Saana Temmes

HR Specialist, Recruitment, UPM (Krakova, Puola)
Kauppatieteiden maisteri 2016, pääaine henkilöstöjohtaminen.
Saana Temmes

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? 

Valitsin pääaineekseeni henkilöstöjohtamisen opiskellessani kauppatieteitä. Halusin opiskelemaan jonnekin muualle kuin kotikaupunkiini Helsinkiin ja Vaasan yliopistoa kehuttiin minulle. Valmistuin maisteriksi 2016.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Opiskelu on ihmisen parasta aikaa. Otin kaiken irti opinnoista ja menin täysillä mukaan opiskelijan sosiaaliseen elämään. Toimin yhden vuoden tutorina ja kauppatieteiden ainejärjestö Warrantin hallituksessa sekä olin aktiivisesti mukana vapaa-ajan toiminnassa, esimerkiksi sitseillä. Erityisen mukavaa Vaasassa olivat ihmiset ja tunnelma, mikä syntyy, kun monta tuhatta nuorta ulkopaikkakuntalaista opiskelijaa asuu samassa kaupungissa. Yksikään päivä ei ollut tylsä, jos ei halunnut.

Ehdottomasti parasta opinnoissa olivat henkilöstöjohtamisen maisteriopinnot. Kandivaiheen opinnot ovat hirmuisen tärkeitä ja antavat hyvän kuvan kauppatieteiden koko kirjosta. Henkilöstöjohtamisen professorit Vaasassa ovat todella lahjakkaita, asiantuntevia ja hyviä opettamaan. En ole opiskelija, joka nauttii ulkoa pänttäämisestä ja tenttimisestä. Maisterivaiheen opinnoissa opintojen suorittaminen tenttimällä ei ollut enää yleistä, vaan opetusmenetelminä käytettiin esimerkiksi ryhmätöitä, esitelmiä ja oppimispäiväkirjoja.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi ja työpaikkasi 

Työskentelen UPM:llä HR Specialistina Suomen rekrytointitiimissä HR Service Centerissä, joka sijaitsee Puolan Krakovassa. Pääasiallinen toimenkuvani on rekrytoivien tahojen ja hakijoiden avustaminen rekrytointiprosessin eri vaiheissa, kuten rekrytointi-ilmoitusten julkaisemisessa ja haastatteluiden järjestämisessä.

Yksi parhaimmista asioista työssäni on monipuolisuus. Jokainen rekrytointiprosessi on kuin oma pieni projekti, jossa saa olla mukana aina rekrytointipyynnön luomisesta valitun henkilön palkkaamisprosessiin asti. Rekrytoinnit eroavat toisistaan suuresti, mikä luo työhön mukavaa vaihtelua. Prosesseja on mahdollista kehittää ja siihen myös kannustetaan. Se että itsensä ja osaamisensa saa päivittäin haastaa, onkin yksi parhaimmista puolista työssäni. Kaikista parhain asia työssä on kuitenkin työyhteisö. Koko HR Service Centerimme koostuu lahjakkaista ja innokkaista työntekijöistä. Etenkin Suomi-tiimimme on uskomaton kokoonpano ihmisiä.