Vaasan yliopiston uudet opiskelijat valittu

Uutisen oletuskuva
Vaasan yliopiston uudet opiskelijat on valittu. Yliopistossa on aloituspaikkoja kesän yhteishaussa yhteensä 595. Aloituspaikkoja on kauppatieteellisellä alalla 290, humanistisella alalla 150, hallintotieteellisellä alalla 75 ja teknillisellä alalla 80. Vaasan yliopistoon haki kevään yhteishaussa yhteensä hieman yli 4300 hakijaa, joista hyväksytyksi tuli noin 14 prosenttia.
Vaasan yliopiston kampus

Yhteishaussa opiskelijat saavat opinto-oikeuden sekä kandidaatin että maisterin tai diplomi-insinöörin tutkintoihin.

Eniten hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin oli kauppatieteellisen alan ja hallintotieteellisen alan koulutuksiin. Selkeän ammattikuvan omaavaan kielikylpykoulutuksen koulutusohjelmaan oli suhteellisesti eniten ensisijaisia hakijoita.

Korkeakouluihin haettiin tänä keväänä ensimmäistä kertaa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteishaussa, jolloin hakijan oli mahdollista hakea kuuteen eri koulutukseen. Yhteishaussa kullekin hakijalle tarjotaan yhtä opiskelupaikkaa. Ensi vuodesta alkaen korkeakoulut velvoitetaan varaamaan osa yhteishaun aloituspaikoista ensikertalaisille hakijoille.

Kaikki yhteishaussa hakeneet saavat postitse tiedon valinnan tuloksesta. Opiskelupaikan saaneiden on ilmoitettava 17.7. mennessä ottavatko he paikan vastaan. Kesän valinnoissa opiskelupaikan saaneiden nimet on julkaistu yliopiston verkkosivuilla osoitteessa www.uwasa.fi/fi/for/prospective/admissions/results.

Yliopistoon on jo aikaisemmin keväällä järjestetyissä erillisvalinnoissa hyväksytty uusia opiskelijoita aikaisempien korkeakouluopintojen perusteella ja avoimen yliopiston opintojen perusteella. Erillisvalinnoissa suomenkielisiin hakukohteisiin oli hakijoita 637 ja heistä hyväksyttiin yhteensä 174. Kansainvälisiin maisteriohjelmiin saapui 1267 hakemusta ja näissä opinnot aloittaa syksyllä noin 125 uutta opiskelijaa. Suoraan maisterivaiheen koulutusohjelmiin hyväksytyillä on jo suoritettuna alempi korkeakoulututkinto tai ammattikorkeakoulututkinto.

Opiskelupaikan vastaanottaneille postitetaan kesän aikana lisätietoa opintojen aloittamisesta. Uudet opiskelijat aloittavat opintonsa yliopistolla 26.8. Lukuvuoden 2015–2016 avajaisia vietetään maanantaina 7.9.

Mitä mieltä olit jutusta?