Annika Tidström yrittäjyyden professoriksi

Uutisen oletuskuva
Kauppatieteiden tohtori Annika Tidström on nimitetty Vaasan yliopiston liiketaloustieteen, erityisesti yrittäjyyden professoriksi. Hän aloittaa tehtävässä marraskuun alussa.

Tutkimuspainotteinen professuuri on osa Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen Epanet-tutkimusverkostoa.
Yrittäjyyden professuurin erikoisala on pienten ja keskisuurten yritysten kilpailukyky ja liiketoiminnan kehittäminen, kertoo uusi professori Annika Tidström.

Tidström tuleekin työskentelemään Seinäjoen yliopistokeskuksessa. Hallinnollisesti professuuri kuuluu Vaasan yliopiston johtamisen yksikköön.

Annika Tidström on aiemmin toiminut yliopistotutkijana ja muissa tutkijatehtävissä Vaasan yliopistossa ja muun muassa johtamisen kandidaattiohjelman koulutusohjelmavastaavana. Hän on väitellyt kauppatieteiden tohtoriksi Hankenilla vuonna 2006. Tidström on teollisten verkostojen ja liiketoimintasuhteiden dosentti Åbo Akademissa.

Tidström on tähän tutkinut etenkin yritysten samanaikaista kilpailua ja yhteistyötä yritysverkostoissa, yritysverkostojen jännitteitä sekä strategian käytänteitä.

– Yrittäjyyden professuurin erikoisala on pienten ja keskisuurten yritysten kilpailukyky ja liiketoiminnan kehittäminen. Verkostotutkimukseni sopii tähän hyvin, koska pieni yritys ei pärjää yksin. Yrityksen pitää tehdä yhteistyötä, mutta myös kilpailla muiden kanssa. Yrityksen pitää myös miettiä strategiaa, eli mitä kannattaa tehdä ja mitä tehdä, jos tulee ongelmia ja jännitteitä, Tidström sanoo.

Tidström odottaa uutta tehtäväänsä innostuneesti.

– Haluan tutustua uusiin yrityksiin ja oppia uutta, sekä jakaa professorina tietoa ja omaa osaamistani. Professorin tehtävään kuuluu yhteiskunnallinen vuorovaikutus ja yhteistyö elinkeinoelämän kanssa. Nautin siitä, että saan puhua seminaareissa ja luennoilla, Tidström paljastaa.

Turun saaristosta Paraisilta kotoisin oleva Tidström on tutkijanuransa ohella toiminut myös kouluttajana, konsulttina sekä puhujana aihepiirien liittyessä konfliktien johtamiseen, muutosjohtamiseen ja strategiakäytänteisiin. Hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Wärtsilän, LähiTapiola Pohjanmaan, Vaasan kaupungin ja ruotsalaisen vaatevalmistaja Odd Mollyn kanssa.

Tidström on innostava puhuja ja opiskelijat ovat antaneet erittäin hyviä arvioita hänen opetuksestaan. Lisäksi Suomen Ekonomit on palkinnut hänet opetuspalkinnolla.

Yrittäjyyden professorina aloittanutta Tidströmiä voikin tulla kuuntelemaan Vaasan yliopiston järjestämälle Minä ja tiede -yleisöluennolle Seinäjoen kirjaston Jaaksi-saliin 13. marraskuuta klo 18. Maksuttoman ja kaikille kiinnostuneille tarkoitetun luennon aiheena on ”Samanaikainen kilpailu ja yhteistyö – mahdollisuudet ja haasteet”.

Yrittäjyyden professuuri on määräaikainen ja jatkuu vuoden 2021 loppuun. Professuurin rahoittajia ovat Vaasan yliopiston lisäksi Etelä-Pohjanmaan yrittäjät, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Ilkka-Yhtymä, Etelä-Pohjanmaan korkeakoulusäätiö, Töysän Säästöpankkisäätiö, Kuortaneen Säästöpankkisäätiö, Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä, Seinäjoen yliopistokeskus sekä Alavuden, Ilmajoen, Kauhavan, Kuortaneen, Kurikan, Lapuan ja Seinäjoen kunnat ja kaupungit.

FAKTA:

Annika Tidström

  • s. 24.7.1975 Parainen
  • Kauppatieteiden maisteri 1999, Hanken Svenska Handelshögskolan
  • Kauppatieteiden tohtori 2006, Hanken Svenska Handelshögskolan
  • Dosentti, teolliset verkostot ja liiketoimintasuhteet, Åbo Akademi 2010

Lisätiedot

Annika Tidström, yrittäjyyden professori (Epanet), Vaasan yliopisto, puh. 050 594 9421, annika.tidstrom(at)uwasa.fi

Mitä mieltä olit jutusta?