Tohtoriopiskelijan tuki

Väitöskirjatutkimuksen ohjaajat ovat tohtoriopiskelijan ensisijainen tuki ja turva. Heidän lisäkseen kampuksella neuvoa ja tukea tarjoavat Tutkijakoulu, tohtoriohjelmien koordinaattorit sekä yliopistopalveluiden muut toimijat. Tohtoriopiskelijan vertaistukena toimivat tohtoriohjelmien opiskelijayhdyshenkilöt sekä tutkimusryhmien tutkijat.

Tutkijakoulu antaa yleistä neuvontaa kaikissa tohtorikoulutukseen littyvissä kysymyksissä.Tutkijakoulu vastaa mm. tutkintoihin sisältyvien yleistieteellisten ja menetelmäopintojen järjestämisestä sekä myöntää vuosittain apurahoja väitöskirjatutkijoille. Kysymyksiä voi lähettää suoraan koordinaattorille tai tutkijakoulun osoitteseen graduateschool@uwasa.fi.

Tutkijakoulun asiantuntija neuvooo mm. opinto-oikeuteen liittyvissä kysymyksissä. Hän huolehtii, että tutkintoon sisältyvät opintosuoritukset rekisteröidään opiskelutietojärjestelmään. Hän myös seuraa opintojen etenemistä HOPSien ja passiivirekisterin avulla. Lisäksi asiantuntija ohjeistaa erityisesti väitösprosessiin ja valmistumiseen liittyvissä kysymyksissä.

Opiskelijayhdyshenkilöt toimivat jokaisessa tohtoriohjelmassa tohtoriopiskelijan vertaistukena. He myös kokoavat tohtoriopiskelijoiden palautetta ja toiveita Tutkijakoulun johtoryhmän tietoon.

Yliopistopalveluiden ja kirjaston asiantuntijat neuvovat muun muassa rahoituksen hakemisessa ja antavat vinkkejä apurahahakemusten laadintaan. Heiltä saa myös tukea  avoimeen tieteeseen, julkaisemiseen, tutkimusviestintään ja tutkijaliikkuvuuteen liittyviin kysymyksiin.

Hyvä tieteellinen käytäntö -tukihenkilönä toimii  HTT Virpi Juppo, etunimi.sukunimi@uwasa.fi. Hänen kanssaan voit keskustella luottamuksellisesti, mikäli sinulla on kysyttävää hyvästä tieteellisestä käytännöstä ja tutkimuseettisistä asioista.

Yliopiston liikuntapalvelut, opintopsykologi, uraohjaajat ja korkeakoulupappi ovat myös tohtoriopiskelijoiden tukena.
 

Image