Häiriö WebOodin toiminnassa

Uutisen oletuskuva
WebOodissa alkaa käyttökatko torstaina 3.10. klo 14. Käyttökatko kestää perjantaiaamuun saakka.

Käyttökatkon aikana korjataan virhe, joka syntyi kaksi viikkoa sitten tehdyn Oodin versiopäivityksen yhteydessä. Virheen korjaaminen edellyttää, että Oodin tietokanta palautetaan versiopäivityksen aikaiseen tilaan. Tämä tarkoittaa, että kaikki 18.9. jälkeen Oodiin tehdyt muutokset poistuvat, mukaan lukien kurssi- ja tentti-ilmoittautumiset, suoritusmerkinnät, HOPSeihin tehdyt muutokset sekä annetut kurssipalautteet.

Käyttökatkon jälkeen ilmoittautumiset, suoritusmerkinnät sekä opinto-oikeuksissa ja opiskelijoiden henkilötiedoissa tapahtuneet muutokset palautetaan takaisin Oodiin, mutta tietojen palauttaminen kestää jonkin aikaa, koska kahden viikon aikana Oodiin lisättyä tietoa on kertynyt paljon. Tietoa ruvetaan palauttamaan perjantaista 4.10. alkaen ja uudelleentallennukset jatkuvat vielä viikolla 41. Palautus aloitetaan opinto-oikeuksista ja suoritusmerkinnöistä. Tiedot palautetaan Oodituen ja virkailijoiden toimesta, ja prosessista tiedotetaan tarkemmin opiskelijoille WebOodin etusivulla, kun tietojen palautus etenee.

Tämänhetkiset Oodissa olevat tiedot saadaan pääosin talteen, mutta tietojen palautusprosessin monivaiheisuuden vuoksi on erittäin toivottavaa, että myös opiskelijat osallistuvat tilanteen ennalleen saattamiseen tarkistamalla omat tietonsa WebOodista viikolla 42. eHOPSien ja kurssipalautteen tilanteesta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin. Epäselvissä tilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä Ooditukeen (oodituki(at)uwasa.fi).

Ongelma ei koske muita järjestelmiä kuin Oodia. Moodlessa ja Lukkarissa tiedot säilyvät ennallaan.

Pahoittelemme tilanteesta opiskelijoille mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.

Seuraa tiedotuksia WebOodin etusivulta ja portaalista!

 

Opintoasioiden Oodituki ja Tietohallinto

Mitä mieltä olit jutusta?