Saana Hautala

Projektitutkija
Saana Hautala opiskeli Vaasan yliopistossa energiatekniikkaa ja sai diplomityönsä myötä työpaikan projektitutkijana yliopiston tutkimus- ja innovaatioalusta VEBICistä.
Saana Hautala

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa?

Olin kinnostunut energiatekniikasta, joten se oli luonteva valinta pääaineeksi yliopistossa. Olin pärjännyt peruskoulussa matemaattisissa aineissa hyvin ja tiesin jo varhain haluavani opiskelemaan tekniikkaa. Minulla on ollut onnea, sillä opiskelumatkani varrelle on osunut kannustavia opettajia, jotka ovat rohkaisseet suuntautumaan tekniikan alalle.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Päällimmäisenä mieleen on jäänyt positiivisia muistoja opiskeluajoista. Itselle sopivan alan löytäminen oli hienoa ja lisäsi opiskelun mielekkyyttä. Lisäksi mahdollisuus olla mukana alueen teollisuudessa sekä tutkimuksessa kesätöiden ja opinnäytetöiden kautta tukivat opintoja todella hyvin ja avasivat näkökulmia energiatekniikan mahdollisuuksiin.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi, työpaikkasi

Diplomityöni käsitteli nopeakäyntisen dieselmoottorin asennusta VEBICin moottorilaboratorioon. Diplomityö tehtiin osana kansainvälistä tutkimusohjelmaa, jossa olen edelleen mukana projektitutkijana. Työtehtäviini kuuluu muun muassa moottoritesteihin osallistuminen, polttoainetilausten hoitaminen sekä turvallisuusnäkökulmien dokumentointi. Olen myös päässyt esittelemään VEBICin laboratoriotiloja vierailijaryhmille.

Mikä työssäsi on parasta?

Työssäni parasta on se, että saan olla tekemisissä niin ihmisten kuin moottoreiden kanssa. Työ VEBICissä on ollut mielekästä monipuolisten työtehtävien ja viihtyisän työilmapiirin ansiosta.

Saana Hautala

Opinnot: Diplomi-insinööri 2017, pääaineena energiatekniikka
Työ: Projektitutkija, Vaasan yliopiston tutkimus- ja innovaatioalusta VEBIC