Pyry Koskimo

Toimitusjohtaja
Pyry Koskimo opiskeli Vaasan yliopistossa rahoitusta. Tällä hetkellä hän on yrittäjä ja toimitusjohtaja ravintola-alan yrityksessä, jonka hän perusti kaverinsa kanssa. Pyry suosittelee yrittäjyyttä kaikille: yrittäjä saa itse päättää miten asiat hoidetaan ja kerätä ympärilleen hyvän tiimin, jonka kanssa työskentelee.
Pyry Koskimo

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? 

Opiskelin kauppatieteellisessä rahoitusta.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Opiskeluaika Vaasassa oli todella antoisaa ja mielenkiintoista. Parasta oli tutustuminen uusiin ihmisiin, jotka olivat tulleet opiskelemaan Vaasaan ympäri Suomea. Monen opiskelukaverin kanssa olen edelleen yhteydessä, osan heistä myös työn kautta. Erityisesti rahoituksen kurssit olivat hyvin mielenkiintoisia ja opetus hyvin organisoitua.

Mitä olisit kaivannut lisää opiskeluaikoina?

Olisin tarvinnut tiukempaa deadlinea valmistumisen suhteen, jotta olisin saanut viimeisteltyä gradun loppuun aiemmin.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi ja työpaikkasi 

Työskentelen toimitusjohtajana ravintola-alan yrityksessä Peruna & Co. Oy. Yritykseen kuuluu Skiffer-ketjun ravintolat, ravintola Primula sekä ravintola Uunisaari. Tällä hetkellä meillä on viisi ravintolaa. Periaatteemme on tarjota asiakkaille uusia ja yllätyksellisiä makuelämyksiä sekä hyvää palvelua viihtyisässä ympäristössä.

Päädyin yrittäjäksi sattumalta. Olin miettinyt yrittäjyyttä opintojen aikana, mutta se oli vain yksi vaihtoehto muiden joukossa. Yrittäjyys oli minulle tuttua, sillä isäni on toiminut yrittäjänä lähes koko työuransa ajan.

Opintojen jälkeen työskentelin pankissa sekä toimistotarvikealalla toimivassa perheyrityksessämme. Vuonna 2010 ystäväni suostutteli minut perustamaan Skiffer-ravintolan Tahkon hiihtokeskukseen ja siitä yrittäjän urani alkoi. Rahoitusalan ja kauppatieteen opinnoista on ollut valtavasti hyötyä yrittäjälle.

Millaista työsi on? 

Työni on hyvin monipuolista. Pääasiassa työskentelen toimistossamme hallinnollisissa tehtävissä, mutta työhön kuuluu toisinaan lähes kaikki ravintolatoimintaan liittyvät tehtävät.

Mikä työssäsi on parasta?

Parasta on työn monipuolisuus ja yrittäjänä toimimisen vapaus. Tuntuu hienolta, että reilun kuuden vuoden jälkeen yrityksemme työllistää lähes 70 työntekijää. Lisäksi näen oman työn tulokset nopeasti ja voin omalla tekemisellä vaikuttaa kaikkeen yrityksessä. Toisaalta yrittäjänä minun pitää hoitaa työasioita jollain tavalla lähes aina, joten en oikein voi pitää ”täydellistä lomaa", jolloin työasioita ei tarvitsisi miettiä ollenkaan.

Suosittelen yrittäjyyttä ehdottomasti. Matka yrittäjänä on ollut todella mielenkiintoista ja palkitsevaa. Yrittäjänä voit itse päättää, miten asiat hoidetaan ja kerätä ympärillesi hyvän tiimin, jonka kanssa työskentelet.

Pyry Koskimo

Opinnot: Kauppatieteiden maisteri, pääaine rahoitus
Työ: Toimitusjohtaja, Peruna & Co. Oy