Publiikki

Kesäkuun ja joulukuun valmistumispäivänä järjestettävä publiikki on akateemisten yksiköiden yhteinen juhla, jossa jaetaan tutkintotodistukset kaikille kesäkuussa ja joulukuussa maisteriksi tai diplomi-insinööriksi valmistuville. Myös tohtoriksi tai lisensiaatiksi valmistuvat voivat halutessaan osallistua publiikkiin.

Lukuvuoden 2022-23 ajan valmistuville jaetaan paperinen kopio tutkintotodistuksesta. Huomaa, että tutkintotodistus on virallinen vain sähköisessä muodossa.

Seuraava publiikki järjestetään maanantaina 19.12.2022  klo 14.00.

 

Tilaisuuden sisältö ja kesto

Todistustenjaon lisäksi publiikin ohjelmaan sisältyy yliopiston rehtorin ja akateemisten yksiköiden dekaanien lyhyet puheet. Tilaisuus kahvitarjoiluineen kestää valmistujien määrästä riippuen noin 1,5 tuntia.

Publiikkitilaisuus järjestetään auditorio Levónissa, ja se alkaa klo 14.00. Tilaisuuden jälkeen tarjoillaan kakkukahvit ravintola Mathildassa. Muutokset ovat kuitenkin mahdollisia, joten tarkistathan yliopiston verkkosivuilta publiikkia koskevat uutiset.

Levónin ensimmäiset penkkirivit on varattu valmistuville. Kunkin akateemisen yksikön valmistuvat istuvat tutkinnon mukaisesti aakkosjärjestyksessä ja tuolit on merkitty nimilapuin. Perheenjäsenet ja ystävät voivat istuutua salissa vapaasti muille kuin varatuille penkkiriveille.

Akateemisten yksiköiden dekaanit jakavat todistukset yksiköstään valmistuville. Dekaani pitää ensin lyhyen puheen ja todistustenjako alkaa sen jälkeen tutkinnoittain.

HUOM! Kaikille publiikkiin ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse tarkemmat ohjeet todistustenjaosta noin viikkoa ennen tilaisuutta.

Paljon ihmisiä istuu isossa auditoriossa

Ilmoittautuminen

Valmistuneiden läsnäolo publiikissa on erittäin toivottavaa. Voit ilmoittautua publiikkiin valmistumishakemuksella sen jättämisen yhteydessä. Tilaisuudesta ei lähetetä erillistä kutsua valmistuville, vaan ilmoittautumiseksi riittää valmistumishakemuksen ko. kohdan rastittaminen.

Voit kutsua mukaan muutaman vieraan, esimerkiksi perheenjäseniä ja ystäviä. Ilmoita valmistumishakemuksessa myös vieraiden lukumäärä.

Mikäli olet ilmoittautunut publiikkiin, mutta sairastut tai haluat muuten peruuttaa osallistumisesi, ilmoitathan siitä yksikkösi/koulutusohjelmasi opiskelun ja koulutuksen palveluihin. Paperinen kopio tutkintotodistuksesta toimitetaan tällöin postitse.

Lukuvuoden 2022-23 ajan valmistuville postitetaan paperinen kopio tutkintotodistuksesta. Kopio postitetaan normaalina kirjepostina pääsääntöisesti valmistumispäivänä. Huomaa, että tutkintotodistus on virallinen vain sähköisessä muodossa.

Pukeutuminen

Siisti juhlapukeutuminen on publiikissa suotavaa. Miehillä tämä tarkoittaa pukua tai pikkutakkia ja naisilla esimerkiksi mekkoa, hametta tai housupukua.