Tiina Ritari

Brand Manager
Tiina Ritari muistaa hyvällä opiskeluajoista kauniin ja kotoisan kampuksen, rennot ja asiantuntevat opettajat, lineaarialgebran tuskan, Tritonian kahvion sekä Vaasan virkistävän tuulen ja kaupungin kaksikielisyyden. Yliopistossa hän oivalsi, että oma aktiivisuus on ensiarvoisen tärkeää niin opiskeluissa, työnhaussa kuin työelämässäkin.
Tiina Ritari

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? Mistä olet kotoisin?

Opiskelin pääaineenani tietotekniikkaa koulutusohjelmassa multimediajärjestelmät ja tekninen viestintä, tutkintonimikkeeni on kauppatieteiden maisteri. Sivuaineinani luin menetelmätieteiden sekä muotoilujohtamisen kokonaisuudet. Alunperin olen kotoisin Ilmajoelta.

Koska valmistuit?

Valmistuin vuonna 2008.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Muistan kauniin ja kotoisan kampusalueen, rennot ja asiantuntevat opettajat, lineaarialgebran tuskan, Tritonian kahvion maistuvat pasta-annokset ja Vaasan virkistävän tuulen. Lämmöllä muistelen myös Vaasan kaksikielisyyttä, molempien kotimaisten kielten kuuleminen päivittäin on rikkaus ja opiskeluaikoina sekä Vaasassa työskennellessä ruotsin kielen taidot kohentuivat ihan huomaamatta.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi ja työpaikkasi 

Tällä hetkellä työskentelen Brand Managerina Epec Oy:ssä. Työnkuvaani kuuluu asiakaslähtöisen markkinoinnin ja viestinnän kehittäminen, markkinointitoimenpiteiden suunnittelua ja toteuttamista, budjetointia, koordinointia ja kaikenlaista sekalaista mikä liittyy yrityskuvan rakentamiseen. Tällä hetkellä panostamme yhä enemmän digitaaliseen puoleen, esimerkiksi uudistamme nettisivustoamme, panostamme digimarkkinointiin eri tavoin, kehitämme blogisisältöjämme ja päivitämme yritysilmettämme.

Mikä työssäsi on parasta? Entä ikävintä?

Parasta työssäni on maailman parhaat työkaverit, innostava ja työntekijöiden kehittämiseen panostava organisaatio, mielenkiintoinen ja nopeasti kehittyvä ala, asiakkaat eri toimialoilta ja eri maista. On kiinnostavaa pysyä mukana koneautomaation uusimmissa innovaatioissa sekä pohtia miten monimutkaiset kokonaisuudet esitetään ymmärrettävästi ja lyhyesti. Parasta on myös työn vastuullisuus ja sopivanlainen itsenäisyyden ja yhteistyön kombo.

Ikävintä on se ettei aina riitä aika kaikkeen mihin haluaisi paneutua, joten on priorisoitava ja keskityttävä tärkeimpiin osa-alueisiin. Huippukohtia ovat positiivinen palaute, onnistuneet kampanjat ja aina uudet haasteet.

Tärkein oivalluksesi yliopistossa?

Tärkein oivallus ehkä oli se, että oma aktiivisuus on ensiarvoisen tärkeää niin opiskeluissa kuin myös työnhaussa ja työelämässä. Opiskellessa työllistyminen hiukan askarrutti, mutta olen saanut huomata, että koulutustaustani antaa valmiudet hyvin monenlaiseen työhön. Olen työskennellyt mm. graafikkona, teknisen dokumentoinnin asiantuntijana ja UX-asiantuntijana.

Tiina Ritari

Opinnot: KTM 2008, pääaineena tietotekniikka
Työ: Brand Manager, Epec Oy