Ville Kumlander

Testi-insinööri
Ville Kumlander oppii jatkuvasti uutta vaihtelevissa työtehtävissään testi-insinöörinä Wärtsilän tuotekehityksessä. Nykyinen työ painottuu testattavien moottoreiden ja apulaitteiden automaatio- ja ohjausjärjestelmiin. Opiskeluajoista Villelle ovat jääneet mieleen yli tiedekuntarajojen solmitut ystävyyssuhteet sekä yliopiston antama oivallus siitä, että olemalla kiinnostunut ympärillä olevista asioista pärjää myös työelämässä.
profiilikuva Ville Kumlanderista

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? Koska aloitit opiskelun ja koska valmistuit?

Opiskelin sähkö- ja energiatekniikkaa vuosina 20112017.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajasta?

Opiskeluajoissa parasta olivat ehdottomasti ihmiset, joiden kanssa sen ajan sai kokea. Ainejärjestötoiminnan kautta tulleet kaverit muista tiedekunnista ja tiivis teekkariporukka ilahduttivat niin kampuksella kuin sen ulkopuolellakin.

Työurasi: Kerro nykyinen nimikkeesi, työnkuvasi ja työpaikkasi

Tällä hetkellä työskentelen testi-insinöörinä Wärtsilän tuotekehityksessä Vaasassa. Työni painottuu testattavien moottoreiden ja apulaitteiden automaatio- ja ohjausjärjestelmiin.

Millaista työsi on?

Automaatiotiimimme ylläpitää ja kehittää testisellien automaatiojärjestelmiä, jotta tuotekehityksessä kehitetyt ratkaisut saadaan testattua ja validoitua. Uuden testin alkaessa muokkaamme ja varmistamme, että automaatiosysteemi toimii halutulla tavalla ja että testit ovat turvallisia suorittaa. Työ onkin erittäin vaihtelevaa.

Mikä työssäsi on parasta? Entä ikävintä?

Työssäni parasta on ollut uuden oppiminen. Olen Wärtsilässä tällä hetkellä niin sanotussa työkierrossa ja tämän vuoden työskentelen testi-insinöörinä uusien automaatiotehtävien parissa. Ikävyytenä mainittakoon ajoittainen tiedon tulva.

Huippukohtia työuran aikana?

Huippukohtia ovat olleet uusien oppien sisäistäminen ja tämän tiedon käyttäminen ongelmien ja haasteiden selvittämiseksi.

Tärkein oppisi yliopistossa?

Yliopisto mahdollisti oivaltamaan, että olemalla sopivasti kiinnostunut ympäröivistä asioista voi kehittää itseään ja kykenee hoitamaan työtehtävät mallikkaasti.

Ville Kumlander

Opinnot: DI 2017, sähkö- ja energiatekniikka
Työ: Testi-insinööri, Wärtsilä