rohkeutta ja joskus hieman röyhkeyttäkin sanoa omat mielipiteet. Tämä on myös sellainen organisaatio, jossa työtään voi muokata oman näköisekseen. Tulevaisuudessa näen odottamassa jo monta sellaista projektia, joihin en malta odottaa päästä tarttumaan.

Työ on minulle tosi tärkeä ja aika kuormittavakin, joten sen vastapainoksi täytyy löytää jotain sellaista, joka vie ajatukset ihan muualle. Käyn itse paljon pienellä salilla joogamassa ja harrastamassa walltrainingia, siinä pääsen kehittämään ihan toisenlaisia taitoja ja juoruilemaan naisten kanssa, se on tärkeää! Kaiken ei todellakaan tarvitse olla liian vakavaa.