Ilkka Ihamäki

Yrittäjä
Radio Suomipopin taajuudella Hovimuusikko Ilkkana tunnettu Ilkka Ihamäki opiskeli yliopistossamme markkinointia. Valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt monipuolisesti markkinoinnin alan tehtävissä niin mainostoimistoissa kuin tapahtumamarkkinoinnin parissa.
Ilkka Ihamäki

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? 

Opiskelin markkinointia ja valmistuin kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2011.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoistasi?

Erityisen hyvin jäi mieleen Vaasassa opiskelijoiden kesken vallinnut hyvä yhteishenki. Vaasaan tuli opiskelijoita ympäri Suomea, joten kaikilla oli halu tutustua uusiin ihmisiin ja viihtyä uudessa opiskelukaupungissaan.

Yliopistosta mieleen jäi laadukas ja tsemppaava opetus sekä Vaasan Palosaaren poikkeuksellisen hieno opiskeluympäristö.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi ja työpaikkasi 

Olen työskennellyt valmistumiseni jälkeen markkinoinnin alan tehtävissä mainostoimistoissa ja tapahtumamarkkinoinnin parissa. Tällä hetkellä toimin itsenäisenä yrittäjänä: harrastuksesta alkanut musiikki- ja tekstityö työllistävät minut täysipäiväisesti.

Millaista työsi on? 

Teen yrittäjänä mainostoimistomaailmasta tuttua copy writerin työtä: kirjoitan kaupallisia tekstejä erilaisiin markkinoinnin tarpeisiin. Lisäksi teen lauluntekstejä, joita myös esitän klassisella mies- ja akustinen kitara -menetelmällä. Radio Suomipopin taajuudella minut tunnetaan hovimuusikko Ilkkana.

Miten päädyit tälle alalle?

Niin kuin usein elämässä, tutut ihmiset saattavat viedä asioita eteenpäin. Pestini Radio Suomipopin hovimuusikko Ilkkana alkoi, kun vanha yläastekaverini Arttu Wiskari suositteli Aamulypsyn juontajalle Jaajo Linnonmaalle huumoribiisejäni. Arttu oli kuullut biisejäni aikoinaan kotibileissä ja ajatteli, että ne voisivat toimia myös radiossa. Nauhoitin Artun kanssa pari biisiväännöstäni ja yllättäen kuulin kappaleeni soivan seuraavalla viikolla radiossa. Siitä alkoi mielekäs homma hovimuusikkona, jota onkin kestänyt jo vuodesta 2013.

Mikä työssäsi on parasta?

Parasta on se, että nykyisessä työssäni saan työskennellä niiden asioiden parissa, joista olen ollut aina luontaisesti kiinnostunut: media, markkinointi ja viihde. Lisäksi yrittäjänä voin vaikuttaa omaan ajankäyttööni, vaikka toisaalta niin sanotusti "täydellisen loman" pitäminen ei oikein onnistukaan.

Esiintyjänä pidän myös siitä, että saan työstäni saman tien suoraa palautetta, oli se sitten positiivista tai negatiivista.

Tärkein oivalluksesi yliopistossa?

Oivalsin sen, että yliopisto ja kauppatieteiden opiskelu antavat hyvän ja monipuolisen pohjan toteuttaa erilaisia urapolkuja. Nykyisin on mahtavaa kohdata opiskelukavereita ja kuulla, miten erilaisiin tehtäviin heidän tiensä on opintojen jälkeen vienyt. Markkinoinnin kursseilla tehdyt monet ryhmätyöt valmensivat myös hyvin työelämään, jossa ilman toimivaa tiimiä ei voi pärjätä.

Ilkka Ihamäki

Opinnot: Kauppatieteiden maisteri 2011, pääaine markkinointi
Työ: Yrittäjä