Pauliina Ainasoja

Videotoimittaja ja yrittäjä
Pauliina Ainasoja nauttii työstään MTV Uutisissa videotoimittajana. Opintojensa alussa hän ei vielä tiennyt, mitä tulisi tekemään työkseen valmistumisen jälkeen. Viestintätieteiden opiskelu kuitenkin inspiroi ja antoi suuntaa. Videtoimittajan työn lisäksi Ainasoja pyörittää omaa Eloisa Visuals -yritystään.
Pauliina Ainasoja

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? Mistä olet alun perin kotoisin?

Opiskelin Vaasan yliopistossa viestintätieteitä digitaalisen median suuntautumisvaihtoehdossa. Olen alun perin kotoisin Oulun eteläpuolisesta kunnasta, Kempeleestä.

Koska aloitit opiskelun, koska valmistuit?

Opiskelin vuosina 2013-2018.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Muistan hyvällä erityisesti yhteisöllisyyttä. Hyvällä muistelen erityisesti ystäviä, joiden kanssa kasvoimme yhdessä opiskelun aikana ja vietetään edelleen tiiviisti aikaa yhdessä. Myös ainejärjestötoiminta ja muutama mielenkiintoinen kurssi on jäänyt mieleen!

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi ja työpaikkasi 

Olen tällä hetkellä töissä videotoimittajana MTV Uutisissa ja lisäksi teen työtä yksityisyrittäjänä Eloisa Visuals -toiminimelläni. Kirsikkana kakun päällä ohjaan myös ryhmäliikuntaa!

Millaista työsi on?

Uutistoimituksessa työnkuvani on laaja, enkä usein töihin tullessa tiedä, mitä päivä sisältää. Olen mukana tekemässä MTV Uutiset Liveä, joka on nettipohjainen suorien uutislähetysten kanava. Käyn juttukeikoilla, leikkaan ja kuvaan kuvitusta sekä valmistelen lähetyksiä. Vilahdinpa kerran myös Kymmenen uutisten loppukevennyksessä!

Toiminimen kautta teen monenlaista sisällöntuotantoa, mutta päätuotteitani ovat erilaiset videot, valokuvat ja sosiaalisen median strategiat. Työhöni yrittäjänä kuuluu kuvauksia, editointia, palavereita asiakkaiden kanssa, tarjousten laatimista ja sisältöjen suunnittelua. Viimeisimpänä aluevaltauksena pääsen myös puhumaan Instagram Storiesin tarinankerronnasta Helsingissä järjestettävään Video Marketing Meetupiin!

Mikä nykyisessä työssäsi on parasta? Entä ikävintä?

Nykyisissä töissäni on parasta se, että voin rehellisesti sanoa nauttivani työnteosta. Pahin pelkoni olisi tehdä kyynistyneenä työtä, josta en pidä. Kokopäiväiseen yrittäjyyteen verrattuna minulla on selkeät työvuorot, eikä työ ole niin hajanaista kuin aiemmin. Toisinaan uutistoimituksessa on todella kiire, sillä lähetyksiä pistetään kasaan muutamassa minuutissa, kun maailmalla tapahtuu.

Huippukohtia työuran aikana?

Huippukohtia työssä on päästä tapaamaan ja jututtamaan mielenkiintoisia ihmisiä ja sekä uuden oppiminen.

Tärkein oivalluksesi yliopistossa?

Isojen kokonaisuuksien hallinta ja kyky kriittisempään ajatteluun. En opintojen alussa osannut yhtään sanoa, mikä minusta valmistumisen jälkeen tulisi, joten koen myös saaneeni opinnoista inspiraatiota sekä rohkeutta lähteä kulkemaan omaa polkuani. Yliopistokoulutus on myös sen verran monipuolinen, ettei se sido pelkästään yhdenlaiseen työhön, vaan urasta voi tehdä juuri sen näköisen kuin itse haluaa.

Pauliina Ainasoja

Opinnot: Filosofian maisteri 2018, viestinnän monialainen maisteriohjelma, digitaalisen median suuntautumisvaihtoehto.
Työ: Videotoimittaja, MTV Uutiset ja yrittäjä, Eloisa Visuals