Eveliina Palola

Yrittäjä, asiakaspalvelun koordinaattori
Filosofian maisteri, viestintätieteet.
Eveliina Palola

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Jälkeenpäin ajateltuna opiskeluaika oli kiireetöntä ja stressitöntä aikaa. Oli aikaa pohtia, lukea ja opiskella. Oli aikaa itsensä kehittämiseen. Vaasan yliopisto oli juuri sopivan kokoinen opiskelupaikka pienen kaupungin tytölle. Opiskeluaika loi tärkeää pohjaa kriittiselle ajattelulle. Koulutus antoi teorian lisäksi myös käytännön taitoja, joita olen saanut työssäni hyödyntää.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi ja työpaikkasi 

Työskentelen asiakaspalvelun koordinaattorina Halpa-Hallissa. Aiemmin työskentelin tiedottajana Kokkolan seurakuntayhtymässä. Lisäksi minulla on toiminimi, pieni yhden hengen viestintätoimisto, jonka puitteissa teen viestintäalan töitä.

Ajauduin yrittäjyyteen melko pian opintojen päätteeksi. Minulle tarjottiin töitä, joita oli helpompi tehdä oman toiminimen kautta. Yrittäjyyden turvin olin pitkään kotona kolmen lapseni kanssa tehden samalla töitä joustavasti omien aikataulujeni mukaan. Tällä hetkellä yrittäminen on marginaalissa, mutta välillä otan vastaan mielenkiintoisia projekteja. Yrittäminen auttaa omalta osaltaan ylläpitämään ja kehittämään ammattitaitoani viestintäalan moniosaajana.

Mikä työssäsi on parasta?

Olen päässyt mukaan mittavaan verkkokauppaprojektiin, jossa saan olla mukana luomassa uutta. Haasteet ja uuden oppiminen tyydyttävät kunnianhimoani ja tuovat työhön mielenkiintoa. Nykyinen tittelini ei kuulosta viestintähenkiseltä, mutta olen itsekin yllättynyt, miten paljon voin työssäni hyödyntää viestintäalan kokemusta ja koulutusta. Monialainen koulutusohjelma antaa hyvät lähtökohdat monipuolisiin ja vaihteleviin työtehtäviin.