Anna-Leena Kaunisto

Digital Development Manager
Anna-Leena Kaunisto pääsee päivittäin työssään Finlaysonilla tutustumaan uusiin innovaatioihin ja ratkaisemaan liiketoiminnan ongelmia teknologian avulla. Opiskeluajoista hänelle on jäänyt mieleen ainejärjestötoiminta, opiskelijatapahtumat sekä vaihto-opintojakso Göteborgissa. Opiskeluiden aikana solmittiin myös ystävyyssuhteita, joista on muodostunut työelämässä tärkeitä verkostoja.
Anna-Leena Kaunisto

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa?

Opiskelin Vaasan yliopistossa energiatekniikan maisteriohjelmassa.

Koska aloitit opiskelun, koska valmistuit?

Muutin Vimpelistä Vaasaan vuonna 2010 ja suoritin ensin tietotekniikan insinöörin opinnot ammattikorkeakoulussa. Koska valmistumisen jälkeen löytyi vielä intoa opiskeluun, aloitin maisteriopinnot Vaasan yliopistossa vuonna 2015 ja valmistuin diplomi-insinööriksi vuonna 2018.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajasta?

Kolmeen vuoteen mahtui suunnaton määrä hienoja hetkiä. Päällimmäisenä mieleen on jäänyt tiivis ainejärjestötoiminta sekä poikkitieteellinen opiskelijakulttuuri, mikä tempaisikin mukanaan heti opintojen alkuvaiheessa. Lukuisat opiskelijatapahtumat, kuten wappu, lakinlaskijaiset ja kyykkäkisat, ovat jättäneet jälkeensä unohtumattomia muistoja sekä pitkäaikaisia ystäviä. Toimin myös Tutti ry:n hallituksessa toimihenkilönä vuosijuhlavastaavan roolissa. Ainejärjestötoiminnan lisäksi opiskeluaikaan mahtui myös viiden kuukauden vaihto-opintojakso Göteborgissa.

Työurasi: Mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi, työpaikkasi 

Työskentelen kehityspäällikkönä (Digital Development Manager) Finlaysonilla, missä vastaan liiketoiminnan digitaalisesta kehityksestä.

Millaista työsi on?

Työhöni liittyy vahvasti kiinnostus viimeisimpiä innovaatioita ja teknologiaratkaisuja kohtaan. Pääsen soveltamaan niitä päivittäin työssäni. Vastuullani on digitalisaatioon liittyvien projektien läpivienti yhdessä eri liiketoiminta-alueiden kanssa.

Mikä nykyisessä työssäsi on parasta?

Nautin ongelmanratkaisusta. Pidän työssäni erityisesti siitä, että saan olla ratkomassa liiketoiminnan haasteita uusimpien teknologioiden avulla. Työskentely jatkuvasti kehittyvällä alalla on antoisaa, sillä pääsen kouluttamaan itseäni myös työelämässä.

Tärkein oppisi yliopistossa?

Vaasan yliopisto panostaa monipuoliseen opiskeluun, mikä takaa laajat työllistymismahdollisuudet tulevaisuudessa. Lisäksi opiskelun aikana opitut verkostoitumistaidot ovat kantaneet hedelmää työelämässä.

Anna-Leena Kaunisto

Opinnot: Diplomi-insinööri 2018, energiatekniikka
Työ: Digital Development Manager, Finlayson