Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tarjoaa terveydenhuoltolain mukaiset opiskeluterveyden palvelut perustutkintoa suorittaville yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille.

Miten käytän YTHS:n palveluja?

Voit käyttää YTHS:n palveluita, kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi. Kaikki YTHS:n palveluihin oikeutetut opiskelijat ovat myös velvollisia maksamaan korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle.

Huolehdithan itse, että yhteystietosi ovat ajan tasalla myös YTHS:llä (nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite). Voit tarkistaa ja päivittää yhteystietosi Self-verkkopalvelussa.

YTHS:n vastaanotolle mennessäsi varaudu näyttämään opiskelijakorttisi tai muu selvitys ylioppilaskunnan jäsenmaksun tai terveydenhoitomaksun maksamisesta (esim. maksukuitti tai läsnäolotodistus). Esteen ilmaantuessa voit siirtää tai perua aikasi Selfissä.

Tarkat tiedot YTHS:n palveluista löydät YTHS:n verkkosivuilta kohdasta Palvelut. YTHS:n verkkosivuilta löydät myös mm. Terveystietopankin, jossa on terveyteen ja sairauksiin liittyviä artikkeleita.

Katso myös:

VYY:n verkkosivuilta kohta Opiskelijalle > Jäsenyys > Jäsenmaksu

YTHS Vaasan palvelupiste

Käyntiosoite

Wolffintie 30 (Vamk), 65200 Vaasa (käynti takapihan kautta)
Sijainti kartalla

  • terveydenhoitajat 
  • fysioterapeutti 
  • psykiatriset sairaanhoitajat
  • suunterveyden palvelut

Wolffintie 27-31 (Alere, 4. krs), 65200 Vaasa
Sijainti kartalla

  • yleisääkäri
  • psykologit
  • psykiatri

Aukioloajat

YTHS Vaasan palvelupiste on avoinna ma–to klo 8–15 ja pe klo 8–14.

Tarkemmat yhteystiedot sekä tiedot aukioloajoista ja ajanvarauksesta löydät YTHS Vaasan palvelupisteen verkkosivuilta. Sivuilta löydät myös tiedon, mistä saat apua YTHS:n palvelupisteen ollessa suljettu.

YTHS Seinäjoen palvelupiste

Käyntiosoite

Simunantie 10
60200 Seinäjoki
Sijainti kartalla

Aukioloajat

Palvelupiste on avoinna ma–to klo 8–15 ja pe klo 8–14.

Tarkemmat yhteystiedot sekä tiedot aukioloajoista ja ajanvarauksesta löydät YTHS Seinäjoen palvelupisteen verkkosivuilta. Sivuilta löydät myös tiedon, mistä saat apua YTHS:n palvelupisteen ollessa suljettu.

YTHS 2021

Laki korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollosta tulee voimaan 1.1.2021. YTHS:llä se tarkoittaa mm. kasvavaa asiakas- ja henkilöstömäärää, uusia palvelupisteitä ja entistä laajempaa palveluverkostoa.

Seuraa YTHS:n laajentumisen etenemistä YTHS 2021 -verkkosivuilta.