Publiikki

Kesäkuun ja joulukuun valmistumispäivänä järjestettävä publiikki on akateemisten yksiköiden yhteinen juhla, jossa juhlitaan maisteriksi tai diplomi-insinööriksi valmistuvia. Myös tohtoriksi valmistuvat ovat tervetulleita publiikkiin.

Seuraava publiikki järjestetään 18.12. kello 14-16 Kaupungintalon juhlasalissa.

Tilaisuuden sisältö ja kesto

Publiikin ohjelmaan sisältyy yliopiston rehtorin ja akateemisten yksiköiden dekaanien lyhyet puheet. Tilaisuus kahvitarjoiluineen kestää valmistujien määrästä riippuen noin 1,5 tuntia.

Publiikkitilaisuus järjestetään Vaasan kaupungintalon juhlasalissa, ja se alkaa klo 14.00. Tilaisuuden jälkeen on tarjoilua. Muutokset ovat kuitenkin mahdollisia, joten tarkistathan yliopiston verkkosivuilta publiikkia koskevat uutiset.

Ensimmäiset penkkirivit on varattu valmistuville. Kunkin akateemisen yksikön valmistuvat istuvat tutkinnon mukaisesti aakkosjärjestyksessä ja tuolit on merkitty nimilapuin. Perheenjäsenet ja ystävät voivat istuutua salissa vapaasti muille kuin varatuille penkkiriveille.

Paljon ihmisiä istuu isossa auditoriossa

Ilmoittautuminen

Valmistuneiden läsnäolo publiikissa on erittäin toivottavaa. Voit ilmoittautua publiikkiin valmistumishakemuksella sen jättämisen yhteydessä. Tilaisuudesta ei lähetetä erillistä kutsua valmistuville, vaan ilmoittautumiseksi riittää valmistumishakemuksen ko. kohdan rastittaminen.

Voit kutsua mukaan muutaman vieraan, esimerkiksi perheenjäseniä ja ystäviä. Ilmoita valmistumishakemuksessa myös vieraiden lukumäärä.

Mikäli olet ilmoittautunut publiikkiin, mutta sairastut tai haluat muuten peruuttaa osallistumisesi, ilmoitathan siitä yksikkösi/koulutusohjelmasi opiskelun ja koulutuksen palveluihin. 

Pukeutuminen

Siisti juhlapukeutuminen on publiikissa suotavaa. Miehillä tämä tarkoittaa pukua tai pikkutakkia ja naisilla esimerkiksi mekkoa, hametta tai housupukua.