Mari Hautamäki

Digital Coordinator
Mari Hautamäki opiskeli yliopistossamme viestintätieteitä. Hän työskentelee Universal Music Groupilla Digital Coordinatorina, jossa hänen tehtäviinsä muun muassa kotimaisten ja ulkomaalaisten artistien markkinointi ja heidän Spotify-kampanjoiden suunnittelu.
Mari Hautamäki

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? 

Opiskelin viestinnän monialaisessa maisteriohjelma VIMA:ssa digitaalista mediaa. Valmistuin filosofian maisteriksi vuonna 2016.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Mielestäni parasta viestinnän opinnoissa oli se, että monia kurssitehtäviä- ja projekteja pystyi yhdistämään omiin mielenkiinnonkohteisiin. Pienen ja intiimin kampuksen ansiosta myös kurssiohjaajilta sai apua nopeasti, oli kyseessä sitten esseen viimeistely tai editointiohjelmaan liittyvä tekninen ongelma. Kokonaisuudessaan Vaasan yliopisto oli kodikas ja lämminhenkinen opiskelupaikka.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi ja työpaikkasi 

Työskentelen Digital Coordinatorina Universal Music Finlandilla. Universal Music Group on kansainvälinen levy-yhtiö, joka toimii yli 60 maassa. Suomessa olemme parhaillaan markkinajohtaja-asemassa. Toimenkuvaani kuuluu työskentely erilaisten digitaalisten alustojen parissa niin kotimaisten kuin ulkomaisten musiikkijulkaisujen kohdalla. Vastaan muun muassa Digster-soittolistojen kuratoinnista ja ylläpidosta, artistiemme Spotify-mainoskampanjoiden koordinoinnista sekä sosiaalisen median kanavistamme. Lisäksi osallistun erilaisiin luoviin projekteihin liittyen artistiemme markkinointiin.

Mikä työssäsi on parasta?

Työssäni parasta on se, että voin olla päivittäin tekemisissä oman intohimoni kohteen parissa. Toimenkuvassani yhdistyvät juuri sopivassa suhteessa viikoittaiset rutiinitehtävät sekä luovuutta vaativat isommat projektit, joissa oman aktiivisuuden myötä saa halutessaan paljonkin vastuuta. Erityisen antoisaa on myös se, että musiikki- ja digimaailma muuttuvat koko ajan – ikinä ei voi tietää, mikä on vuoden kuluttua trendikästä ja miten musiikkia kulutamme. Jatkuva muutos pitää toimenkuvan mielenkiintoisena.

Pidän erityisen paljon siitä, että vastuualueelleni kuuluvat niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin artistit. On hienoa päästä mukaan esimerkiksi uraansa aloittelevan kotimaisen artistin tukemiseen, mutta myös isojen kansainvälisten tähtien uran edistäminen paikallisesti on palkitsevaa. Parhaisiin puoliin työssäni kuuluu ehdottomasti myös kannustava ja ammattitaitoinen työympäristö sekä mahdollisuus kehittyä sekä hyödyntää omia vahvuusalueitani.

Miten pidät huolta itsestäsi?

Työhöni kuuluu paljon istumista niin tietokoneen äärellä kuin palavereissa. Sen vuoksi pyrin pitämään kiinni siitä, että vapaa-ajallani niin aivot kuin kroppa saavat vaihtelua. Parhaiten työasiat unohtuvat lenkkipolulla tai kuntosalilla, mutta pyrin olemaan vapaa-ajallani myös sosiaalisesti aktiivinen. Koska kulttuuri kiinnostaa itseäni paljon, tykkään käydä viikonloppuisin esimerkiksi keikoilla. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että kiireisten kausien keskellä riittävällä unella, säännöllisellä ruokarytmillä ja sopivalla määrällä liikuntaa pääsee jo pitkälle.

Mari Hautamäki

Opinnot: Filosofian maisteri 2016, Viestinnän monialainen maisteriohjelma VIMA, digitaalinen media, pääaine viestintätieteet
Työ: Digital Coordinator, Universal Music Finland