Mari Hautamäki

Head of Local, Universal Music Finland
Filosofian maisteri 2016, Viestinnän monialainen maisteriohjelma VIMA, digitaalinen media, pääaine viestintätieteet.
Mari Hautamäki

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Mielestäni parasta viestinnän opinnoissa oli se, että monia kurssitehtäviä- ja projekteja pystyi yhdistämään omiin mielenkiinnonkohteisiin. Pienen ja intiimin kampuksen ansiosta myös kurssiohjaajilta sai apua nopeasti, oli kyseessä sitten esseen viimeistely tai editointiohjelmaan liittyvä tekninen ongelma. Kokonaisuudessaan Vaasan yliopisto oli kodikas ja lämminhenkinen opiskelupaikka.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä?

Työskentelen Head of Localina Universal Music Finlandilla. Universal Music Group on kansainvälinen levy-yhtiö, joka toimii yli 60 maassa. Suomessa olemme parhaillaan markkinajohtaja-asemassa. Toimenkuvaani kuuluu kotimaisen markkinointitiimin vetäminen ja kehittäminen, tämän lisäksi vastaan tällä hetkellä noin 13 kotimaisen artistiprojektin markkinoinnin ja brändiviestinnän suunnittelusta ja toteutuksesta.

Työssäni parasta on se, että voin olla päivittäin tekemisissä oman intohimoni kohteen, eli musiikin ja pop-kulttuurin parissa. Pidän erityisen paljon siitä, että niin musiikkiala kuin markkinoinnin trendit muuttuvat koko ajan. Työssäni oppii koko ajan uutta ja se myös velvoittaa seuraamaan alalla tapahtuvia muutoksia ja ilmiöitä globaalilla tasolla. Työni on myös hyvin sosiaalista ja ihmiskeskeistä, sillä olen viikottain tekemisissä omien kollegoideni lisäksi niin artistien, medioiden kuin muidenkin yhteistyökumppaneiden kanssa. Suomi on pieni maa, mutta täällä on todella paljon talenttia ja kasvumahdollisuuksia. Tuntuu hienolta, että pystyn omalla työlläni edistämään kotimaista musiikkia ja sen tavoittavuutta maassamme.

Miten pidät huolta itsestäsi?

Työhöni kuuluu paljon istumista niin tietokoneen äärellä kuin palavereissa. Sen vuoksi pyrin pitämään kiinni siitä, että vapaa-ajallani niin aivot kuin kroppa saavat vaihtelua. Parhaiten työasiat unohtuvat lenkkipolulla tai kuntosalilla, mutta pyrin olemaan vapaa-ajallani myös sosiaalisesti aktiivinen. Koska kulttuuri kiinnostaa itseäni paljon, tykkään käydä viikonloppuisin esimerkiksi keikoilla. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että kiireisten kausien keskellä riittävällä unella, säännöllisellä ruokarytmillä ja sopivalla määrällä liikuntaa pääsee jo pitkälle.