Glenn Edens

Tekniikan ja innovaatiojohtamisen yksikkö, Tuotantotalous
etunimi.sukunimi@uwasa.fi

Työelämäprofessori, tuotantotalous, Vaasan yliopisto

 

Glenn Edens on tehnyt pitkän ja monipuolisen työuran muun muassa tutkijana, startup-yrittäjänä, pääomasijoittajana ja kasvuyritysten strategisena konsulttina.

Uransa alkupuolella hän työskenteli tutkimus- ja tuotekehityksen johtotehtävissä useissa IT-alan kansainvälisissä suuryhtiöissä, kuten Sun Microsystemsissä, Hewlett Packardissa, AT&T:ssa ja PARCissa (Xerox). Yrittäjänä hän perusti seitsemän startup-yritystä ja oli osakkaana muun muassa Grid Systems Corporation -yrityksessä, joka patentoi vuonna 1982 kannettavan tietokoneen ensimmäisenä maailmassa.

Edens on työskennellyt useiden kasvuyrityksiä rahoittavien pääomasijoitusyhtiöiden johtotehtävissä ja toiminut yritysten strategisena konsulttina. Viime vuodet Edens on toiminut Arizona State Universityyn kuuluvan Thunderbird School of Global Management -kauppakorkeakoulun työelämäprofessorina.

Vaasan yliopistossa Edensin erityisala tuotantotaloudessa on "transformation design" eli muutoksen muotoilu, joka keskittyy disruptiivisiin, alan vakiintuneita toimintamalleja murtaviin innovaatioihin.