Pyry Koskimo

Toimitusjohtaja, Peruna & Co. Oy
Kauppatieteiden maisteri, pääaine rahoitus
Pyry Koskimo

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Opiskeluaika Vaasassa oli todella antoisaa ja mielenkiintoista. Parasta oli tutustuminen uusiin ihmisiin, jotka olivat tulleet opiskelemaan Vaasaan ympäri Suomea. Monen opiskelukaverin kanssa olen edelleen yhteydessä, osan heistä myös työn kautta. Erityisesti rahoituksen kurssit olivat hyvin mielenkiintoisia ja opetus hyvin organisoitua.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? 

Työskentelen toimitusjohtajana ravintola-alan yrityksessä Peruna & Co. Oy. Yritykseen kuuluu Skiffer-ketjun ravintolat sekä ravintola G.O.A.T., mikä yhdistää kolme konseptia saman katon alle - Skiffer, Seksico Tacos sekä Dub Burger. 

Tällä hetkellä meillä on yhdeksän ravintolaa. Periaatteemme on tarjota asiakkaille uusia ja yllätyksellisiä makuelämyksiä sekä hyvää palvelua viihtyisässä ympäristössä.

Päädyin yrittäjäksi sattumalta. Olin miettinyt yrittäjyyttä opintojen aikana, mutta se oli vain yksi vaihtoehto muiden joukossa. Yrittäjyys oli minulle tuttua, sillä isäni on toiminut yrittäjänä lähes koko työuransa ajan.

Opintojen jälkeen työskentelin pankissa sekä työelämätarvikealalla toimivassa perheyrityksessämme. Vuonna 2010 ystäväni suostutteli minut perustamaan Skiffer-ravintolan Tahkon hiihtokeskukseen ja siitä yrittäjän urani alkoi. Rahoitusalan ja kauppatieteen opinnoista on ollut valtavasti hyötyä yrittäjälle.

Mikä työssäsi on parasta?

Parasta on työn monipuolisuus ja yrittäjänä toimimisen vapaus. Pääasiassa työskentelen toimistossamme hallinnollisissa tehtävissä, mutta työhön kuuluu toisinaan lähes kaikki ravintolatoimintaan liittyvät tehtävät.Tuntuu hienolta, että noin 13 vuoden toiminnan jälkeen yrityksemme työllistää lähes 100 työntekijää. Lisäksi näen oman työn tulokset nopeasti ja voin omalla tekemisellä vaikuttaa kaikkeen yrityksessä. Toisaalta yrittäjänä minun pitää hoitaa työasioita jollain tavalla lähes aina, joten en oikein voi pitää ”täydellistä lomaa", jolloin työasioita ei tarvitsisi miettiä ollenkaan. 

Suosittelen yrittäjyyttä ehdottomasti. Matka yrittäjänä on ollut todella mielenkiintoista ja palkitsevaa. Yrittäjänä voit itse päättää, miten asiat hoidetaan ja kerätä ympärillesi hyvän tiimin, jonka kanssa työskentelet.