Publiikki

Kesäkuun ja joulukuun valmistumispäivänä järjestettävä publiikki on akateemisten yksiköiden yhteinen juhla, jossa juhlitaan maisteriksi tai diplomi-insinööriksi valmistuvia. Myös tohtoriksi valmistuvat ovat tervetulleita publiikkiin.

Seuraava publiikki järjestetään keskiviikkona 19.6.2024 Vaasan yliopiston Levón-auditoriossa kahtena erillisenä tilaisuutena. 

Tilaisuuksien sisältö ja kesto

Kello 12.00 publiikissa juhlitaan diplomi-insinöörejä, hallintotieteiden maistereita ja filosofian maistereita sekä ns. teollisuusekonomeja eli tuotantotaloudesta,  tietojärjestelmätieteestä ja teknisestä viestinnästä valmistuvia kauppatieteiden maistereita. Tilaisuuteen ovat tervetulleita myös näiltä aloilta valmistuvat tohtorit.

Kello 14.30 publiikissa juhlitaan kauppatieteiden maistereita ja tohtoreita.

Publiikin ohjelmaan sisältyy yliopiston rehtorin ja akateemisten yksiköiden dekaanien lyhyet puheet. Tilaisuus kahvitarjoiluineen kestää valmistujien määrästä riippuen noin 1,5 tuntia.

Muutokset ovat kuitenkin mahdollisia, joten tarkistathan yliopiston verkkosivuilta tai Jollasta publiikkia koskevat uutiset.

Ensimmäiset penkkirivit on varattu valmistuville. Kunkin akateemisen yksikön valmistuvat istuvat tutkinnon mukaisesti aakkosjärjestyksessä ja tuolit on merkitty nimilapuin. Perheenjäsenet ja ystävät voivat istuutua salissa vapaasti muille kuin varatuille penkkiriveille.

Paljon ihmisiä istuu isossa auditoriossa

Ilmoittautuminen

Valmistuneiden läsnäolo publiikissa on erittäin toivottavaa. Voit ilmoittautua publiikkiin valmistumishakemuksella sen jättämisen yhteydessä. Tilaisuudesta ei lähetetä erillistä kutsua valmistuville, vaan ilmoittautumiseksi riittää valmistumishakemuksen kyseisen kohdan rastittaminen.

Voit kutsua mukaan muutaman vieraan, esimerkiksi perheenjäseniä ja ystäviä. Ilmoita valmistumishakemuksessa myös vieraiden lukumäärä.

Mikäli olet ilmoittautunut publiikkiin, mutta sairastut tai haluat muuten peruuttaa osallistumisesi, ilmoitathan siitä opiskelun ja koulutuksen palveluihin osoitteeseen ohjaus@uwasa.fi.

Pukeutuminen

Siisti juhlapukeutuminen on publiikissa suotavaa. Miehillä tämä tarkoittaa pukua tai pikkutakkia ja naisilla esimerkiksi mekkoa, hametta tai housupukua.