Yliopiston varainhankinta vauhtiin

Uutisen oletuskuva
Vaasan yliopiston tavoite varainhankintakampanjassa on kerätä 2,5 miljoonaa euroa 30.6.2017 mennessä. Elokuun lopussa lahjoituksia oli saatu 1,085 miljoonaa euroa. Yliopisto on ottanut varainhankintakampanjan tueksi käyttöön verkkolahjoituksen.

Verkossa lahjoittaminen onnistuu yliopiston internetsivuilla www.uwasa.fi/lahjoita.

Tähän mennessä lahjoituksia ovat jo tehneet mm. Evald ja Hilda Nissin säätiö (1 000 000 euroa), Anvia (40 000 euroa), SK Tuote Oy (30 000 euroa) ja Stiftelsen för kunskapsteori och informatik (10 000 euroa). Yliopiston varainhankintaan osoitettavista lahjoituksista hyötyvät esimerkiksi tutkimusryhmät ja -hankkeet, koulutus- ja tutkimusalat sekä lahjoitusprofessuurit ja -toimet.

Yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat tukea Vaasan yliopistoa lahjoittamalla rahaa yliopiston peruspääomaan. Valtio tukee hanketta myöntämällä kolminkertaisen vastinrahan yliopiston keräämää yksityistä pääomaa vastaan. Yli 10 000 euron lahjoituksen voi myös kohdentaa haluamalleen koulutusalalle.

Yliopisto myös huomioi lahjoittajia. Käytössä ovat edellisestä varainhankinnasta tutut salien, tuolien ja polkujen nimeämiset. Merkittävästä lahjoituksesta voi saada kampukselle esimerkiksi nimikoidun puistonpenkin. Lahjoittajat pääsevät mukaan myös virtuaaliselle tai fyysiselle lahjoittajaseinälle.

Yliopistojen varainhankintakampanja

  • Varainhankintakampanja valtakunnallisesti käynnissä 6/2017 asti
  • Yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat osallistua
  • Valtio maksaa kolminkertaisen vastinrahan kerätylle summalle
  • Yli 10 000 euron lahjoituksen voi kohdentaa suoraan tietylle alalle
  • Vaasan yliopisto käyttää pääoman tuottoa suoraan opetuksen ja tutkimuksen hyväksi

Lisätietoja: yhteyspäällikkö Mika Palosaari, puh. 029 449 8522

Mitä mieltä olit jutusta?