Saapuminen kampukselle

Yliopiston opiskelijoilla on oikeus pysäköidä autonsa yliopiston pysäköintipaikoille liikennemerkkien mukaisesti, mikäli autossa on kiinnitettynä voimassa oleva pysäköintitarra. Huomaathan, että pääset kampukselle kätevästi myös paikallisliikenteen linja-autoilla.

Pysäköintialueet

Kehitämme kampuksestamme maailmanluokan kohtaamispaikkaa. Tutustuthan kampusalueen karttaan.

Pysäköintialueet on osoitettu P-merkein. Opiskelijoille ja vieraille on pysäköintialueet Tervahovin, Technobothnian ja Fabriikin luona. Henkilökunnan pysäköintipaikat on merkitty erikseen. Sisäänkäyntien läheisyydessä on esteettömiä pysäköintipaikkoja, jotka on merkitty karttaan logolla.

Kiinteiden pyöräparkkien lisäksi kaikkien rakennusten läheisyydessä on irtonaisia pyörätelineitä, joiden sijainti voi vaihdella tilanteen mukaan.

Yliopiston pysäköintialueille pysäköintiin tarvitset luvan. Vierailijat voivat hakea väliaikaisen pysäköintiluvan rakennusten infopisteistä. Opiskelijat voivat noutaa yhden, määräajan voimassa olevan pysäköintitarran rakennusten infopisteistä näyttämällä opiskelijakorttia tai muuta todistusta, jolla osoitetaan opiskeluoikeus Vaasan yliopistossa.

Ohjeiden sekä merkkien vastaisesta pysäköinnistä seuraa Vaasan kaupungin pysäköinninvalvojien määräämä pysäköintivirhemaksu, josta vastaa ensisijaisesti ajoneuvon omistajaksi merkitty henkilö.

Vältyt pysäköintivirhemaksulta, kun pysäköit autosi vain opiskelijoille ja vieraille varattuun pysäköintipaikkaan. Henkilökunnan paikat on osoitettu liikennemerkkeihin kiinnitetyin lisäkilvin. Henkilökuntapaikoille saa pysäköidä vain henkilökunnalle osoitetulla pysäköintiluvalla. Muut luvat eivät oikeuta pysäköimään henkilökunnalle varatuille paikoille.

Pidä pelastustiet sekä logistiikkaväylät ja -alueet vapaina. Kaikilla yliopiston parkkipaikoilla on liikuntaesteisille varattuja esteettömiä pysäköintipaikkoja. Ethän pysäköi autoasi esteettömään pysäköintipaikkaan, ellei sinulla ole siihen oikeuttavaa lupaa.

Kampusalueella on myös muita pysäköintipaikkoja, jotka eivät ole yliopiston hallinnoimia. Voit pysäköidä näille paikoille liikenneopasteiden mukaisesti. Yliopisto ei vastaa näiden pysäköintialueiden käytöstä.

Kuva
Vaasan yliopiston kampuskartta

Opiskelijoiden pysäköintitarra

Opiskelijat voivat noutaa yhden, määräajan voimassa olevan pysäköintitarran rakennusten infopisteistä.

Näin noudat ja kiinnität uuden pysäköintitarran:

  • Pysäköi autosi opiskelijoille varatulle tai vapaasti käytettävissä olevalle parkkipaikalle.
  • Nouda pysäköintitarra sinua lähimpänä olevan rakennuksen info-pisteestä. Pisteitä löytyy Fabriikin ja Tervahovin aulasta. Tarraa noutaessasi sinun on esitettävä opiskelijakortti tai muu todistus, jolla osoitat opiskeluoikeutesi Vaasan yliopistossa. Samalla sinun tulee ilmoittaa pysäköintiin käyttämäsi auton rekisteritunnus (tarrat ovat autokohtaisia).
  • Kiinnitä tarra auton kuljettajan puoleiseen takasivuikkunaan, ikkunan alareunaan. Mikäli auton takasivuikkunat on tummennettu, eikä pysäköintilupaa voi lukea selvästi ikkunan läpi, kiinnitä tarra kuljettajanpuoleisen etusivuikkunan alareunaan.
  • Jos myyt autosi, poista pysäköintitarra. Ota vanha tarra mukaan, kun haet uutta tarraa (tai osia vanhasta tarrasta, tarra ei välttämättä irtoa ikkunasta kokonaisena).

Kiinnitä tarra vain yllä olevan ohjeistuksen mukaan, jotta pysäköintioikeus on voimassa.

Alueellisen joukkoliikenteen sähköinen reittiopas

Vaasan kaupungin ja Mustasaaren kunnan alueella liikennöivien joukkoliikenteen bussien sähköinen reittiopas näyttää reaaliajassa oman bussin sijainnin sekä ehdottaa määränpään perusteella bussilinjaa.

Voit valita reittioppaan karttapohjasta oman sijaintisi sekä määränpääsi, jolloin ohjelma ehdottaa sopivaa bussilinjaa sekä reittiä. Vaihtoehtoisesti voit valita tietyn bussipysäkin ja katsoa, mitkä linjat siitä menevät sekä milloin bussit tulevat. Reittihakuun voit myös itse kirjoittaa lähtöpaikan sekä määränpään. Määränpäähaku tunnistaa maamerkkejä, kuten koulut, uimahallin sekä urheilukentät. 

Reittiopas toimii älypuhelimella ja tietokoneella. Opas on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Vaasan yliopiston edessä olevan pysäkin nimi on Wolffintie – Yliopisto/Universitet.

Yrkeshögskolan Novian edessä olevan pysäkin nimi on Wolffintie 27–31/Novia.