Vaasa Network tuo korkeakoulujen osaajat yritysten käyttöön

Uutisen oletuskuva
Vaasa Network on yhteistyöalusta, joka tarjoaa Vaasan yliopiston ja Vaasan ammattikorkeakoulu VAMKin opettajien ja opiskelijoiden osaamisen yritysten käyttöön. Vaasa Network auttaa löytämään oikeat osaajat liiketoiminnan innovointiin, kansainvälistymiseen, digitalisaatioon, rekrytointiin ja rahoitusvaihtoehtoihin.
Työnantajat ja opiskelijajärjestöjen edustajat kokoontuivat kuulemaan palvelusta, joka tuo korkeakoulujen osaajat yritysten käyttöön.
Vaasa Network -palvelua esitteli toimitusjohtaja Petri Tuomela Me2We:stä.

Alustalla työnantaja voi muun muassa tutustua toimialaansa parhaiten sopiviin kursseihin ja tehdä opettajille yhteistyöehdotuksia esimerkiksi tutkimuksista ja opinnäyte- tai projektitöiden aiheista. Yrittäjä voi tehostaa liiketoimintaansa hyödyntämällä korkeakoulujen opettajien ja opiskelijoiden joukkoälyä uusien tuotteiden tai palveluiden ideoinnissa, kehittämisessä ja testaamisessa.

– Vaasa Network säästää yrittäjän aikaa, kun yhdellä silmäyksellä näkee kaikki tiettyyn aihealueeseen, kuten kansainvälistymiseen, liittyvät yhteistyömahdollisuudet. On hyvä, ettei tarvitse lähteä yksitellen kyselemään opettajilta, sopivatko tarpeemme yhteen, sanoo yrittäjä ja Vaasan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Katja Rajala.

Vaasa Network on tehokas kanava löytää osaavaa työvoimaa ja samalla parantaa opiskelijoiden mahdollisuuksia työllistyä Vaasan seudulle, kun he pääsevät jo opintojen aikana luomaan kontakteja ja näyttämään osaamistaan.

Verkostosta virtaa korkeakouluihin ajantasaista tietoa työelämän muuttuvista osaamistarpeista ja tämä yhteydenpito kehittää jatkuvasti opintoja.

– Vaasa Network -palvelun ansiosta saamme koottua työelämän ja korkeakoulujen yhteistyöverkoston kontaktit kaikkien yhteiseen käyttöön, tiivistää opiskelun ja opetuksen palveluiden päällikkö Francesca Cucinotta Vaasan yliopistosta.

Vaasa Network

  • 5000 opiskelijaa
  • 100 kurssia
  • palvelu on käyttäjille maksuton
  • palvelee niin suuria kuin pieniä työnantajia
  • tavoitat tarvitsemasi asiantuntijat nopeasti ja helposti

Lisätietoja:

Palvelu:
Petri Tuomela (Me2We)
puh. 020 720 5840, petri.tuomela(at)me2we.fi

Korkeakoulujen ja työelämän yhteistyö:

- Päällikkö Francesca Cucinotta, Opiskelun ja opetuksen palvelut, Vaasan yliopisto
p. 029 449 8137, francesca.cucinotta(at)uwasa.fi

- Rehtori Tauno Kekäle, Vaasan ammattikorkeakoulu
p. 0400 761 619, tauno.kekale(at)vamk.fi

Mitä mieltä olit jutusta?