Hanna-Kaisa Järvi

Toiminnanjohtaja, Suomen Kuntoutusyrittäjät ry
Hallintotieteiden maisteri 2003, julkisjohtaminen
Hanna-Kaisa Järvi

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Ehdottomasti Vaasan yliopiston kotoisan tunnelman. Laadukas ja monipuolinen opetus sekä lyhyet välimatkat olivat mainio kombo tehokkaalle opiskelulle. Loin myös erittäin tärkeitä ystävyyssuhteita opiskeluaikana, ne kantavat vieläkin.

Millaista työsi on?

Olen Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n toiminnanjohtaja. Meillä on jäsenenä noin 700 erilaista kuntoutustoimialan yrittäjää ja ammatinharjoittajaa ympäri Suomea. Vastaan yhdistyksen taloudesta ja hallinnosta, sekä edunvalvonnasta ja kehittämisestä. Olen tehnyt pitkän uran erilaisissa edunvalvonta- ja yhteiskuntasuhdetehtävissä. Työskentelin 11 vuotta politiikassa, erilaisissa taustatehtävissä, josta siirryin vajaa viisi vuotta sitten sosiaali- ja terveysjärjestöjen johtotehtäviin.

Kovin vaihtelevaa, mutta vaatii myös pitkäjänteisyyttä sekä kykyä katsoa tulevaisuuteen ja ennakoida tilanteita. Päivittäiseen työnkuvaan kuuluu yhteydenpito jäseniin ja sidosryhmiin, vaikuttamistyö ja sen suunnittelu sekä toimiston arjen rutiinit. Kehittämistyötä täytyy tehdä koko ajan. Toimialan lainsäädäntö asettaa aika tiukat raamit työlleni, joten lainsäädännön seuraaminen ja siihen vaikuttaminen on tärkeää.

Parasta työssäni on se, jos jokin tavoite menee maaliin tai konkretisoituu jäsenyrittäjiemme toimintaa helpottavaksi ja tukevaksi toimeksi. Paljon energiaa saan myös jäsenyrittäjiemme kohtaamisista ympäri Suomea. Ikäviä asioita ei juuri ole. Olen sitä mieltä, että sellaisia ei pidä luetella vaan aina kääntää mahdolliset takaiskut voitoiksi.

Tärkein oivalluksesi yliopistossa?

Kova työ kantaa pitkälle. Vaikka valtiosääntöoikeuden pykälien tankkaaminen tai oikeushistorian kiemurat ei juuri silloin parikymppistä ehkä aina innostanut, olen iloinen, että jaksoin nähdä metsän puilta. Tiesin, että opiskelu valmentaa minut tulevaisuuden työuralle, oli se mikä tahansa. Minulle pääainevalinta oli itsestäänselvyys. Julkisoikeuden tuntemus on auttanut minua kaikissa työtehtävissäni valmistumisen jälkeen. Oikea valinta siis!