Pauliina Ainasoja

Videotoimittaja, MTV Uutiset ja yrittäjä, Eloisa Visuals
 Filosofian maisteri 2018, viestinnän monialainen maisteriohjelma, digitaalisen median suuntautumisvaihtoehto.
Pauliina Ainasoja

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Muistan hyvällä erityisesti yhteisöllisyyttä. Hyvällä muistelen erityisesti ystäviä, joiden kanssa kasvoimme yhdessä opiskelun aikana ja vietetään edelleen tiiviisti aikaa yhdessä. Myös ainejärjestötoiminta ja muutama mielenkiintoinen kurssi on jäänyt mieleen!

Millaista työsi on?

Olen tällä hetkellä töissä videotoimittajana MTV Uutisissa ja lisäksi teen työtä yksityisyrittäjänä Eloisa Visuals -toiminimelläni. Uutistoimituksessa työnkuvani on laaja, enkä usein töihin tullessa tiedä, mitä päivä sisältää. Olen mukana tekemässä MTV Uutiset Liveä, joka on nettipohjainen suorien uutislähetysten kanava. Käyn juttukeikoilla, leikkaan ja kuvaan kuvitusta sekä valmistelen lähetyksiä. Vilahdinpa kerran myös Kymmenen uutisten loppukevennyksessä!

Toiminimen kautta teen monenlaista sisällöntuotantoa, mutta päätuotteitani ovat erilaiset videot, valokuvat ja sosiaalisen median strategiat. Työhöni yrittäjänä kuuluu kuvauksia, editointia, palavereita asiakkaiden kanssa, tarjousten laatimista ja sisältöjen suunnittelua. Viimeisimpänä aluevaltauksena pääsen myös puhumaan Instagram Storiesin tarinankerronnasta Helsingissä järjestettävään Video Marketing Meetupiin!

Nykyisissä töissäni on parasta se, että voin rehellisesti sanoa nauttivani työnteosta. Pahin pelkoni olisi tehdä kyynistyneenä työtä, josta en pidä. Kokopäiväiseen yrittäjyyteen verrattuna minulla on selkeät työvuorot, eikä työ ole niin hajanaista kuin aiemmin. Toisinaan uutistoimituksessa on todella kiire, sillä lähetyksiä pistetään kasaan muutamassa minuutissa, kun maailmalla tapahtuu.

Tärkein oivalluksesi yliopistossa?

Isojen kokonaisuuksien hallinta ja kyky kriittisempään ajatteluun. En opintojen alussa osannut yhtään sanoa, mikä minusta valmistumisen jälkeen tulisi, joten koen myös saaneeni opinnoista inspiraatiota sekä rohkeutta lähteä kulkemaan omaa polkuani. Yliopistokoulutus on myös sen verran monipuolinen, ettei se sido pelkästään yhdenlaiseen työhön, vaan urasta voi tehdä juuri sen näköisen kuin itse haluaa.