Alumniseurannat

Vaasan yliopisto on mukana valtakunnallisissa valmistuneille tehtävissä työelämäseurannoissa ja toteuttaa myös itse vuosi sitten valmistuneille tehtävää sijoittumisseurantaa. Ylemmän korkeakoulututkinnon Vaasan yliopistossa suorittaa vuosittain yli 500 opiskelijaa. Heidän palautteensa opintojen antamista työelämävalmiuksista ja sijoittumisesta työmarkkinoille on yliopisto-opetuksen ja ohjauksen kehittämisessä tärkeää.

Uraseuranta

Kun valmistumisesta on kulunut noin viisi vuotta, tehdään uraseurantakysely. Viisivuotisseurantaa on toteutettu vuodesta 2016 lähtien vuosittain ja sitä ennen joka toinen vuosi.

Tohtoriseuranta tehdään kahden vuoden välein 2-3 vuotta tohtorin tutkinnon suorittamisen jälkeen ja nykyisin se tehdään vuosittain kolme vuotta sitten tutkinnon suorittaneille.

Lisätietoa valtakunnallisen uraseurannan (maisterit 5 vuotta valmistumisen jälkeen ja tohtorit) toteuttamisesta on Aarresaaren verkkosivuilla. Siellä on tietoa mm. aineistosta tehdyistä analyyseistä ja raporteista. Uraseuranta-aineistoa käytetään myös töissä.fi-palvelussa.

Sijoittumisseuranta

Valmistuneiden ensiaskelia työelämässä seurataan sijoittumisseurannalla n. vuosi valmistumisen jälkeen.

Raportointi ja yhteystiedot

Valtakunnallisen uraseurannan tulokset on katsottavissa Opetushallinnon Vipunen -palvelussa.

Lisätietoja alumniseurannoista

Urapalveluiden asiantuntija Sunna Vainiomaa
puh. 029 449 8173
etunimi.sukunimi(at)uwasa.fi