Sami Soljansaari

Markkinointi- ja viestintäsuunnittelija, Lappeenrannan kaupunki
Filosofian maisteri 2014, organisaatioviestintä.
Sami Soljansaari

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? 

Opiskelin organisaatioviestintää, josta valmistuin maisteriksi vuonna 2014. Aluksi ajattelin, että haluan työskennellä toimittajana, mutta Aaka pian opintojen alettua aloin kuitenkin pohtia uraa organisaatioviestinnän parissa. Oli hienoa, että Vaasassa pääsi opiskelemaan juuri siihen liittyviä kursseja. Pääsin jo toisesta opiskeluvuodesta alkaen oman alan työharjoitteluihin ja kesätöihin.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Vaasaan ja yliopistoelämään oli helppo sopeutua: yliopisto on sopivan kokoinen, ainejärjestöt ja osakunnat aktiivisia. Varsinkin ainejärjestöllä ja erilaisilla tapahtumilla oli iso tutustuttajan rooli. Opinnoista on parhaiten jäänyt mieleen gradutyöskentely. Ymmärrän, miksi se voi tuottaa myös paljon tuskaa. Minulla oli aihe, joka kiinnosti, ja loistava graduohjaaja, joka haastoi jatkuvasti.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi ja työpaikkasi 

Työskentelen tällä hetkellä Lappeenrannan markkinointi- ja viestintäsuunnittelijana. Työni pitää sisällään niin asiakaslähtöistä suunnittelua ja kehittämistä kuin käytännön työtäkin, kuten tiedotteita, verkkosivustojen ja somekanavien ylläpitoa, printti-ilmoituksia ja verkkomarkkinointia.