Josu Takala kunniatohtoriksi Universiti Tun Hussein Onn Malaysiaan

Uutisen oletuskuva
Malesialainen Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) on myöntänyt kunniatohtorin arvon Vaasan yliopiston tuotantotalouden professorille Josu Takalalle.

Hän sai kunniatohtorin arvon teknologiajohtamisessa (PhD in Technology Management) avustaan koulutuksessa, tutkimuksessa ja kehityksessä. Hän on esimerkiksi auttanut kehittämään UTHM:n yhteistyötä elinkeinoelämän kanssa.
Vaasan yliopiston professori Josu Takala sai kunniatohtorin arvon malesialaisen Universiti Tun Hussein Onn Malaysian promootiossa. Kuvaaja: Tiina Ramsila

UTHM on voimakkaasti kasvava valtion teknillinen korkeakoulu Johorin osavaltiossa Malesiassa. Tällä hetkellä opiskelijoita on noin 40 000 ja alumneja jo yli 50 000.

– Edustettuina ovat kaikki insinöörialat ja myös teknologiajohtamisen ja liiketalouden tiedekunta, johon yhteistyöni lähinnä liittyy, sekä teknisen ja ammatillisen opettajankoulutuksen tiedekunta, Takala sanoo Vaasan yliopiston Research News -julkaisussa.

Takalan mukaan UTHM on yliopistona jo melko kansainvälinen, mutta se on edelleen kehittämässä kansainvälisiä toimintojaan kaikilla akateemisilla aloillaan.

Professori Josu Takala on ollut vierailevana professorina useissa Aasian yliopistoissa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Hänen ensimmäinen vierailunsa Malesiassa UTHM:ssa oli syksyllä 2010.

– Teknologiajohtamisen tiedekunta kutsui minut arvioimaan opetusohjelmaa ja tiedekunnan strategiaa ja toimintoja. Yhteistyö on ollut siitä lähtien aktiivista, Takala sanoo.

Kiinnostava markkina suomalaisyrityksille

Takalan mukaan Malesia on houkutteleva markkina myös suomalaisille ja pohjalaisille yrityksille ja organisaatioille. Hän näkee kiinnostavia mahdollisuuksia esimerkiksi energiasektorilla ja teknologian ja innovaatioiden siirrossa.

Koulutustaso on huikeassa kasvussa.

Takala kertoo, että viidessä vuodessa Malesiassa yliopistojen sisäänotto nuorten ikäluokasta lähes kaksinkertaistuu reilusta kymmenestä prosentista 20 prosentin tasolle, joka sekin on vielä alle puolet Suomen tasosta.

– Osaamisen tason nousu kasvattaa teknologisten innovaatioiden ja startup -yritysten mahdollisuuksia tarjoten myös suomalaisille yrityksille huikeaa kasvupotentiaalia, Takala sanoo.

Lisätiedot: Professori Josu Takala, puh. 029 449 8321, josu.takala(ät)uwasa.fi

Mitä mieltä olit jutusta?