Päivi Antola

Viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja
Päivi Antola oli opiskeluaikanaan mukana perustamassa viestinnän opiskelijoiden ainejärjestöä. Opiskeluajoista hän kiitteleekin erityisesti ikimuistoista opiskelijaelämää, mutta myös monipuolisia mahdollisuuksia suorittaa opintoja ulkomailla. Nykyään Antola työskentelee viestintä- ja sijoitussuhdejohtajana Amer Sports Oyj:llä.
Päivi Antola

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? 

Opiskelin viestintätieteitä, joista valmistuin filosofian maisteriksi vuonna 1995.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Ehkä tähän pitäisi vastata jotain, mikä liittyy akateemisiin opintoihin, mutta kaikkein eniten muistelen hyvällä opiskelijaelämää! Viestinnän ainejärjestön CoMedian perustamista ja ystävyyttä yli tiedekuntarajojen. Lisäksi oli hienoa, miten hyvät mahdollisuudet oli lähteä suorittamaan osa opinnoista ulkomaille. Itse vietin osan opiskeluajasta Saksan Bielefeldissä, ja graduni kirjoitin viimeisenä opiskeluvuonna Tukholmassa.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi ja työpaikkasi 

Olen Amer Sports Oyj:n viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, eli vastaan konsernin ulkoisesta ja sisäisestä viestinnästä, sijoittajasuhteista sekä yritysvastuusta. Aloitin urani radiotoimittajana, ja siirryin varsin pian yritysviestintään, Shellin ja Soneran kautta Amer Sportsille, sieltä Kemiraan, ja vuonna 2010 takaisin Amer Sportsille.

Mikä työssäsi on parasta?

Työssani yhdistyy monipuolisesti viestintä, talous, lakiasiat ja markkinointi. Minulla on yli 200 sijoittajatapaamista vuodessa, joissa keskustelemme muun muassa yhtiön strategiasta ja etenemisestä strategisella polullamme. Toimiala (urheiluvälineet, -vaatteet ja -jalkineet) on mielestäni yksi mielenkiintoisimmista. Amer Sports on käynyt läpi suuria muutoksiasiitä saakka, kun aloitin työskentelmään täällä, joten olen saanut kokoea ja näkeä paljon muutoksista.

Priorisoin ja pidän elämässäni fokuksen muutamassa itselleni tärkeässä asiassa – aika ei riitä kaikkeen. En pidä itse aiheutetusta kiireestä, vaan pyrin välttämään sitä. Näin pidän myös itsestäni huolta. Lisäksi urheilen säännöllisesti, lähinnä yhtiön kuntosalilla ja matkoilla ollessani hotellien kuntosaleilla. Matkapäiviä kun tulee vuoden aikana jonkin verran. Tasapainon vuoksi myös yksi priorisoimistani asioista on hyvä ruoka ja juoma hyvässä seurassa.

Minkälaisia neuvoja antaisit opiskelijoille?

Suosittelen monipuolisia opintoja. Ennen kaikkea kannattaa opiskella sitä, mikä kiinnostaa: opintoja voi täydentää myöhemminkin, kun omat mielenkiinnon kohteet ja tarpeet muuttuvat. Työelämässäkin oppii vielä paljon. Olen itse myöhemmin suorittanut Hankenin CEFA-analyytikkotutkinnon. Olen kiitollinen niille entisille esimiehilleni, jotka aikoinaan palkkasivat minut, vaikkei osaamiseni tuolloin ehkä ollutkaan aivan tehtävien tasalla. He näkivät ihmisen cv:n takana, ja tätä kautta sain korvaamatonta kokemusta.

Päivi Antola

Opinnot: Filosofian maisteri 1995, pääaine viestintätieteet
Työ: Viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, Amer Sports Oyj