Webinaari: Talousosaamisen edistäminen pankkitoiminnassa: pelillistäminen, FinTech ja finanssi-innovaatiot

Verkkotapahtuma

to 9.9.2021 klo 9:00-10:00
Panu Kalmi, taloustieteen professori Vaasan yliopisto & Olli-Pekka Ruuskanen, tutkimusjohtaja PPT, vakuutustoiminnan dosentti Vaasan yliopisto

Panu Kalmi on taloustieteen professori Vaasan yliopistossa. Hän on toiminut tässä tehtävässä vuodesta 2011. Hän on toiminut myös mm. vs. professorin ja akatemiatutkijan tehtävissä Aalto-yliopistossa. Hänellä on PhD-tutkinto taloustieteestä Kööpenhaminan kauppakorkeakoulusta (CBS, 2002) ja VTM-tutkinto kansantaloustieteestä Helsingin yliopistosta (1996). Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat erityisesti talouskasvatus ja pankkitoiminta.

KTT, Dos. Olli-Pekka Ruuskanen toimii tutkimusjohtajana PTT:n kansantalouden tutkimusryhmässä ja pankki- ja vakuutustoiminnan dosenttina Vaasan yliopistossa. Hän oli vakuutustieteen professorina Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa vuosina 2011-2015. Vuosina 2012-2018 Olli-Pekka lisäksi johti menestyksekkäästi kahta finanssialalle suunnattua eMBA-ohjelmaa. Hänen erityisosaamisalueeseensa kuuluvat rahoitusmarkkinoiden toiminta, taloudellinen lukutaito, finanssi-innovaatiot ja Fintech. Finanssialaa koskevien tutkimustulosten viemistä käytäntöön Olli-Pekka harjoitteli vuosina 2007-2010 Ugandan vakuutusyhtiöiden keskusliiton toimitusjohtajana.

Webinaari on maksuton.