Haku Vaasan yliopistoon käynnistyi

Uutisen oletuskuva
Haku yliopiston kandidaattiohjelmiin on käynnissä ja päättyy keskiviikkona 5. huhtikuuta klo 15.00. Vaasan yliopistossa on tarjolla hallintotieteiden, energia- ja informaatiotekniikan, kauppatieteiden, tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen sekä viestintätieteiden kandidaattiohjelmat.

Hakeminen tapahtuu sähköisesti korkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Opiskelijat suorittavat kandidaattiohjelmien alussa koulutusalan yhteisiä opintoja ja valitsevat varsinaisen pääaineensa ensimmäisen lukuvuoden aikana. Kandidaatin tutkinnosta opiskelijat jatkavat maisterin tutkintoon kaksiportaisen tutkintorakenteen mukaisesti.

Uutuuksina tuotantotalouden opintosuunta tekniikassa ja viestintätieteiden kandidaattiohjelma

Ensi syksystä alkaen energia- ja informaatiotekniikan koulutuksessa voi suuntautua myös tuotantotalouteen. Tuotantotalouden diplomi-insinöörikoulutus on toteutettu Vaasan seudun teollisuuden ja elinkeinoelämän tarpeisiin. Koulutuksessa yhdistyvät matemaattinen, teknillinen ja energia-alan osaaminen. Nykyinen tuotantotalouden kauppatieteellinen koulutus säilyy erillisenä ohjelmana, joka keskittyy muun muassa tuotteistamiseen, laatuun ja sujuvaan prosessiin.

Lisäksi viestintätieteiden kandidaattiohjelma on uudistunut. Opinnoissa opiskelija saa laaja-alaisen näkemyksen viestinnästä. Painopisteet ovat digitaalisessa mediassa, organisaatioiden viestinnässä ja teknisessä viestinnässä.

Yli puolet kandidaattiohjelmien aloituspaikoista ensikertalaisille hakijoille

Vaasan yliopistossa on yhteensä 460 aloituspaikkaa, joista 289 on varattu ensikertalaisille hakijoille. Ensimmäistä opiskelupaikkaansa hakevien kiintiöt vaihtelevat hakukohteittain 60:stä 70 prosenttiin. Valintakokeet järjestetään touko-kesäkuussa. Opinnot alkavat syksyllä 2017.

Haku kandidaatin tutkinnosta alkaviin opintoihin on osa kaikkien suomalaisten korkeakoulujen yhteishakua. Hakea voi enintään kuuteen hakukohteeseen, joihin kuuluvat sekä yliopistojen että ammattikorkeakoulujen koulutukset. Yhteishaun kanssa samaan aikaan avautuu myös haku avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella.

Hakuohjeet ja valintaperusteet löytyvät yliopiston verkkosivulta www.uwasa.fi/hakijat sekä Opintopolku-palvelusta osoitteesta www.opintopolku.fi.

Lisätiedot:
Asiantuntija Miisa Aho, hakija- ja liikkuvuuspalvelut, p. 029 449 8166
Palveluvastaava Juhani Moisio, hakija- ja liikkuvuuspalvelut, p. 029 449 8135

Mitä mieltä olit jutusta?