Vaasalaiset tekniikan opiskelijat valtaavat Youtuben – #Snöörit-reality alkaa

Uutisen oletuskuva
Kun Vaasan yliopiston ja Vaasan ammattikorkeakoulun tekniikan opiskelijoiden insinöörimäinen luovuus päästetään valloilleen, on tuloksena jotain aiemmin näkemätöntä. Youtubessa esitettävässä #Snöörit-realitysarjassa yhdeksän tekniikan opiskelijaa laittaa kaikkensa peliin.
#Snöörejä kirittää mahdollisuus voittaa 10 000 euron pääpalkinto
Vaasa on Suomen suurin opiskelijakaupunki väkilukuun suhteutettuna. Vaasan teknillisen tiedekunnan dekaani Erkki Antila kannusti tutustumaan #snööreihin.
#Snöörit lanseerattiin perjantaina Vaasan yliopistolla - vuorossa osallistujien esittely.
Vaasan energiateknologian keskittymä työllistää 11 000 insinööriä, diplomi-insinööriä ja muuta asiantuntijaa, sanoi VAMKin rehtori Tauno Kekäle.
#Snöörit-realityn opiskelijat saivat poseerata yleisölle.
Luvassa on ennakkoluulotonta ongelmanratkaisua, tarinoita opiskeluelämästä ja heittäytymistä.

–#Snöörit on ainutlaatuinen formaatti, jollaista ei vielä ole tehty muualla. Siinä yhdistyvät sosiaalinen media sekä perinteisempi televisiomaailma ihan uudella tavalla. Luvassa on ennakkoluulotonta ongelmanratkaisua, tarinoita opiskeluelämästä ja heittäytymistä, sanoo Vaasan yliopiston markkinointi- ja viestintäpäällikkö Tarja Gromov.

Sarjassa nähdään, murtuuko myytti yksin ahertavista tekniikkanikkareista, kun #snöörit liikkuvat tehtävänantoja ratkoessaan Vaasassa kaupunkikuvassa, kampuksella ja yrityksissä. Lisäksi he matkaavat Helsinkiin tapaamaan Uutisvuodon tekijöitä ja Tampereelle ihmettelemään Youtube-sensaatio Hydraulic Press Channelia.

– Oman videoblogini tekoon ja kameroiden kohtaamiseen lähden ihan nollapohjalta, joten mukavuusalueeni rajoja todella koetellaan, kertoo konetekniikan insinööriksi opiskeleva Tiiu Tuohimäki.

#Snöörejä kirittää myös mahdollisuus voittaa 10 000 euron pääpalkinto.

– Joidenkin tehtävänantojen kriteerinä voi olla esimerkiksi #snöörien omien videoblogien katsojamäärä, joten katsojilla on mahdollisuus vaikuttaa paljonkin oman suosikkinsa menestymiseen jakamalla tämän vlogia tai some-postauksia edelleen, sanoo Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori Tauno Kekäle.

Valmennusta huipputekijöiltä

#Snöörit saavat erilaisiin tehtävänantoihin valmennusta sosiaalisen median ja brändäyksen ajankohtaisilta huipuilta, kuten miljoonayleisöjä keräävältä Hydraulic Press Channelin Lauri Vuohensillalta, rap-artisti Särreltä sekä Kyrö Distilleryn toimitusjohtaja Miika Lipiäiseltä. Ensimmäisessä tehtävänannossa apuna on tuottaja-juontaja ja pitkän linjan mediavaikuttaja Mikko Silvennoinen.

– Hain mukaan #snööreihin, sillä haluan kertoa muillekin, että Vaasa on huippupaikka opiskella tekniikkaa. Sarjan teossa opin markkinoimaan myös itseäni, sanoo ohjelmistotekniikan ja tietotekniikan diplomi-insinööriksi tähtäävä Lasse Lehtonen.

Imua tekniikan osaajille

Vaasassa on valtavasti energiateknologian osaamista ja alan työpaikkoja. #Snöörit-sarjassa korkeakoulut ovat pyytäneet omia opiskelijoitaan avaamaan tekniikan opiskelun maailmaa. Sarja toteutetaan yhteistyössä Vaasan kaupungin ja Energy Vaasan (VASEK) kanssa.

– Aiomme nostaa Vaasan Suomen tunnetuimpien tekniikan alan opiskelupaikkakuntien joukkoon. #Snöörien tapa kertoa tarinaamme tulee varmasti kiinnostamaan muita nuoria, uskoo yliopiston opiskelun ja opetuksen palveluiden päällikkö Francesca Cucinotta.

Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin ja Vaasan yliopiston ainutlaatuisella korkeakoulukampuksella tekniikkaa opiskelee 2500 tulevaa insinööriä ja diplomi-insinööriä. Korkeakoulut tekevät edistyksellistä yhteistyötä tekniikan opetuksessa, mikä tarkoittaa opiskelijoille huikeita oppimisympäristöjä ja yhä kattavampaa opintotarjontaa. Opetuksen sisällöissä huomioidaan erityisesti Vaasan seudun energiateknologian keskittymä, joka on Pohjoismaiden merkittävin. Se työllistää seudulla 11 000 ihmistä ja tuottaa yli 30 prosenttia Suomen energiateknologian viennistä.

Lisätietoja #Snöörit-sarjasta

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Tarja Gromov, Vaasan yliopisto, puh. 040 520 3526, tarja.gromov(at)uwasa.fi

Rehtori Tauno Kekäle, Vaasan ammattikorkeakoulu, puh. 040 076 1619, tauno.kekale@vamk.fi

Päällikkö Francesca Cucinotta, opiskelun ja opetuksen palvelut, Vaasan yliopisto, puh. 029 449 8137, francesca.cucinotta(at)uwasa.fi

Some-kanavat

#Snöörit-esittelyvideo

https://www.youtube.com/watch?v=WeycRmuDMwI

#Snöörit Youtube-kanava

https://www.youtube.com/channel/UC4OiJQc1-vfc1hjjPq4zXYA

#Snöörien Facebook-sivu

https://www.facebook.com/vaasansnoorit/

#Snöörit instassa

https://www.instagram.com/vaasansnoorit/

#Snöörit www-sivu
https://snöörit.fi

Jaksojen julkaisuaikataulu ja teemat

 

  • Tehtävänanto 1 esitetään 13.1. Valmentajana Mikko Silvennoinen, teemana kuinka tullaan videobloggariksi. Katso tästä.
  • Jakso 1 esitetään 20.1. Teemana osallistujien esittely.
  • Tehtävänanto 2 esitetään 26.1. Valmentajana Hydraulic Press Channel. Teemana miten tehdään suosittua sisältöä ja ylläpidetään suosittua kanavaa.
  • Jakso 2 esitetään 31.1. Teemana Vaasa.
  • Tehtävänanto 3 esitetään 10.2. Valmentajana Kyrö Distillery, teemana miten rakennetaan brändiä ja tarinankerronnan voima, usko omaan juttuun ja aitous.
  • Jakso 3 esitetään 14.2. Teemana opiskelu.
  • Tehtävänanto 4 esitetään 23.2. Valmentajana rap-artisti Särre, teemana kuinka somella rakennetaan suosio.
  • Jakso 4 esitetään 3.3. Teemana opiskelijaelämä koko kirjossaan.
  • Tehtävänanto 5 esitetään 9.3. Valmentajana Uutisvuodon tekijät. Teemana miten tehdään joka viikko hyvää sisältöä, vuodesta toiseen.
  • Jakso 5 esitetään 15.3. Teemana Vaasan työelämän mahdollisuudet insinööreille ja diplomi-insinööreille.
Mitä mieltä olit jutusta?