Osaaminen ja osaava työvoima 2030: Kokkolan seminaari 28.10.

Kokkolan kaupungintalo, Kokkolasali
Kauppatori 5
Kokkola
Suomi

Osaaminen ja osaava työvoima 2030 -seminaarisarja kerää puhujat ja vaikuttajat tärkeän aiheen äärelle. Osaajapula pohjalaismaakunnissa jarruttaa jo tällä hetkellä monen yrityksen ja organisaation toimintaa. Millaista osaamista ja osaajia tarvitsemme tulevaisuudessa? Seminaarien järjestäjinä toimivat  juhlavuottaan viettävät Vaasan yliopistosäätiö ja Vaasan yliopistoseura yhteistyössä Seinäjoen, Kokkolan ja Vaasan kaupunkien sekä useiden paikallisten tahojen kanssa.

Kokkolan seminaari: 28. lokakuuta 2021 klo 14:00–16:00

Paikka: Kokkolan kaupungintalon Kokkolasali, Kauppatori 5, Kokkola
Ilmoittaudu: https://bit.ly/3sPPf6k

Seminaarin ohjelma:

• Tervetulosanat: Kokkolan kaupunginjohtaja, Vaasan yliopistosäätiön valtuuskunnan jäsen Stina Mattila
  • Videotervehdys: Komissaari Jutta Urpilainen
  • Elinkeinoministeri Mika Lintilä: Työperäisen maahanmuuton valtakunnallinen tarve ja työvoiman saatavuuden haasteet vuonna 2030 (TBC)
  • Paula Erkkilä, Pohjanmaan kauppakamari: Työmarkkinoiden tarpeet, kansainvälistymisen mahdollisuudet ja haasteet Pohjanmaan työmarkkinoilla
  • Opintopolkujen esittely
  • Kansainvälisten opiskelijoiden paneelikeskustelu
  • Emine Ehrström, Pohjanmaan ELY-keskus: Eväitä integraation saavuttamiseksi
    Kokemuksia kansainvälistymisestä