Ville Kumlander

Testi-insinööri, Wärtsilä
Diplomi-insinööri 2017, sähkö- ja energiatekniikka.
profiilikuva Ville Kumlanderista

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajasta?

Opiskeluajoissa parasta olivat ehdottomasti ihmiset, joiden kanssa sen ajan sai kokea. Ainejärjestötoiminnan kautta tulleet kaverit muista tiedekunnista ja tiivis teekkariporukka ilahduttivat niin kampuksella kuin sen ulkopuolellakin.

Millaista työsi on?

Tällä hetkellä työskentelen testi-insinöörinä Wärtsilän tuotekehityksessä Vaasassa. Työni painottuu testattavien moottoreiden ja apulaitteiden automaatio- ja ohjausjärjestelmiin.

Automaatiotiimimme ylläpitää ja kehittää testisellien automaatiojärjestelmiä, jotta tuotekehityksessä kehitetyt ratkaisut saadaan testattua ja validoitua. Uuden testin alkaessa muokkaamme ja varmistamme, että automaatiosysteemi toimii halutulla tavalla ja että testit ovat turvallisia suorittaa. Työ onkin erittäin vaihtelevaa.

Työssäni parasta on ollut uuden oppiminen. Olen Wärtsilässä tällä hetkellä niin sanotussa työkierrossa ja tämän vuoden työskentelen testi-insinöörinä uusien automaatiotehtävien parissa. Ikävyytenä mainittakoon ajoittainen tiedon tulva. Huippukohtia ovat olleet uusien oppien sisäistäminen ja tämän tiedon käyttäminen ongelmien ja haasteiden selvittämiseksi.

Tärkein oppisi yliopistossa?

Yliopisto mahdollisti oivaltamaan, että olemalla sopivasti kiinnostunut ympäröivistä asioista voi kehittää itseään ja kykenee hoitamaan työtehtävät mallikkaasti.