Niina Koivunen

Yliopistotutkija

KTM, KTT, Dosentti
Johtamisen yksikkö, Henkilöstöjohtaminen
etunimi.sukunimi@uwasa.fi
029 449 8490
Wolffintie 34, 65200 Vaasa
Ankkuri 3.krs
Vastaanottoajat:
sopimuksen mukaan

Niina Koivunen suoritti tohtorin tutkinnon Tampereen yliopistossa vuonna 2003. Hän myös työskenteli Tampereen yliopistossa ennen Vaasan yliopistoon tuloaan vuonna 2006. Koivunen on Turun yliopiston kauppakorkeakoulun dosentti. Hän on ollut vierailevana tutkijana Tukholman yliopistossa, Göteborgin yliopistossa ja Oxfordin yliopistossa.

Hän on Scandinavian Journal of Management ja Organizational Aesthetics -lehtien toimituskunnan jäsen. Hän on myös Nordic Academy of Managementin hallituksen jäsen. Hän on järjestänyt useita KATAJAn kurssseja jatko-opiskelijoille sekä oli vastuussa 3. Qualitative Research Conferencen järjestämisestä Vaasassa vuonna 2010 sekä NFF2019 Conferencen järjestämisestä yhdessä työryhmän kanssa.

Koivunen on tutkinut luovia organisaatioita ja asiantuntijaorganisaatiota. Tutkimuksen näkökulmana on johtajuus, johdon kehittäminen ja kollektiivinen asiantuntijuus. Käytettyjä metodeja ovat mm. diskurssianalyysi, etnografia ja esteettinen analyysi.

Hän opettaa seuraavilla Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelman kursseilla: JOHT3016 Laadullinen tutkimus, JOHT3072 Johtajuus ja johdon kehittäminen ja graduseminaari.  Opetustyöhön kuuluu myös TOFO4032 Laadulliset tutkimusmenetelmät (Tohtorikoulu),  jatko-opiskelijoiden ohjaaminen ja Levón-instituutin koulutustehtävät.

Julkaisut:

Julkaisut ja asiantuntijatehtävät

» Tutkimustietokanta SoleCRIS