Hanna-Kaisa Järvi

Toiminnanjohtaja
Hanna-Kaisa Järvi on kiitollinen, että jaksoi opiskeluaikana päntätä oikeushistoriaa ja valtionsäätöoikeuden pykäliä – nykyisin hän työskentelee toiminnanjohtajana, jonka monipuoliseen työnkuvaan kuuluu vaikuttamistyötä, suunnittelua sekä yhteydenpitoa sidosryhmien kanssa. Hän palaa ajatuksissaan mielellään muistelemaan yliopistomme kotoisaa tunnelmaa, laadukasta opetusta sekä ystävyyssuhteita, jotka kantavat edelleen.
Hanna-Kaisa Järvi

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? Mistä olet alun perin kotoisin?

Opiskelin hallintotieteitä pääaineenani julkisoikeus, sivuaineet olivat julkisjohtaminen ja vero-oikeus. Olen kotoisin Kokkolasta, missä vanhempani asuvat edelleen. Muutin jo opiskeluaikana Helsinkiin ja sieltä nykyiseen kotikaupunkiin Espooseen.

Koska aloitit opiskelun, koska valmistuit?

Aloitin opiskelut 1998 ja valmistuin 2003, aika tarkkaan siis viisi vuotta.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Ehdottomasti Vaasan yliopiston kotoisan tunnelman. Laadukas ja monipuolinen opetus sekä lyhyet välimatkat olivat mainio kombo tehokkaalle opiskelulle. Loin myös erittäin tärkeitä ystävyyssuhteita opiskeluaikana, ne kantavat vieläkin.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi, työpaikkasi 

Olen Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n toiminnanjohtaja. Meillä on jäsenenä noin 700 erilaista kuntoutustoimialan yrittäjää ja ammatinharjoittajaa ympäri Suomea. Vastaan yhdistyksen taloudesta ja hallinnosta, sekä edunvalvonnasta ja kehittämisestä. Olen tehnyt pitkän uran erilaisissa edunvalvonta- ja yhteiskuntasuhdetehtävissä. Työskentelin 11 vuotta politiikassa, erilaisissa taustatehtävissä, josta siirryin vajaa viisi vuotta sitten sosiaali- ja terveysjärjestöjen johtotehtäviin.

Millaista työsi on?

Kovin vaihtelevaa, mutta vaatii myös pitkäjänteisyyttä sekä kykyä katsoa tulevaisuuteen ja ennakoida tilanteita. Päivittäiseen työnkuvaan kuuluu yhteydenpito jäseniin ja sidosryhmiin, vaikuttamistyö ja sen suunnittelu sekä toimiston arjen rutiinit. Kehittämistyötä täytyy tehdä koko ajan. Toimialan lainsäädäntö asettaa aika tiukat raamit työlleni, joten lainsäädännön seuraaminen ja siihen vaikuttaminen on tärkeää.

Mikä nykyisessä työssäsi on parasta? Entä ikävintä?

Parasta työssäni on se, jos jokin tavoite menee maaliin tai konkretisoituu jäsenyrittäjiemme toimintaa helpottavaksi ja tukevaksi toimeksi. Paljon energiaa saan myös jäsenyrittäjiemme kohtaamisista ympäri Suomea. Ikäviä asioita ei juuri ole. Olen sitä mieltä, että sellaisia ei pidä luetella vaan aina kääntää mahdolliset takaiskut voitoiksi.

Huippukohtia työuran aikana?

Huippua on, jos toiminnallani olen pystynyt auttamaan yrittäjää omassa työssään.

Tärkein oivalluksesi yliopistossa?

Kova työ kantaa pitkälle. Vaikka valtiosääntöoikeuden pykälien tankkaaminen tai oikeushistorian kiemurat ei juuri silloin parikymppistä ehkä aina innostanut, olen iloinen, että jaksoin nähdä metsän puilta. Tiesin, että opiskelu valmentaa minut tulevaisuuden työuralle, oli se mikä tahansa. Minulle pääainevalinta oli itsestäänselvyys. Julkisoikeuden tuntemus on auttanut minua kaikissa työtehtävissäni valmistumisen jälkeen. Oikea valinta siis!

Hanna-Kaisa Järvi

Opinnot: Hallintotieteiden maisteri 2003, julkisjohtaminen
Työ: Toiminnanjohtaja, Suomen Kuntoutusyrittäjät ry