Päivi Lukka

Sisältöpäällikkö, Siemens
Filosofian maisteri 2012, viestintätieteet
Päivi Lukka

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Monia asioita - ensimmäisenä tulee mieleen kaunis ja kompakti kampus, runsas vapaa-aika, yhteisöllisyys, mukavat opettajat, tutorointi ja monipuoliset kurssityöt, joilla pääsi haastamaan itseään mm. dubbaamisessa ja koodaamisessa. Opiskeluvuosilta jäi myös monia hyviä ystäviä ja laaja kontaktiverkosto.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi, työpaikkasi 

Olen työskennellyt Siemensin teollisuusautomaatiopuolella vuodesta 2014, ja nykyinen nimikkeeni on sisältöpäällikkö. Työnkuvaani kuuluu ideoida ja toteuttaa Siemensin brändiä tukevia yleistajuisia, tarinallisia ja ihmisläheisiä sisältöjä sekä huolehtia niiden monikanavaisesta jakelusta ja analytiikan seuraamisesta.

Päätoimitan kahdesti vuodessa ilmestyvää TeollisuusPartneri-asiakaslehteä, kirjoitan juttuja, mainostekstejä ja Tarinoiden takana -blogia, päivitän verkkosivuja ja sosiaalisen median tilejä, otan valokuvia ja vastaan referenssivideoprojekteista. Osa työtäni on kielenhuolto: oikoluen ja editoin muiden kirjoittamia tekstejä ja sparraan asiantuntijoitamme esim. blogikirjoittamisessa ja puheenvuorojen pitämisessä.

Osaamisen kehittäminen inspiroi, ja viime vuosina olen opiskellut kestävää kehitystä ja vastuullista markkinointia. Uuden osaamisen myötä pääsin mukaan Siemensin kestävän kehityksen työryhmään, joka vie yhtiön vastuullisuuslupauksia käytäntöön.

Mikä työssäsi on parasta?

Monipuolisuus ja merkityksellisyys. Teollisuudella on iso rooli ilmastokriisin pysäyttämisessä, ja on hienoa nähdä aitiopaikalta, miten kekseliäitä ratkaisuja Suomessa osataan kehittää maailmanlaajuisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Nautin siitä, että pääsen vierailemaan teollisuusasiakkaillamme ympäri Suomea ja tutustumaan uusiin ihmisiin ja automaatiomaailmaan. Jokainen juttukeikka on kutkuttava haaste: miten kirjoittaa yleistajuisesti ja tarinallisesti teknisistä aiheista, jotka eivät ole entuudestaan tuttuja? 

Sekin on hienoa, että pääsen hyödyntämään työssäni kaikkia yliopistossa opiskelemiani aineita: viestintää, markkinointia ja suomen kieltä. Ala tuntuu edelleen omalta, ja Siemens työnantajana on mahdollistanut ammatillisen kasvuni.