Heidi Jaara

Toimitusjohtaja ja pääsuunnittelija, Balmuir
Kauppatieteiden maisteri 1999, pääaine kansainvälinen yritystoiminta.
Heidi Jaara

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Vaasa oli tosi kiva ja aktiivinen opiskelijakaupunki. Suurin osa opiskelijoista tuli muualta, joten uusia kavereita löytyi nopeasti. Vaasan yliopisto on hyvä paikka opiskella kauppatieteitä, koska siellä on paljon vaihtoehtoja niin pääaineeksi kuin sivuaineeksi. Muistelen lämmöllä todella hyviä ja inspiroivia luennoitsijoita.

Millaista työsi on?

Olen yrittäjä, perustin Balmuir-brändin 10 vuotta sitten. Toimin yrityksen toimitusjohtajana ja pääsuunnittelijana. Olemme myyneet Balmuirin tuotteita jo yli 70 maahan, ja kasvu on ollut kovaa viimeisen kymmenen vuoden ajan.

Ennen Balmuiria olin pitkään Nokialla. Siinä työssä pääsin matkustamaan ja työskentelemään ympäri maailmaa. Aloitin urani ostajana ja päädyin tuotekehityksen kautta myyntiorganisaatioon.

Yrittäjänä ja toimitusjohtajana toimiminen on todella haastavaa, mutta mielenkiintoista! Parasta on, kun pääsen toteuttamaan omia visioitani ja haaveitani. On pakko kohdata omat vahvuudet ja heikkoudet ja käydä läpi omat mahdollisuudet todetakseen, missä voi kasvaa hyväksi ja missä ei. Tärkeintä on tunnistaa omat heikkoudet ja palkata henkilöitä, jotka ovat kyseisissä työtehtävissä parempia kuin itse olen. Rakastan työssäni ennustaa tulevaa ja sitä, mihin maailma ja markkinat ovat menossa.

Huippukohtia työuran aikana?

Parasta ovat ne onnen hetket, kun on menty niin sanotusti läpi harmaan kiven ja saavutettu jotain, minkä piti olla mahdotonta. Huippuhetkiä ovat muun muassa ne, kun on saatu uusi merkittävä asiakas, kuten Liberty Lontoosta, NK Ruotsista, Takashimaya ja Isetan Japanista. On myös hienoa kuulla, että Tina Turner, Shakira, Tom Hanks, George Glooney tai Ruotsin kuningasperhe omistavat meidän tuotteitamme. Tietenkin henkilökunnan kasvu, niin yksilöinä kuin ryhmänä tuntuu todella hienolta!