Vaasan yliopisto ja HUS jatkavat yhteistyötä Helsingin sosiaali- ja terveyshallintotieteen ...

Uutisen oletuskuva
Vaasan yliopiston sosiaali- ja terveyshallintotieteen oppiaine sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri ovat solmineet jatkosopimuksen, joka koskee Helsingissä järjestettävää sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriohjelmaa. Ensimmäiset opiskelijat ohjelmaan otettiin vuonna 2015.
"Erittäin positiivisten kokemusten perusteella Vaasan yliopisto sekä HUS ovat päättäneet jatkaa yhteistyötä", sanovat maisteriohjelman johtaja, professori Pirkko Vartiainen (oik.) Vaasan yliopistosta sekä hallintoylihoitaja Kaarina Torppa HUS:lta

Sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriohjelman tavoitteena on vahvistaa sosiaali- ja terveysalan hallinnollista, taloudellista ja johtajaosaamista sekä esimiesvalmiuksia. Kaksivuotinen maisteriohjelma valmentaa opiskelijoita ymmärtämään ja käsittelemään sosiaali- ja terveyspalveluiden johtamisen ja talouden kompleksisia kysymyksiä sekä perehdyttää palvelujen kehittämiseen asiakkaiden tarpeiden ja palveluiden vaikuttavuuden näkökulmasta. Koulutus toteutetaan Helsingissä ja se johtaa hallintotieteiden maisterin tutkintoon. Tutkinto mahdollistaa sijoittumisen sosiaali- ja terveydenhuollon monipuolisiin ja vaativiin johtamistehtäviin.

Maisteriohjelmaan on valittu yhteensä 60 opiskelijaa ja ensimmäiset maisterit ovat valmistuneet kesäkuussa 2017.

– Kiinnostus ohjelmaa kohtaan on ollut laajaa ja keskimäärin 10 prosenttia hakijoista on tullut valituksi. Erittäin positiivisten kokemusten perusteella Vaasan yliopisto sekä HUS ovat päättäneet jatkaa yhteistyötä, sanovat maisteriohjelman johtaja, professori Pirkko Vartiainen Vaasan yliopistosta sekä hallintoylihoitaja Kaarina Torppa HUS:lta.

Seuraava maisterihaku on syyskuussa 2018 ja sen jälkeen on vielä kolme sisäänottoa, joissa kussakin valitaan 20 opiskelijaa.

Lisätiedot:

Kaarina Torppa, hallintoylihoitaja, HUS, puh. 09 471 72011

Pirkko Vartiainen, maisteriohjelman johtaja, sosiaali- ja terveyshallintotieteen professori, Vaasan yliopisto, sähköposti: piva(at)uwasa.fi, puh. 029 449 8349.

Juha Lindell, maisteriohjelman vastaava opettaja, yliopistonlehtori, Vaasan yliopisto, sähköposti: juha.lindell(at)uwasa.fi, puh. 029 449 8380

Mitä mieltä olit jutusta?