Saapuminen kampukselle

Yliopiston opiskelijoilla on oikeus pysäköidä autonsa yliopiston pysäköintipaikoille liikennemerkkien mukaisesti, mikäli autossa on kiinnitettynä voimassa oleva pysäköintitarra. Huomaathan, että pääset kampukselle kätevästi myös paikallisliikenteen linja-autoilla.

Pysäköintialueet

Oheiseen karttaan on merkitty yliopiston pysäköintialueet. Opiskelijoiden pysäköintialueet on merkitty karttaan sinisellä, vapaat alueet valkoisella sekä henkilökunnan pysäköintialueet punaisella. Henkilökunnan parkkipaikat ovat osoitettu paikan päällä myös liikennemerkein. Alueella on myös esteettömiä pysäköintipaikkoja, jotka on merkitty karttaan logolla.

Lisäksi karttaan on merkitty kampuksen kiinteät pyöräparkit (pinkillä). Kiinteiden parkkien lisäksi kaikkien rakennusten läheisyydessä on irtonaisia pyörätelineitä, joiden sijainti voi vaihdella tilanteen mukaan.

Ohjeiden sekä merkkien vastaisesta pysäköinnistä seuraa Vaasan kaupungin pysäköinninvalvojien määräämä pysäköintivirhemaksu, josta vastaa ensisijaisesti ajoneuvon omistajaksi merkitty henkilö.

Vältyt pysäköintivirhemaksulta, kun pysäköit autosi vain opiskelijoille ja vieraille varattuun pysäköintipaikkaan. Henkilökunnan paikat on osoitettu liikennemerkkeihin kiinnitetyin lisäkilvin. Henkilökuntapaikoille saa pysäköidä vain henkilökunnalle osoitetulla pysäköintiluvalla. Muut luvat eivät oikeuta pysäköimään henkilökunnalle varatuille paikoille.

Pidä pelastustiet sekä logistiikkaväylät ja -alueet vapaina. Kaikilla yliopiston parkkipaikoilla on liikuntaesteisille varattuja esteettömiä pysäköintipaikkoja. Ethän pysäköi autoasi esteettömään pysäköintipaikkaan, ellei sinulla ole siihen oikeuttavaa lupaa.

Kampusalueella on myös muita pysäköintipaikkoja, jotka eivät ole yliopiston hallinnoimia. Voit pysäköidä näille paikoille liikenneopasteiden mukaisesti. Yliopisto ei vastaa näiden pysäköintialueiden käytöstä.

Vierailijat voivat hakea väliaikaisen pysäköintiluvan rakennusten info-pisteistä.

Pysäköinti Vaasan yliopistolla - Parking areas at the University of Vaasa

Opiskelijoiden pysäköintitarra

Opiskelijat voivat noutaa yhden, määräajan voimassa olevan pysäköintitarran rakennusten infopisteistä.

Näin noudat ja kiinnität uuden pysäköintitarran:

  • Pysäköi autosi opiskelijoille varatulle tai vapaasti käytettävissä olevalle parkkipaikalle.
  • Nouda pysäköintitarra sinua lähimpänä olevan rakennuksen info-pisteestä. Pisteitä löytyy Fabriikin ja Tervahovin aulasta. Tarraa noutaessasi sinun on esitettävä opiskelijakortti tai muu todistus, jolla osoitat opiskeluoikeutesi Vaasan yliopistossa. Samalla sinun tulee ilmoittaa pysäköintiin käyttämäsi auton rekisteritunnus (tarrat ovat autokohtaisia).
  • Kiinnitä tarra auton kuljettajan puoleiseen takasivuikkunaan, ikkunan alareunaan. Mikäli auton takasivuikkunat ovat tummennettu, eikä pysäköintilupaa voi lukea selvästi ikkunan läpi, kiinnitä tarra kuljettajanpuoleisen etusivuikkunan alareunaan.
  • Jos myyt autosi, poista pysäköintitarra ja ota se mukaasi hakiessasi uutta tarraa. Ota vanha tarra mukaan, kun haet uutta tarraa (tai osia vanhasta tarrasta, tarra ei välttämättä irtoa ikkunasta kokonaisena).

Kiinnitä tarra vain yllä olevan ohjeistuksen mukaan, jotta pysäköintioikeus on voimassa.

Paikallisliikenteen sähköinen reittiopas

Vaasan alueella liikennöivien paikallisbussien sähköinen reittiopas näyttää reaaliajassa oman bussin sijainnin sekä ehdottaa määränpään perusteella bussilinjaa.

Voit valita reittioppaan karttapohjasta oman sijaintisi sekä määränpääsi, jolloin ohjelma ehdottaa sopivaa bussilinjaa sekä reittiä. Vaihtoehtoisesti voit valita tietyn bussipysäkin ja katsoa, mitkä linjat siitä menevät sekä milloin bussit tulevat. Reittihakuun voit myös itse kirjoittaa lähtöpaikan sekä määränpään. Määränpäähaku tunnistaa maamerkkejä, kuten koulut, uimahalli sekä urheilukentät. 

Reittiopas toimii älypuhelimella ja tietokoneella. Opas on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Vaasan yliopiston edessä olevan pysäkin nimi on Wolffintie – Yliopisto/Universitet.

Yrkeshögskolan Novian edessä olevan pysäkin nimi on Wolffintie 27–31/Novia.

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?