Timo Kankaanpää

Viestintäjohtaja, lakitoimisto Lecklé
Filosofian maisteri 2008, viestintätieteet
Timo Kankaanpää

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajasta? 

Viestintä ja kirjoittaminen kiinnostivat, ja Lappajärveltä kotoisin olevalle Vaasa oli sijainniltaan mainio. Lisäksi Vaasa vaikutti kaupunkina sopivan kokoiselta.  

Muistot opiskeluajasta ovat erittäin hyviä. Sain paljon uusia tuttavuuksia, ja oppia tuli moneltakin kantilta. Yliopiston henki oli erittäin positiivinen ja rento ja kaupunki nuorekas.   

Toimin opintojen ohessa myös yhden vuoden päätoimittajana silloisessa Ylioppilaslehdessä. Se on yksi upeimmista työpesteistäni tähän mennessä.

Millaista työsi on?

Toimin konsulttiyhtiö Leckléssä viestintäjohtajana. Toimistomme sijaitsevat Tampereella, Seinäjoella, Helsingissä ja Jyväskylässä. Työnkuvaani kuuluu laaja-alaisesti viestintää ja sisällöntuotantoa. Teen lisäksi osa-aikaisesti freelancer-toimittajan töitä. 

Työni on erittäin monipuolista ja päivät vaihtelevia. Viestintä kuuluu Leckléssä kaikille, joten pääsen tekemään viestinnän saralla päivittäin yhteistyötä kaikkien palvelualueidemme parissa. 

Parasta työssäni ovat huipputiimiläiset. Meillä on erittäin osaava, nuorekas ja kehitysnälkäinen työporukka, jonka tekemisiä kelpaa viestiä myös ulospäin. En tiedä, onko ”ikävintä” oikea termi, mutta viestinnän hallinnointi ja johtaminen edellyttää monenlaista osaamista. Monellakin sektorilla oma osaaminen vaatii vielä kehittymistä.  

Olen päässyt tekemään hienoja juttuja niin toimittajan uralla kuin viestinnänkin parissa. Leckléllä olemme päässeet luomaan esimerkiksi todella mielenkiintoisia videoprojekteja, jotka ovat saaneet mukavasti suosiota. Onnistumiset tekee mahdolliseksi kuitenkin erityisesti lahjakkaiden ihmisten kanssa työskentely. 

Tärkein oivallus yliopistossa?

Ole utelias ja verkostoidu. Yleensä siten tapahtuu hyviä asioita, joskus vähän tuurillakin.

Opiskelijoita kehotan ottamaan ilon irti jokaisesta sekunnista yliopistolla ja sen ulkopuolellakin. Älkääkä hätäilkö liian syvälle työelämään.