Päivitetty 21.2.2022 | 05:02

Remote Experiences – Voiko kaiken hoitaa etänä?

Aika
To 3.6.2021 | 12:00 - 13:00
Paikka

Etäyhteys
Suomi

Virtuaaliseminaari torstaina 3.6.2021 klo 12-15

Image

 Millaisia mahdollisuuksia teknologiat tuovat etäläsnäoloon sekä hybridityöhön, ja millaisia kokemuksia on karttunut etätyön murroksessa?

Tervetuloa kevätseminaariin keskustelemaan läsnäolon ja osallistamisen mahdollisuuksista maantieteellisistä välimatkoista huolimatta. Seminaarin keskiössä ovat teknologiset ratkaisut ja työelämäkäytännöt ihmisen ja tietokoneen välisessä vuorovaikutuksessa, esimerkiksi lisätyn todellisuuteen hyödyntäminen etäkäytössä ja interaktiiviset ratkaisut.

Seminaarissa asiantuntijapuheenvuorossa ovat Juha Kela, CEO Finwe & CTO Fincloud, Leo Sakari, Lead Developer CTRL Reality sekä Aleksi Kallan Service Designer, Solita. Osallistavassa työpajaosuudessa keskustellaan etänä ja hybridinä tapahtuvasta suunnittelu- ja kehitystyöstä sekä lisätyn todellisuuden (AR, VR) mahdollisuuksista etäkäytössä. 

Suomenkielinen virtuaalitapahtuma on avoin ja osallistujille maksuton. Järjestäjinä toimivat SIGCHI Finland ja Vaasan yliopiston VME Interaction Design Environment

 

Ohjelma

12:00 Tapahtuman avaus
Timo Tokkonen, puheenjohtaja, SIGCHI Finland ja Heini Pensar, projektipäällikkö, VME Interaction Design Environment, Vaasan yliopisto

12:15 360 Remote presence solutions
Juha Kela, CEO, Finwe & CTO, Fincloud

12:45 17 000 kilometrin kädenpuristus – Immersiivisillä sovelluksilla läheisyyttä etäaikaan
Leo Sakari, Lead developer, CTRL Reality

13:30 Osallistavan työpajan fasilitointi Miro-työkalulla
Aleksi Kallan, Service Designer, Solita

14:00 Keskustelua päivän teemoihin liittyen pienryhmätyöpajoissa. Kaksi vaihtoehtoista aihetta:

  • Lisätyn todellisuuden (AR, VR) mahdollisuudet etäosallistamisessa
  • Suunnittelu- ja kehitystyö etänä ja hybridinä - haasteet ja ratkaisut

Työpajoissa jaetaan käyttökokemuksia ja käytäntöjä etäosallisuudesta, tunnistetaan keskeisiä kehitystarpeita ja ratkaisuja. Pienryhmien työskentelyssä hyödynnämme interaktiivista Miro-työkalua.

14:50 Lopetussanat
Laura Havinen, varapuheenjohtaja, SIGCHI Finland

 

SIGCHI Finland -yhdistys edistää ihmisen ja tietokoneen välisen vuorovaikutuksen tutkimusta ja opetusta sekä yhdistää alasta kiinnostuneita ihmisiä Suomessa. Yhdistys järjestää seminaareja ja alan yhteisiä tilaisuuksia sekä harjoittaa julkaisutoimintaa mahdollisuuksien mukaan. Yhdistys on osa kansainvälistä ACM SIGCHI -järjestöä. 

VME Interaction Design Environment on Vaasan yliopiston kehittämä tulevaisuuden käyttöliittymien osaamiskeskus ja pilottiympäristö. Vaasan Technobotniassa sijaitseva VME tarjoaa avoimen ympäristön ja toimintamallin käyttöliittymien tutkijoiden, opiskelijoiden ja yritysten yhteistyölle ihmisen ja tietokoneen välisen vuorovaikutuksen tutkimiseen sekä käyttöliittymien kehittämiseen. 

Lisätietoa tapahtumasta antaa Heini Pensar.

Image