Päivi Lukka

Markkinointikoordinaattori
Päivi Lukka opiskeli Vaasan yliopistossa viestintätieteitä. Asiantuntemuksen lisäksi yliopistosta sai elinikäisiä ystäviä ja laajan kontaktiverkoston. Valmistumisen jälkeen Päivi Lukka työskenteli Iltalehdessä, ja pääsi muun muassa haastattelemaan elokuvatähtiä. Nykyisin hän työskentelee Siemensillä markkinointikoordinaattorina.
Päivi Lukka

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? 

Opiskelin viestintätieteitä ja valmistuin filosofian maisteriksi vuonna 2012.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Monia asioita - ensimmäisenä tulee mieleen runsas vapaa-aika, yhteisöllisyys, tuutorointi ja hauskat kurssityöt, joilla pääsin muun muassa näyttelemään ja dubbaamaan. Opiskeluvuosilta jäi myös monia hyviä ystäviä ja laaja kontaktiverkosto.

Minne tie vei Vaasan yliopiston jälkeen?

Aloitin jo vähän ennen valmistumista kesätyöt Iltalehden viihdeosastolta, jossa työskentelin toimittajana yhteensä reilun vuoden. Tuona aikana pääsin muun muassa haastattelemaan 007 Skyfall -elokuvan näyttelijöitä New Yorkiin ja tekemään ensimmäistä Robin-fanilehteä. Määräaikaisuuksien päätyttyä tein työnhaun ohessa juttukeikkaa Iltalehden omaan naistenlehteen, Ilonaan.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi, työpaikkasi 

Viiden kuukauden hakurumban jälkeen tärppäsi, ja helmikuussa 2014 pääsin töihin Siemensille, jossa olin ensin äitiysloman sijaisena ja nyt toista vuotta vakituisena. Nimikkeeni on markkinointikoordinaattori. Päätehtäväni on päätoimittaa Siemensin teollisuuspuolen asiakaslehteä TeollisuusPartneria, mutta teen paljon muutakin, sillä lehti ilmestyy vain kaksi kertaa vuodessa. Haastattelemisen, kirjoittamisen ja kuvaamisen lisäksi esimerkiksi oikoluen ja editoin muiden tekstejä, päivitän teollisuuspuolen nettisivuja, Facebookia ja Twitteriä, suunnittelen mainostekstejä ja neuvon siemensläisiä viestintään ja henkilöbrändin rakentamiseen liittyvissä asioissa. Toisinaan pääsen myös käsikirjoittamaan videoita ja joskus jopa piirtämään kuvituksia.

Mikä työssäsi on parasta?

Monipuolisuus, mutta ennen kaikkea lehden tekeminen ja juttukeikat. On tosi mielenkiintoista vierailla teollisuusasiakkaillamme ympäri Suomea ja tutustua uusiin ihmisiin ja automaatiomaailmaan. Jokainen juttukeikka on haaste: miten kirjoittaa yleistajuisesti ja tarinallisesti teknisistä aiheista, joista ei ymmärrä etukäteen mitään? Sekin on hienoa, että pääsen tässä työssä hyödyntämään kaikkia yliopistossa opiskelemiani aineita: viestintää, markkinointia ja suomen kieltä. Ala tuntuu edelleen omalta.

Miten pidät huolta itsestäsi?

Koen, että pääni pysyy parhaiten kasassa, kun pidän työn ja vapaa-ajan selvästi erillään. Siksi minulla on työpuhelimen lisäksi oma puhelin ja suljen työluurin lomien ajaksi. Kun vapaa-aika on aidosti vapaa-aikaa, minulla on eniten annettavaa sekä työlleni että lähimmäisilleni. Myös liikunta, venyttely, hyvät yöunet, monipuolinen ruokavalio ja ystävien tapaaminen edistävät kokonaisvaltaista hyvinvointiani.

Päivi Lukka

Opinnot: Filosofian maisteri 2012, viestintätieteet
Työ: Markkinointikoordinaattori