Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tarjoaa terveydenhuoltolain mukaiset opiskeluterveyden palvelut perustutkintoa suorittaville yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille.

Miten käytän YTHS:n palveluja?

Voit käyttää YTHS:n palveluita, kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi. Kaikki YTHS:n palveluihin oikeutetut opiskelijat ovat myös velvollisia maksamaan korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle.

Huolehdithan itse, että yhteystietosi ovat ajan tasalla myös YTHS:llä (nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite). Voit tarkistaa ja päivittää yhteystietosi Self-verkkopalvelussa.

YTHS:n vastaanotolle mennessäsi varaudu näyttämään opiskelijakorttisi tai muu selvitys ylioppilaskunnan jäsenmaksun tai terveydenhoitomaksun maksamisesta (esim. maksukuitti tai läsnäolotodistus). Esteen ilmaantuessa voit siirtää tai perua aikasi Selfissä.

Tarkat tiedot YTHS:n palveluista löydät YTHS:n verkkosivuilta kohdasta Palvelut. YTHS:n verkkosivuilta löydät myös mm. Terveystietopankin, jossa on terveyteen ja sairauksiin liittyviä artikkeleita.

Katso myös:

VYY:n verkkosivuilta kohta Opiskelijalle > Jäsenyys > Jäsenmaksu

YTHS Vaasan palvelupiste

YTHS Vaasan palvelupiste sijaitsee Palosaaren kampusalueella kahdessa eri rakennuksessa.

Käyntiosoitteet

Yleisterveyden palvelut

Yleisterveydenpalvelut toimivat Alere-rakennuksessa, Wolffintie 27–31, 4. kerros.

Yleisterveyden palveluihin kuuluvat yleislääkärit, terveydenhoitajat, fysioterapeutit ja psykiatriset sairaanhoitajat.

Suunterveyden ja mielenterveyden palvelut

Suunterveyden ja mielenterveyden palvelut toimivat Vaasan ammattikorkeakoulun tiloissa, osoitteessa Wolffintie 30. YTHS:n tiloihin kuljetaan rakennuksen takapihan kautta.

Suunterveyden palveluihin kuuluvat hammaslääkärit, hammashoitajat ja suuhygienistit. Mielenterveyden palveluihin kuuluvat psykologit ja psykiatrit.

Aukioloajat

YTHS Vaasan palvelupiste on avoinna ma–to klo 8–15 ja pe klo 8–14.

Tarkemmat yhteystiedot sekä tiedot aukioloajoista ja ajanvarauksesta löydät YTHS Vaasan palvelupisteen verkkosivuilta. Sivuilta löydät myös tiedon, mistä saat apua YTHS:n palvelupisteen ollessa suljettu.

YTHS Vaasan palvelupisteet - FSHS Vaasa Service Unit

YTHS Seinäjoen palvelupiste

Käyntiosoite

Simunantie 10
60200 Seinäjoki
Sijainti kartalla

Aukioloajat

Palvelupiste on avoinna ma–to klo 8–15 ja pe klo 8–14.

Tarkemmat yhteystiedot sekä tiedot aukioloajoista ja ajanvarauksesta löydät YTHS Seinäjoen palvelupisteen verkkosivuilta. Sivuilta löydät myös tiedon, mistä saat apua YTHS:n palvelupisteen ollessa suljettu.