Opintojen ohjaus

Opintojen ohjaus Vaasan yliopistossa

Opintojen suunnitteluun ja sujuvaan etenemiseen on tarjolla monenlaista tukea. 

Jokaisella opiskelijalla on koulutusohjelmansa mukaan nimettynä omaohjaaja, joka tukee opintojen suunnittelussa ja etenemisessä mm. orientaatioissa, HOPS-työpajoissa, drop in -tapaamissa ja yksilötapaamissa. Tarkemmat tiedot löydät Omaohjaajat-sivulta.

Ohjaus toteutetaan yhteistyössä koulutusohjelmien vastuuhenkilöiden kanssa.

Koulutusalakohtaisen ohjauksen lisäksi kaikille opiskelijoille yhteiset opintojen ohjauspalvelut koostuvat mm. kielikeskuksen palveluista, urapalveluista sekä vaihto-opiskeluun ja opiskelijan hyvinvointiin liittyvistä palveluista.

Etäohjaukseen osallistuminen

Kun osallistut etäohjaukseen, varmista, että sinulla on käytössä häiriötön tila, mielellään erilliset kuulokkeet ja mikrofoni sekä web-kamera.

Mikäli yhteyksien/laitteiden kanssa on ongelmia, ohjaus voidaan hoitaa tarvittaessa puhelimitse. 

Etäohjauksen sujuvoittamiseksi toimita kaikki tarpeelliset liitteet ohjaajalle etukäteen, esim. HOPS.

Ohjausajan varaaminen Moodlen kautta

Ohjausajat varataan pääsääntöisesti Moodlen kautta. Moodlessa voit varata vastaanottoajan Opiskelijan työpöydän (Dashboard) näkymässä oikean alareunan Vastaanotto-osion kautta. Valitse sieltä "Varaa vastaanottoaika" > "Varaa uusi tapaaminen" > hae ohjaajan nimellä ja valitse sopiva aika.

Moodle kautta voit varata ohjausajan omaohjaajille, urapalveluihin, opintopsykologille sekä opettajille.

Sähköpostin käyttö opintojen ohjauksessa

Opiskeluun ja muuhun yliopistoyhteisön osana toimimiseen tulee käyttää yliopiston sähköpostia.

Kun lähetät opettajalle tai ohjaushenkilökunnalle sähköpostia, otsikoi viestisi selvästi. Kerro riittävän tarkasti, kuka olet ja mitä asiasi koskee. Kerro myös yksikkösi/koulutusohjelmasi/opintosuuntasi ja opiskelijanumerosi sekä täsmennä, mihin ja milloin käytyyn opintojaksoon liittyviä asioita kysyt.

Selvitä ennen yhteydenottoa, onko vastaus löydettävissä helposti esimerkiksi opinto-oppaasta tai yliopiston verkkosivuilta.

Tuudo mobiilisovellus

Tuudo on mobiilisovellus, jonka tehtävä on helpottaa opiskelijoiden ajankäytön suunnittelua ja opiskelijaelämän hallintaa niin kampuksella kuin sen ulkopuolellakin. Sovellus tarjoaa monipuolisesti palveluita tukemaan opiskelijan arkea. Tuudo ei korvaa kaikkia yliopiston selainpohjaisia palveluita, eikä sen käyttäminen ole opiskelijalle pakollista.

  • Tuudo ilmoittaa push-notifikaatioiden avulla tärkeistä viesteistä ja muistuttaa sinua aikatauluistasi. Salli ilmoitusten lähettäminen Tuudon asennuksen yhteydessä.

Tuudo toimii Android- ja iOS-laitteilla. Voit ladata Tuudon matkapuhelimeesi Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta. Kirjaudu Tuudoon opiskelijatunnuksillasi, kun otat sovelluksen käyttösi, tämän jälkeen kirjautumisia ei tarvita.

Ongelmatilanteissa ota yhteys tuudo@uwasa.fi

Saavutettavuusseloste

Tuudon saavutettavuusseloste

Mobiilisovelluksessa seloste löytyy  Tuudon asetusten "Tietoja" -osiosta. Samasta paikasta löydät palvelun käyttöehdot ja henkilötietojen käsittelystä kertovan dokumentin.

Lisätietoja sovelluksesta Tuudo.fi.